Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Segedinský guláš z vepřového bůčku s domácím knedlíkem

Segedinský guláš z vepřového bůčku s domácím knedlíkem

Potřebné ingredience

0,5kg vepřového libového bůčku, sklenka 0,7l sterilovaného zelí (červené nebo bílé), cibule, olej, bobkový list, nové koření, kmín, červená paprika, hl. mouka + voda na jíšku, sůl knedlíky: 300g pol. mouky, 200g hrubé mouky, 300ml mléka, 1 vejce, malá lžíčka soli a cukru, sáček suš. droždí zadělávám v domácí pekárně, vařím z obou stran po 10 min, po vyndání propíchám vidličkou

Postup přípravy

Osmahnu cibuli na kostičky na oleji do růžova, přidám na kostičky nakrájený bůček, přidám všechno koření přiměřeně , osolím a zaleju vodu, dusím 45min. Mezitím si udělám jíšku z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VRABCI A KARAMELOVÉ ZELÍ

VRABCI A KARAMELOVÉ ZELÍ

Potřebné ingredience

sterilované zelí,cibule,vepřové maso,třtinový cukr,česnek,hl.mouka a sůl.

Postup přípravy

solené maso naložíme přes noc do česneku.poté upečeme.
usmažíme cibulku kterou posypeme třtinovým cukrem a počkáme až malinko zhnědne,teprve potom přidáme propláchnuté zelí a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky na liškách...

Kotletky na liškách...

Potřebné ingredience

Kotleta či jiné libově maseno, cibule, bílá paprika,mrkev na kolečka 1-2ks, očištěné lišky, rajčatový protlak(větší plechovka), stroužek česneku, voda, sůl, pepř celý, cukr,olej, malý bobkový list, trošku smetany na zjemnění chuťi,

Postup přípravy

Dělám v papiňáku:

--Nakrájíme si maseno na plátky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme maso a opečeme až pustí štávu. Přidáme mrkev na kolečka, papriku na větší…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
UTOPENÉ ŘÍZKY-DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

UTOPENÉ ŘÍZKY-DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: Řízky krkovice, nebo kotlety, popř.kýty, 1 kostka bujónu(masoxu), půl litru vody, strouhanka, vajíčka (asi 2 ks)hladká mouka, sůl, olej na smažení, anglická slanina, několik plátků, podle počtu porcí, několik plátků másla, taky podle počtu řízků.

Postup přípravy

Postup:

Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naruby (strouhanka, vajíčko, mouka)a osmažíme je na oleji. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu a na každý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinada na maso

Marinada na maso

Potřebné ingredience

1kg masa / ako na rizky-veprove/ 4 cele vajicka!! 1 káv.lyžička prášk.cukru -//- kari korenie -//- pepř -//- horčica -//- kečup a podľa chuti sol, cesnak, worčester, vegeta a 1lyžica oleja

Postup přípravy

Do tejto marinady naložíte platky masa na minimálne 24 hodin. No a potom maso pripravite na panvici. Hodi sa k tomu tatarka, okurka, nejaky dobry salat a pecene zemiaky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Klasický segedínský guláš

Klasický segedínský guláš

Potřebné ingredience

1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej

Postup přípravy

viz foto

Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na pórku,cibuli...

Vepřové na pórku,cibuli...

Potřebné ingredience

vepřové, cibule, česnek, pórek, mletý kmín, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Do pekáčku dát maso na kousky, já měla kýtu, posypat nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem, pórkem. Ještě jsem tam dala kousek čínského zelí /můžete tam dát prakticky jakoukoliv…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na minutku

Vepřová játra na minutku

Potřebné ingredience

Vepřová játra, olej

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky, na bocích nakrojíme (aby se nám při smažení nezkroutily), naklepeme, dáme na rozpálenou pánvičku s plejem a opékáme z obou stran 3 min (dáme do trouby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SKVĚLÉ KOTLETY ŽUŽU

SKVĚLÉ KOTLETY ŽUŽU

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty (může být i kotleta bez kosti), 2 vejce, 2 lžíce maggi, 1 lžička majoránky, 1 lžička kari koření nebo koření typu podravka, 1 lžíce solamylu, 1 lžička pepře, 1/2 lžička soli, 1 lžička papriky,jedna střední cibule nakrájená na kolečka.

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky jako na řízek. Dáme do mísy a proložíme na kolečka nakrájenou cibulí. Všechny ostatní ingredience smícháme (nejlépe rozšleháme). Připraveným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s mrkví a smetanou

Maso s mrkví a smetanou

Potřebné ingredience

Vepř. maso (může být i kuřecí), mrkev, smetana12%, muškátový oříšek, hrášek,sůl

Postup přípravy

Nakrájíme maso na kostky, posypeme různým kořením já dávám co dům dá (grilovací, gulášové, kari...),
osmahneme na pánvy na trošce oleje, nastrouháme muš. oříšek (já dávám tak…

Zobrazit více...

Kategorie