Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl, pepř, sójovku, šunkový salám, pórek, cibuli, česnek, kečup, smetanu, ďábelskou omáčku, tvrdý sýr

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku dát naklepané, osolené a opepřené maso, dát na kolečka pórek a cibuli, a na nudličky šunku, polít kečupem, ďábelskou a smetanou a pokapat sójovkou, posypat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŽEBRA NA MEDU

ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience

1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl

Postup přípravy

Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.

Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Potřebné ingredience

Takovýto krásný oběd jsem dělala 30.12 a pozvala babičky, dědy a prabábi . Vkládám až teď z důvodu nemoci celé rodiny - nakonec ulehly i děti :-( Zelí jsem vařila den předem, je to lepší, i z důvodu jak se říká, že zelí uleží. Recepty viz níže..................................

Postup přípravy

HLÁVKOVÉ ZELÍ na sladko:
Hlávkové zelí si nakrouháme na kráječi pokud máte nebo nožem na jemné nudličky. Vaříme ve větším hrnci, podlijeme vodou asi z 1/3 objemu zelí. Vždycky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

500g vepřového masa,olej,2stroužky česneku ,sůl,pepř,1cibule,lžíce másla,hl.mouka,masox,sojová omáčka 1 lžička.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky,naklepeme, osolíme a opepříme obalíme v hl.mouce a dáme péct na rozpálený olej na pánvičce..zprudka opečeme.Po-té maso vyndáme na talíř a přidáme 1 cibul…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými  brambory a cibulovými kroužky

Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými …

Potřebné ingredience

vepřová krkovice (já dělám i z kotlety), sůl, pepř, kmín, červená paprika, majoránka, 3 střední cibule, česnek, plnotučná hořčice, olej, brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a necháme na hodinku uležet v lednici.
Na oleji si osmažíme 3 střední cibule, několik stroužků česneku …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO S HOUBAMA V JEDNOM HRNCI +++

VEPŘOVÉ MASO S HOUBAMA V JEDNOM HRNCI +++

Potřebné ingredience

vepřové maso -kotleta kýta nebo krkovička, sůl, mletý kmín, paprika sladká, cibule, masox, podravka( nemusí být ), hřibky mražené + žampiony , hladká mouka + voda, grilovací koření,

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli ,cibuli dáme bokem a orestujem naklepané solené a opepřené maso ,orestujem z obou stran přidáme masox a veškeré koření podlijeme vodou přidáme houby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské kotlety

Debrecínské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,1 větší cibuli,4 stroužky česneku,lžička sladké papriky,2 sterilované okurky,4 lžíce kečupu,sůl pepř a hl.mouka

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Potom dáme na rozehřátý olej na pánvi osmažit,aby se kotlety zatáhly,poté je vyjmeme a na témž oleji osmažíme na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnaté vepřové masíčko

Šťavnaté vepřové masíčko

Potřebné ingredience

500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♠♠♠DOMÁCÍ KEBAB(GYROS)♠♠♠

♠♠♠DOMÁCÍ KEBAB(GYROS)♠♠♠

Potřebné ingredience

Maso:vepřová kýta(jehněčí,hovězí zadní,kuřecí maso) .koření gyros,sůl,granul.česnek,sůl Chleba:1/2 kostky droždí,1/4 l vlažné vody,500g hladké mouky ,1 lžička soli,1 cukru,10 lžic olivového oleje, mouka na vyválení Salát:čínské zelí, rajčata,okurky,cibule, česnekový dresing(kupovaný nebo doma dělaný)může se zředit bílým jogurtem.

Postup přípravy

Maso- si nakrájíme na velmi tenké proužky (nejlépe se krájí trochu povolené mražené),posypeme kořením gyros,oslolíme a zaleju asi dvěma až třema lžícema oleje,vše dobře…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická krkovice

Krušovická krkovice

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,sůl,pepř,polotučná hořčice,2 velké cibule,2 lžíce sádla.worcestr,asi 5 dkg anglické slaniny,1/4 l krušovického piva/nebo jiného/,1 - 2 lžíce strouhanky,2 str.česneku

Postup přípravy

Plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme utřeným česnekem a hořčicí a na rozpáleném sádle opečeme.Maso vyndáme , ve výpeku opečeme nakrájené cibule a anglickou slaninu…

Zobrazit více...

Kategorie