Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň

Potřebné ingredience

600 g vepřového masa (kýta, ramínko) 2 cibule 5 stroužků česneku (1 červená feferonka) sůl 4 lžíce oleje (sádla) 3 lžíce hladké mouky 1 gulášová kostka 1 lžička sladké mleté papriky 2 dl světlého piva 1 zelená paprika (silnostěnná) 4 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty nebo plece,1-2 cibule,olej nebo sádlo,sladká mletá paprika,5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu,3 stroužky česneku,kelímek zakysané smetany,3 lžíce hladké mouky,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle,přidáme na koustky pokrájené a osolené maso,necháme zatáhnout.Když se tekutina kterou maso pustilo vydusí,přidáme lžičku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

3/4 kg plecka,sůl,1 cibule,1/4ČL pepře,1 dcl olej(2 PLsádlo),1/2 Ľ kmín,1/2 PLmagi,1/2 PLwolčestr omáčka,2 PL vrchovaté hl.mouka,1kel.zakysaná smetana,1/2 PL sladká paprika,250 ml mléka,zelí kyselé 300 g

Postup přípravy

Nakrájíme maso na větší kousky,osmažíme cibuli na oleji,přidáme maso, když je cibulka zlatavá,přidáme sůl.pepř,papriku sladkou,wolčestr,magi a vše překně opečeme,aby se maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky alá Ninuška

Závitky alá Ninuška

Potřebné ingredience

- vepřová kýta - salám jemný - pepř, sůl, hořčiče, omáčka na vepřová masa od vitany, jíška nebo solamyl - 2 balíčky kysaného zelí - niť nebo parátka

Postup přípravy

Maso naklepeme po obouch stranách osolíme a opepříme,potřeme z jedné strany plnotučnou hořčičí poklademe plátky salámu a na salám dáme kysné zeli ze kterého jsme před tím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí tlačenka světlá

Domácí tlačenka světlá

Potřebné ingredience

množství dle potřeby v poměru 50% vepřové maso na ovar (např. kousek plecka, maso z hlavy a hlavně podbradek), a 50% koleno (raději zadní, je na něm více masa) a vepř. kůže (nesmí chybět - dělají tam tu želatinu), sůl, drcený kmín, česnek utřený se solí, majoránka, pepř mletý, nové koření mleté

Postup přípravy

Vše vaříme v osolené a okmínované vodě cca dvě hodiny (až maso odpadává od kosti) -vody tolik, aby bylo maso ponořené. po vychladnutí maso nakrájíme na menší kousky (tučnější na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ DOBRŮTKA

ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ DOBRŮTKA

Potřebné ingredience

vepřová kýta, sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, česnek, šunka, nějaký suchý salám (dala jsem vysočinu), rajče, sýr, smetana

Postup přípravy

Dnes jsem trošku experimentovala a moc nám chutnalo tak se ráda podělím.
Plátky kýty naklepat, osolit, opepřit, pokapat olejem a dát přes noc do lednice.
Plátky naprudko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletka s bramborovým salátem

Kotletka s bramborovým salátem

Potřebné ingredience

salát : 1/2 - 1 kg brambor vařených den předem,sůl,4 vejce vařená,pepř,majolka a 4 lžíce smetany(mléko),2 ks okurky,20 dkg godhaje,cibule stř.,olej asi 4 lžíce,1 PL hořcice plnot.,wolčestr 1 PL,šnitlik Marináda na maso: 6 ks kotlety bez kostí,2,5 dcl kefíru,1/2 ČL soli,1/2 ČL pepře,2 - 3 vejce,1/2 ČL vegeta,3 stroužky česneku,2 PL solamyl,strouhanka na obalní

Postup přípravy

Maso naklepeme a vložíme do marinády z kefíru a dalších surovin.Můžete nechat i 2 dny marinovat,já jsem dělala dnes k obědu ,tak asi 4 h. se maso marinovalo,kotletky před upečením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČESNEKOVO-ZELENINOVÝ HRNEC PLNÝ DOBROT

ČESNEKOVO-ZELENINOVÝ HRNEC PLNÝ DOBROT

Potřebné ingredience

Ingredience pro 3 - 4 porce : 400g velmi libové vepřové kýty, zmrazená zeleninová směs VOK MALAYSIA - 325g, 2 velké pórky, 2 palice česneku, 3 střední cibule, 1.mrkev, 2 kostky slepičího bujónu, sojová omáčka, sůl, pepř, olej.

Postup přípravy

Marinování cca 2 hodiny.
Příprava pokru 30 minut.

TOTO NA MĚ ČEKALO DOMA, KDYŽ JSEM SE VRÁTILA Z PRÁCE :))))

Příprava : Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso po zámecku

Maso po zámecku

Potřebné ingredience

400 g vepřové krkovice | 1 větší rajče | 1 červená paprika nebo kapie | 1 cibule | 1 menší pórek | koření gyros | sůl | tekuté koření klasik | kečup | olej | strouhaná niva na posypání

Postup přípravy

Vepřové maso si nakrájíme na tenké nudličky, které okořeníme kořením gyros a necháme alespoň hodinku odležet. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Poté přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK

PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK

Potřebné ingredience

Budete potřebovat (pro 4 osoby): 600 g vepřového karé 4 plátky šunky 2 vejce uvařená natvrdo 250 g žampionů 20 g hladké mouky 100 ml kysané smetany citronovou šťávu 50 ml bílého vína olej sůl, pepř

Postup přípravy

1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na řízky. Řízky mírně naklepejte a do každého udělejte ostrým nožem zářez.

2. Do vzniklé kapsy vložte plátek šunky a půlku vejce. Okraje…

Zobrazit více...

Kategorie