Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání v kategorii Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ŽEBRA NA MEDU

ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience

1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl

Postup přípravy

Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.

Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Potřebné ingredience

400g rohlíků(veky),2 větší cibule,150g uzeného masa(vařené),150g slaniny,4lžíce sádla,sůl,pepř,muškát. květ,400ml mléka,6lžic hrubé mouky,2vejce,400g kysaného zelí,1lžička hl. mouky,kmín,3lžíce cukru.

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a osušíme v troubě,nebo ji nakrájíme předem a necháme oschnout.Cibuli nakrájíme na drobno,uzené a slaninu na kostičky.Pak polovinu slaniny a cibule…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

Potřebné ingredience

1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená vepřová žebra

Naložená vepřová žebra

Potřebné ingredience

Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.

Postup přípravy

Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená žebírka

Pečená žebírka

Potřebné ingredience

350g rybízové marmelády, 250ml vinného octa (dávám i obyčejný), 2 stroužky česneku drcenného, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, 1,5kg vepřových žebírek

Postup přípravy

V míse dobře promícháme marmeládu, ocet, česnek,olej, sůl a pepř, Marinádou potřete žebírka a nechte odležet, troubu předehřát na 150 stupňů. Žebra položit na plech kostí dolů a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Potřebné ingredience

1300g uzených vepřových žeber, 120 ml javorového sirupu, 40ml liči balzámu, 2 lžičky chilli, 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného, 1 lžíce tabasca

Postup přípravy

Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu.
Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa.
Nakapejte 1 lžíci tabasca a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

Potřebné ingredience

žebra,koření nahrin,česnek.

Postup přípravy

naložená žebra necháme přes noc odležet.pečeme v rozehřáte troubě asi 1,5 hoďky.
dobrou chuť.

Zobrazit více...

Kategorie