Rákott káposzta
Potřebné ingredience
3/4 kg vepř.plec; 3/4 kg kysaného zelí; 2 -3 varné pytlíky rýže; 2 kysané smetany; sůl; pepř; červená paprika; česnek; cibule; majoránka; trošku másla.
Postup přípravy
Vše vaříme zvlášť.Maso nakrájíme na kostky,
orestujeme na cibulce,
přidáme koření,papriku a dusíme asi 40min.
Dochutíme česnekem,přidáme máslo a nakonec vše i se štávou…
Kotlety na pomerančovém pepři, olivách a pórku
Potřebné ingredience
Kotlety, sůl, pomerančový pepř, černé olivy, pórek, krémžská hořčice, worcestr, solamyl, olivový olej
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme pomerančovým pepřem a lehce posypeme solamylem. V kastrole si rozpustíme olej, kotlety na něm opečeme ( na mírném plameni, aby se nám to…
řízky na ruby
Potřebné ingredience
maso na řízky anglická slanina cibule česnek sůl, pepř
Postup přípravy
-řízky pomazat česnekem, obalit ve strouhance pak ve vajičku - OSMAŽIT
- pekáč vyložíme anglickou slaninou, na to řízky, pak cibuli na kolečka - opakovat vrstvy- dopékáme v…
kotlety na leču
Potřebné ingredience
kotlety sůl, pepř sojovka sklenice leča ( ostřejší ) kečup 1/2 sklenice
Postup přípravy
- kotlety osolíme, opepříme
- opečeme po obouch stranách , zakapeme sojovkou
- trošku podlejeme a podusíme
- přidáme lečo, chvíli podusíme, přidáme kečup
- podáváme s…
rošťáci
Potřebné ingredience
4-6 kotlet nebo plátků kýty Marináda: 2-3 vejce 2 lžičky magi sůl 6 stroužků česneku 1 lžička solamilu 1 lžička hořčice
Postup přípravy
- Maso naklepeme, nařežeme po stranách aby se nezkroutilo
- obalíme v marinádě a dáme do ledničky na 24 hodin odležet
- pečeme po obouch stranách
- podáváme s hranolkami
MASO V HOŘČICI
Potřebné ingredience
4-6 kotlet,2 vejce,2,5 lžíce solamylu,2 lžíce hořčice,2 lžíce magi,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky soli,trochu pepře,3 stroužky prolisovaného česneku
Postup přípravy
Maso naklepeme a obalíme v dobře promíchané směsi z uvedených surovin.Narovnáme do mísy,přikryjeme a do druhého dne necháme odležet.
Potom z obou stran osmažíme.
Jako…
Rumové maso se smetanou a hermelínem - noblesní…
Potřebné ingredience
vepřové maso - plátky, 250ml šlehačky, 1 velký panák rumu, 1 lžíce sojové omáčky, 1-2 hermelíny, mouka, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme. Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku a velkého panáku rumu. Navrch…
Vepřové maso dušené na čerstvých žampionech
Potřebné ingredience
vepřové plátky, 15-20dkg žampionů, 1 cibule, lžíce sádla, sůl, pepř
Postup přípravy
Naklepané, osolené, opepřené vepřové plátky orestujeme z každé strany na sádle s cibulkou, přidáme oloupané žampiony pokrájené na plátky, chvíli restujeme a pak zalijeme horkou…
vepřové s rajčaty
Potřebné ingredience
vepř.maso,rajčata,kečup,cibule,česnek
Postup přípravy
vepř.maso orestuju na cibulce,osolím,opepřím,trochu mleté papriky,pak přidám nakrájená rajčata,prolisovaný stroužek česneku a nakonec dám kečup,asi 2-3 polévk.lžíce,nechám podusit…
Česnekové řízky:-)
Potřebné ingredience
Vepřové maso,Dižonská hořčice,chilli,sůl,pepř,česnek,olej
Postup přípravy
Maso trochu naklepeme osolíme opepříme do trochu oleje dáme chilli a hořčici a maso v něm naložíme.Na rozpálenou pánvičku dáme maso a potřeme propasírovaným česnekem zbytek dáme…