Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pro milovníky knedlíků-špekové knedlíky

Pro milovníky knedlíků-špekové knedlíky

Potřebné ingredience

250g uzeného bůčku 50g slaniny 500g žemlí(můžou být i dva dny staré) 150g hrubé mouky sůl,pepř muškátový květ petrželka 4dcl mléka

Postup přípravy

Vařený uzený bůček a slaninu nakrájíme na malé kostičky,vložíme do pekáčku,mírně osmažíme.Přidáme na kostičky nakrájenou žemli a vše za stáleho míchání v troubě osmažíme.Do mísi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa,česnek,trocha majoránky,150g anglické slaniny,trocha oleje,hermelín nebo niva,sůl,pepř,1 cibule

Postup přípravy

1.Plátky masa rozklepeme,osolíme,opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou.
2.Do slaniny zabalíme hermelín nebo nivu a dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Americké cibulové kotlety - hrozně jednoduché

Americké cibulové kotlety - hrozně jednoduché

Potřebné ingredience

1 strávník=1 kotleta, kolik kotlet = tolik cibule /prostě na jednu kotletu počítejte jednu velkou cibuli, např. 5 kotlet = 5 cibulí/, plnotučná hořčice, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na půlkolečka, dáme na olej smažit. Kotlety si naklepeme, posolíme, hustě opepříme a jednu stranu pomažeme silnější vrstvou hořčice. Až je cibule zesklovatělá,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC- uzené koleno

POMALÝ HRNEC- uzené koleno

Potřebné ingredience

Uzené koleno, cibule, cca 1dcl vody

Postup přípravy

Do pomalého hrnce dáme uzené koleno, přidáme 1 nakrájenou cibuli, podlejeme cca 1dcl vody a dáme pomalit na LOW na 8 hodin. Já dala přes noc a ráno bylo koleno krásně hotové. K…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prokládaná krkovička s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Prokládaná krkovička s červeným zelím a bramborovým…

Potřebné ingredience

1kg vepř.krkovičky,cibuli,česnek,plnot.hořčičici,sůl,kmín,kántry koření,bobkový list.

Postup přípravy

Krkovičku s kostí nařízneme až ke kosti na plátky,prosolíme a potřeme prolisovaným česnekem.Mezi plátky vetřeme hořčici a vložíme silnější kolečko cibule.A tak to uděláme se všemi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PEČENĚ S MEDEM

VEPŘOVÁ PEČENĚ S MEDEM

Potřebné ingredience

VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO ŠPIČKY SLADKÁ PAPRIKA,PÁLIVÁ PAPRIKA SŮL,PEPŘ,KMÍN MED VODA NA PODLITÍ

Postup přípravy

NAPORCOVANÉ OMYTÉ MASO SI DÁM DO PEKÁČKU,MÍRNĚ OSOLÍM,OPEPŘÍM,POSYPU SLADKOU PAPRIKOU,PODLE CHUTI PÁLIVOU PAPRIKOU,POTŘU MEDEM TÍM SE MI SPOJÍ S PAPRIKOU V TAKOVOU MARINÁDU A…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářská kotleta

Kovářská kotleta

Potřebné ingredience

vepřové kotletky,sůl,pepř,cibuli,olej(sádlo,ceres)smetanu,tvrdý sýr.

Postup přípravy

Kotletky mírně naklepem,posolíme,popepříme(já sypu ještě kypřícím prášekem do pečiva aby byly rychleji hotové).Do zapékací mísy dám kousek sádla,na kolečka nakrájenou cibuli.Na tu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Francouzske Quiche(kysu)

Francouzske Quiche(kysu)

Potřebné ingredience

strouhany syr emental 250g, spek (vepr;odrezky-nudlicky) 200g, smetana 200g, mleko 4.dcl, vejce 6-7ks, testo na pizzu(vyvalene) 1x,sul,pepr

Postup přípravy

Veskere suroviny smichame v nadobe-osolime,opeprime.
Nechame si trochu str.syru nakonec.
Hluboky plech vylozime pecicim papirem,na ktery dame vyvalene testo.
(testo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny kotlety Delikates s osmaženými mřížkami

Arabelčiny kotlety Delikates s osmaženými mřížkami

Potřebné ingredience

4 porce kotlety bez kosti, olej, sůl, 4 strožky česneku, 1 větší cibule zálivka: 1 lžíce worcestru, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička mleté papriky, pepř

Postup přípravy

Kotlety nakrojíme po stranách a naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí. Do pekáčku nalijeme trošku oleje, položíme plátky masa, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety zapečené

Kotlety zapečené

Potřebné ingredience

kotleta,anglická slanina,cibule,česnek,sýr plátkový,hořčice,smetana ,sůl,pepř

Postup přípravy

kotletu naklepat,osolit,pepřit , naskládat do pekáčku a navrstvit anglická,kotleta,hořčice,anglická slanina,cibule na proužky ,česnek nakrájet nebo prolisovat,sýr ,anglická nahoru…

Zobrazit více...

Kategorie