Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Závitky

Závitky

Potřebné ingredience

4 kusy hovězích plátků ze zadního masa či roštěné, 4 plátky anglické slaniny, cibule ,mrkev,1-2 rajče, kys. okurka, hořčiče, vejce, škrobová moučka

Postup přípravy

Plátky masa lehounce naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Navrch položíme plátek slaniny, okurku kousek a cibuli na kroužky.
Opatrně zabalíme , sklepneme lehce paličkou a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně

Hovězí na víně

Potřebné ingredience

Není to můj recept, kdysi dávno to vařila Veronika Freimanová v Prima vařečce... ale je to žravé... velmi... 1 kg hovězího masa 250 g cibule 80 g másla 150 g slaniny černý pepř bobkový list tymián 1 l červeného vína kopr trošku cukru lžička hladké mouky vařená rýže

Postup přípravy

Maso, slaninu i nakrájíme na kostičky. Necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme maso, osmahneme tak, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Potom přidáme máslo, okořeníme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitek po Klatovsku

Hovězí závitek po Klatovsku

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky ze zadního masa,sůl.pepř.plnotučná hořčice,olej,velká cibule,6 dcl vývaru(nebo z masoxu),5 dkg hl.mouky na zahuštění Náplň:olej,2 vejce,10 dkg uzeného bůčku,2 steril.okurky.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň :na oleji-připravíme míchaná vajíčka ,do nich přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a okurky.
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

0,5 kg hovězího masa,konzerva fazolí,cibule,4 stroužky česneku,4 rajčata,velká mrkev,červená paprika....může být i jiná barva :-)),četla jsem,že tam lze dát i steril. kukuřici,2 lžíce protlaku nebo kečeupu,masox,sůl,pepř,feferonka...já použila čerstvou ..takovou tu kulatou 1,2 kostičky hořké čokolády

Postup přípravy

Na troše oleje osmahnete cibuli a česnek,přidáte na malé kostičky pokrájené maso,orestujete...osolíte a okořeníte a podlejete kapku vodou,dále bud´to zatlakujete do papiňáku na 25…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

Svíčková na smetaně-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

2 ks černý pepř,1 ks bobkový list,1 lžíce cukrU,700 ghovězí svíčková,3 lžíce hladké mouky,sůl,1 smetana ke šlehání,,cibule3 lžíce rostlinný oleje,2 ks nové koření,5 dkg slaniny,1 balíček zmrazená zelenina na svíčkovou,citronová šťáva,4 dlvývar

Postup přípravy

Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Volyňský guláš

Volyňský guláš

Potřebné ingredience

60dkg hovězí kližky(nebo žebra bez kosti),sůl.pepř,sádlo,2 cibule,1 lžičku sladké papriky,masox,3 str.česneku,kmín,majoránku,hladkou mouku na zahuštění,2 bílé papriky,2 rajčata.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Na sádle-asi 3 lžíce -osmahneme nakrájenou cibulku,přidáme maso,papriku,kmín,česnek,osolíme,opepříme,podlijeme a dusíme do měkka.Šťávu vydusíme na tuk a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

hovězí maso, sůl, pepř, hořčice, šunka, slanina, okurky zavařené, vařené vejce, tuk, cibule, hovězí vývar, bobkový list, máslo, hladká mouka

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pokladme slaninou, šunkou, vejcem, okurkou a zamotáme do ruliček, které osmahneme na tuku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tatarák

Tatarák

Potřebné ingredience

pro 2 osoby - 15 dkg hovězího zadního bez šlach (2x přemleté), cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worčestrové omáčky, 1 žloutek, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, starší chleba a česnek na topinky, olej

Postup přípravy

Maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, žloutkem, hořčicí, kečupem, worčestrovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a sladkou papriku. Dáme vychladit do ledničky.

Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Potřebné ingredience

Tortilly 4-6ks, 300g mletého hovězího masa, konzerva loupaných rajčat, 1/2 malé konzervy kukuřice, trojúhelník sýra, zakysaná smetana, koření gyros, sušený česnek, sůl, plátkový sýr, hlávkový salát

Postup přípravy

Na rozpálenou pánev s olejem dáme mleté maso, přidáme koření, sůl a opečeme. Přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, kukuřici, tavený sýr a dvě lžíce smetany. Vše ještě necháme…

Zobrazit více...

Kategorie