Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ

VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ

Potřebné ingredience

Recept mám na 2 vepřová kolena. 2 kolena, 1/2l černého piva,15 stroužků česneku,4 střední cibule,8 lžic plnotučné hořčice(kdo má rád pálivé může namíchat s pálivou napůl) 1lžička sladké mleté papriky,asi 10 kuliček nového koření,15 kuliček černého pepře,6 lupínků bobkového listu,1 lžička kmínu, asi 300ml vody na podlití, mletý pepř,sůl a tmavá jíška nebo chlebová střídka na zahuštění.

Postup přípravy

Kolena si vykostíme a propícháme nebo kapku prořežeme,ale ne naskrz a vetřeme smíchanou hořčici se solí,mletým pepřem,kmínem,sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem.Vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

Potřebné ingredience

4 osoby: 750 g libového vepřového masa nakrájeného na nudličky (panenka, kotleta), 2 lžice oleje, 2 pórky, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 60 g strouhaného kokosu, sůl, pepř ********** MARINÁDA: 2,5 cm čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky chilli, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce kari, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky koření garam masala, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Nejrpve si připravíme marinádu - smícháme strouhaný zázvor, chilli, utřený česnek, kari, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nudličky masa v marinádě obalíme, přikryjeme fólií a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční hlavička - nádivka

Velikonoční hlavička - nádivka

Potřebné ingredience

3/4 kg uzené vepřové krkovičky nebo jiného uzeného masa, cca 1 litr uzeného vývaru, 9 - 10 rohlíků, 8 vajec, hrst krupice, hrst pohankové krupice, 2 - 3 hrsti hrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 5 - 6 stroužků česneku, 1 lžička soli, talíř sekaných mladých kopřiv, pažitka, příp. další bylinky, olej na vymazání a strouhanku na vysypání plechu.

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme uzené maso, osolíme jen malinko nebo vůbec, většinou bývá slané dost, a nakrájíme ho na kousky. Rohlíky - klidně 2 dny staré (já dávám půl obyčejných a půl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TROCHU JINÉ NAKLÁDANÉ ŘÍZKY(RECEPT OD MÉ SESTRY)

TROCHU JINÉ NAKLÁDANÉ ŘÍZKY(RECEPT OD MÉ SESTRY)

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa,1lžička pepře,1lžička soli,1lžička sladké papriky,1lžička pálivé papriky nebo chilles,1/2lžičky curry,1/2lžičky cukru,3lžíce solamylu,3vejce,2-3cibule,tuk

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kostky.Přidáme všechny ingredience(pokud někdo nemá rád pálivá jídla,místo pálivé přísady může dát jednu lžičku papriky sladké navíc).Do tohoto přimícháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavička

Potřebné ingredience

1kg uzeného masa/plec,bůček/,sůl.muškát.květ,500g rohlíků,3/4 l vývaru z uzeného masa,6 vajec,petrželka,jarní cibulka.

Postup přípravy

Maso si uvaříme do měkka - necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky-rovněž rohlíky nakrájíme na kostičky .Rohlíky dáme do mísy přelijeme ještě teplým vývarem,osolíme,dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, vše co máte rádi (dva druhy salámu, cihla, niva, párek) případně míchaná vajíčka a zelenina. Sůl, hořčice a moje marináda a 1/2 - 1 kostka masoxu.

Postup přípravy

Kotletu si rozkrájíme tak, aby vznikl plát masa a rozklepeme. Osolíme, potřeme hořčicí, naskládáme suroviny, smotáme, ovážeme nití a naložíme na 24 hodin do marinády. Po naložení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PANENKA S HERMELÍNEM A BRUSINKAMI

VEPŘOVÁ PANENKA S HERMELÍNEM A BRUSINKAMI

Potřebné ingredience

panenka, hořčice, koření, hermelín

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na medailonky,lehce osolíme,opepříme a zakápneme olivovým olejem.Opečeme na pánvi.Potom každou lehce potřeme hořčicí,dáme menší lžičku brusinek,plátek hermelínu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji Drahušce

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové kýty 100 g 40% sýra eidam 1 vejce 1 malá cibule 2 lžíce nastrouhaného zázvoru 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou® 3 lžíce solamylu sůl,mletý pepř olej na smažení

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
V míse vše důkladně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízek zvaný Rošt´ák

Řízek zvaný Rošt´ák

Potřebné ingredience

6 plátků masa,1 lžička soli, 1lžičkapepře 1lžice magi 1lžice woršestru 2lžice hořčice 4lžice solamylu,2 vejce a tak 1 dl oleje

Postup přípravy

maso naklepeme ...ze zbylých přísad vymýcháme hustší těstíčko.Řízky do těstíčka naložíme a druhý den smažíme.Osmažené řízky dáme do pekáčku,kapku podlijeme a dáme do trouby dopéci…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŽRALOČÍ PLOUTVE ( naprosto dokonalé)

ŽRALOČÍ PLOUTVE ( naprosto dokonalé)

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa( nejlépe kýty, ale i libové plecko) MARINÁDA: 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 1 lžíce polévkového koření,1 lžíce worcestru, 1 lžíce oleje,1 lžíce kečupu, 2 lžíce solamilu, 1 nastrouhaná středně velká cibule, 1 syrové vejce.

Postup přípravy

Do marinády naložíme maso a necháme 48 hodin uležet v lednici. Pak smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.

Zobrazit více...

Kategorie