Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Maso v mrkvi

Maso v mrkvi

Potřebné ingredience

vepřové maso (plec) mrkev máslo (sádlo) cibule citron sůl, pepř, cukr, kmín

Postup přípravy

Na tuku osmažíme cibuli, na ní maso, osolím, opepřím, okmínuji, dusím, podliju, když je maso skoro měkké, přidám na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím moukou ve vodě, dochutím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborové chlupaté knedlíky, zelí a vepřová pečeně

Bramborové chlupaté knedlíky, zelí a vepřová pečeně

Potřebné ingredience

knedlíky: na 5 vařených brambor 3 brambory syrové, 2 starší rohlíky, 1 vejce, lžička soli. zelí a masíčko si udělejte podle své chuti, jak máte rádi. Pokud se vám zdá těsto řidší, přisypte polohrubou mouku. To co teď napíšu, bude možná pro někoho hřích, ale já maso dám vařit do tlakáče, když je hotové, nechám zchladnout, rozporcuji a opeču na sádle s nakrájenou cibulkou a je to vynikající a rychlé.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

ŠPÍZY JAK JE NEZNÁTE

Potřebné ingredience

vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky....

Postup přípravy

-maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak.....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v těstíčku

Vepřové v těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso /my měli kýtu, ale může být i kotleta nebo kuřecí/, sůl, pepř, paprika sladká. Těstíčko: vejce,hladká mouka,sůl, pepř, majoránka.

Postup přípravy

Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, posypat paprikou. Udělat těstíčko, nasypat do něj maso a pomalu smažit na pánvi. Podávat s bramborem a zeleninou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnická krkovice-děkuji marmeládě

Zbojnická krkovice-děkuji marmeládě

Potřebné ingredience

Ingredience •600 g krkovičky •50 g hladké mouky •100 g slaniny •200 g hub •2 cibule •5 stroužků česneku •5 kuliček nového koření •sůl •pepř •olej. Doporučená příloha •vařený brambor nebo šunková rýže,br knedlík

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ochucené maso zprudka orestujeme na horkém oleji a uložíme stranou.
Do výpeku vložíme nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYBORNE ZAPECENE VEPROVE

VYBORNE ZAPECENE VEPROVE

Potřebné ingredience

brambory, veprove maso, asi 150g slaniny, 2 cibule, 3 lzice majonezy, 2 lzice plnotucne horcice, 2 lzice zakysane smetany nebo smetany, sul, muze byt bylinkove maslo

Postup přípravy

Pekacek si vymazeme maslem, poklademe platky cibule, slaniny, bylinkove maslo, platky osoleneho masa.V misticce smichame majolku, horcici a smetanu. Masicko potreme touto smesi a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

500g vepřové pečeně (ev. kýty), 2 stroužky česneku, 1 lžíce papriky, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu, 100 - 130g plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla (másla), ocet a cukr podle chuti, asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso osolíme, obalíme v paprice a natřeme hořčicí ze všech stran. Osmahneme na sádle (másle), zalijeme vodou, přidáme bujon, pepř a dáme péct do trouby na 180 - 200°C asi na 60 -…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím   6 porcí

Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece 300 g vepřového bůčku bez kosti 2 cibule 10 stroužků česneku sůl kmín 250 ml světlého piva hovězí vývar nebo voda na podlévání chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky) 350 g syrových oloupaných brambor 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor cca 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl zelí 2 lžíce sádla 1 cibule 600 g kysaného zelí kmín sůl

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA, NEPOHRDNE ANI NÁVŠTĚVA♥♥♥

♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA,…

Potřebné ingredience

Krkovice dle počtu strávníků, 40dkg sýr eidam nebo i jiný, máslo, mouka, koření sladká červená paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, takto připravené obalíme v mouce dáme do zapékací mísy, hustě posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Flamendr

Flamendr

Potřebné ingredience

1 kg plecka, nebo kýty,3 větší cibule,kávová lžička pepře,1 lžička papriky sladké,1 lžička grilovacího koření,1lžička cukru,worchester,lžička drceného kmínu a sůl. (Přidala jsem ještě svou pastu z rajčat ,paprik,cibule a česneku).

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na plátky,naklepeme ,nakrájíme na nudličky.Přidám všechno koření zakápnu olejem promíchám a nechám odležet.Nejlépe přes noc,ale stačí i hodinka.
Nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie