"HRBATÉ MASO"
Potřebné ingredience
Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..
Postup přípravy
Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k…
Zavařování masa
Potřebné ingredience
Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené
Postup přípravy
Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…
Vepřová panenka na hořčici a smetaně
Potřebné ingredience
2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček
Postup přípravy
1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule,…
Přílohové masíčko
Potřebné ingredience
1kg pěkného plecka 3 cibule 150g slaniny hořčice sojovka worcestr sladká paprika česnek sůl,pepř olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme,osolíme,opepříme a pomažeme pořádně
hořčicí z obou stran.
Cibuli nakrájíme na hrubo a slaninu na kostky,česnek dejte podle chuti…
zapečené vepřové plátky
Potřebné ingredience
kýta nebo libová krkovička, hladká mouka, plnotučná hořčice, cibule, sýr-cihla, smetana/šlehačka, máslo na vymazání plechu, sůl, pepř
Postup přípravy
pekáč vymažeme máslem, maso naklepeme, osolíme, můžeme i mírně opepřit, spodní stranu masa položíme do hladké mouky a touto stranou klademe na plech. Horní stranu masa potřeme…
Pařížské řízky
Potřebné ingredience
Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.
Postup přípravy
Vepřové maso naporcujeme, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka v oleji na pánvi. Naskládáme do pekáčku (máme-li hladovou rodinu…
Vepřová játra narychlo
Potřebné ingredience
vepřová játra cibule hl. mouka worcestr sůl pepř sádlo máslo hořčice
Postup přípravy
Játra naklepeme, nařízenem na krajích, opepříme a poprášíme hl. moukou. Dáme na rozpálené sádlo opéct z obou stran. Pokapeme worcestrem. Přidáme cibuli na kolečka. K tomu kousek…
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…
Potřebné ingredience
vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou -MOOC DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g vepřové plece(použila jsem kýtu) 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, 2lžičky sladké papriky, sůl, 1 kelímek zakysané smetany, mléko, 2 lžičky hladké mouky.
Postup přípravy
Postup:
Rozpustíme si sádlo, orestujeme cibuli dorůžova.plátky masa opečeme na cibuli, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalejeme vodou. Dusíme doměkka,…
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou…
Potřebné ingredience
Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)
Postup přípravy
Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím…