Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou

Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou

Potřebné ingredience

1 kg vepř.plecka, 20 dkg nakrájené angl.slaniny, větší cibule, plnotučná hořčice a trochu oleje, 1 odbelník taveného sýru, brambory, tvrdý sýr

Postup přípravy

Nachystáme si zapékací misku, kterou lehce vymažeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme opepříme a zakapeme oliv.olejem...budeme vrstvit...nejdříve si do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Barbecue plátek-děkuji Radce

Barbecue plátek-děkuji Radce

Potřebné ingredience

Suroviny: marináda: 8 pol.lž. kečupu- kvalitní druh, třeba gurmán atd. 2 pol. lž. medu 2 pol. lž. balsamico 4 stroužky česneku 5 pol. lž. oleje- olivový 2 pol. lž grilovacího koření chilli dle chuti 500 gr. vepřového- kýty, plecko, ... můžete i kuřecí

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Vše smícháme a naložíme do plátků masa na cca 20 minut minimálně, pak zprudka opečeme na teflonové pánvi z obou stran cca 10 minut.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené vepřové maso s lečem

Pečené vepřové maso s lečem

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g plecka; 800 g krkovice; 2 cibule na plátky; zeleninové lečo Znojmia 330/670 (koupeno v akci za 20Kč); 8 stroužků prolisovaného česneku; sůl, kmín a směs ze sladké papriky a různých grilovacích koření; hladká mouka 2 vrchovaté polévkové lžíce

Postup přípravy

Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky.
Smícháme mouku, sůl, kmín, grilovací koření, česnek a maso obalíme. Dám do 8 litrového Simaxu, zasypu cibulí zaleju lečem.
Peču…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové špízy na bramborech

Vepřové špízy na bramborech

Potřebné ingredience

vepřové kostky, slanina, cibule, paprika, klobáska, brambory, sůl, pepř, česnek, sladká paprika

Postup přípravy

Den předem si naložíme maso, já dala sůl, pepř, sladkou papriku a česnek. Na špejle napichujeme maso, které obalíme do slaniny, cibuli, klobásu, papriku a pořád dokola. Špízy dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Potřebné ingredience

4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň.

Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.

Plátky masa osolíme ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece, olej podle potřeby, 100 g šunky (92 % masa,) 1 cibule, 200 g cukety, 1 bílá paprika, 100 g rajčat, trochu grilovacího koření, 2 lžíce kečupu, chilli paprička (nemusí být), 2 dl vody - nebo podle potřeby

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme je na oleji v pečící nádobě vhodné do trouby. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, cuketu, paprikový lusk, rajčata. Vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína

Vepřová čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř, červená a bílá paprika, jarní cibulka, trocha kečupu, cibule. Na marinádu: sůl, pepř, sladká paprika, sójová omáčka, sušený česnek, olej.

Postup přípravy

Ideálně den dopředu si naložíme nudličky do marinády, já měla kotletu. Na oleji opečeme cibuli na půlměsíčky, dáme maso, necháme zatáhnout. Přidáme cibulku, trochu kečupu, papriku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Soukeňák a brambory

Soukeňák a brambory

Potřebné ingredience

500 gramů vepřové mleté maso, sýr cihla cca 20 dkg , mléko, sůl, pepř, 3 vajíčka, hl. mouka, strouhanka, olej.

Postup přípravy

Do masa nastrouhat sýr, cca 4-5 lžíc mléka, sůl, pepř. Vše dobře promíchat. ( nejlépe rukama) :-) a vytvořit řízky.. Potom je obalíme v hl. mouce , vajíčku, a strouhance.. a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné kotletky

Výborné kotletky

Potřebné ingredience

Kotletky
2 cibule
1/2 másla
1-2 stroužky česneku (podle toho jak ho kdo má rád)
1-2 lžičky kari
sůl

Postup přípravy

Příprava hmoty:
Do misky dáme změklé máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuly, kari, česnek a dochutíme solí.
Udělanou hnotnu namažeme n kotlety. Vymažeme pekáč či…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým knedlíkem -zase jedno výborné nezdravé jídlo

Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým…

Potřebné ingredience

80 dkg vyššího libového bůčku bez kosti,3 jarní cibulky,5 dkg másla,2 housky,125 ml mléka,3 vejce,trochu červené kapie,10dkg strouhanky,špet.muškát.květu,sůl,pepř,kmín,2 velké cibule a asi 150 ml tmavého piva mražený listový špenát,česnek,cibule,bramborový knedlík/v prášku/ nebo uvařený z brambor

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku: do mísy nakrájíme housky na kostičky-zalijeme mlékem.Na polovině másla necháme zesklovatět pokrájené jarní cibulky.Zbývající máslo utřeme se…

Zobrazit více...

Kategorie