Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
"HRBATÉ MASO"

"HRBATÉ MASO"

Potřebné ingredience

Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..

Postup přípravy

Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařování masa

Zavařování masa

Potřebné ingredience

Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené

Postup přípravy

Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček

Postup přípravy

1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přílohové masíčko

Přílohové masíčko

Potřebné ingredience

1kg pěkného plecka 3 cibule 150g slaniny hořčice sojovka worcestr sladká paprika česnek sůl,pepř olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme,osolíme,opepříme a pomažeme pořádně
hořčicí z obou stran.
Cibuli nakrájíme na hrubo a slaninu na kostky,česnek dejte podle chuti…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené vepřové plátky

zapečené vepřové plátky

Potřebné ingredience

kýta nebo libová krkovička, hladká mouka, plnotučná hořčice, cibule, sýr-cihla, smetana/šlehačka, máslo na vymazání plechu, sůl, pepř

Postup přípravy

pekáč vymažeme máslem, maso naklepeme, osolíme, můžeme i mírně opepřit, spodní stranu masa položíme do hladké mouky a touto stranou klademe na plech. Horní stranu masa potřeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pařížské řízky

Pařížské řízky

Potřebné ingredience

Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.

Postup přípravy

Vepřové maso naporcujeme, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka v oleji na pánvi. Naskládáme do pekáčku (máme-li hladovou rodinu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra narychlo

Vepřová játra narychlo

Potřebné ingredience

vepřová játra cibule hl. mouka worcestr sůl pepř sádlo máslo hořčice

Postup přípravy

Játra naklepeme, nařízenem na krajích, opepříme a poprášíme hl. moukou. Dáme na rozpálené sádlo opéct z obou stran. Pokapeme worcestrem. Přidáme cibuli na kolečka. K tomu kousek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka Polhreicha, výborná!!!

Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou -MOOC DĚKUJI JANĚ REMKOVÉ

Vepřové na paprice se zakysanou smetanou -MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřové plece(použila jsem kýtu) 1 větší cibule, 1 lžíce sádla, 2lžičky sladké papriky, sůl, 1 kelímek zakysané smetany, mléko, 2 lžičky hladké mouky.

Postup přípravy

Postup:

Rozpustíme si sádlo, orestujeme cibuli dorůžova.plátky masa opečeme na cibuli, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, přidáme papriku a zalejeme vodou. Dusíme doměkka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou podle mě :-)

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou…

Potřebné ingredience

Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)

Postup přípravy

Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím…

Zobrazit více...

Kategorie