Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
***Špekové knedlíky***

***Špekové knedlíky***

Potřebné ingredience

15 rohlíků, mléko, 2 vejce, hrst polohrubé mouky, asi 300g vařeného uzeného masa (může být i prorostlejší), petrželka (i sušená), sůl, solamyl

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalejeme mlékem, aby jej nasákly. Rozklepneme vajíčka, posypeme moukou, uzeným na kostičky, petrželkou a osolíme. Rukou zpracujeme v těsto, ze…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí gyros

Domácí gyros

Potřebné ingredience

v. plec nebo kýta, koření na gyros ,sojovka ,solamyl , bulky , zelí, cibule,majonéza ,česnek

Postup přípravy

maso nakrájíma na kostečky osmahneme na oleji přidáme koření ( podle chuti si dejte i jiné) + sojovka dusíme do měkka zuaprášíme solamylem, bulky rozkrojíme a ohřejeme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na kunovjance

Kotlety na kunovjance

Potřebné ingredience

6 kotlet, 2 kunovjanky, 1 smetana ke šlehání, trochu másla, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nařízneme a naklepeme, osolíme a opepříme. Do pekáčku dáme 1 kunovjanku, položíme kotlety na ně další kunovjanku a zalijeme smetanou, ale pozor musí být minimálně 30%, aby se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny kotlety na leču

Arabelčiny kotlety na leču

Potřebné ingredience

kotlety, lečo, sůl, pepř, cibule, voda

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme, až je skleněná.Pak přidáme naklepané, osolené, opepřené kotlety a z každé strany opečeme.Poté přidáme sklenici leča, podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky úplně jinak

Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta na moravance se sýrem

Kýta na moravance se sýrem

Potřebné ingredience

plátky kýty,steril.moravanka,sůl,pepř,máslo,plátky tv.sýra

Postup přípravy

-na plech dáme plátky masa vedle sebe,posolíme,popeříme a zalejeme moravankou i s nálevem,přidáme kousky másla dáme alobal a pečeme až je maso měkké,potom poklademe celé plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčino rychlé znojemské dušené maso

Arabelčino rychlé znojemské dušené maso

Potřebné ingredience

vepřové maso, sterilované okurky, cibule, sůl, pepř, podle potřeby masox - nemusí být , těstovinová rýže

Postup přípravy

Cibulku osmažíme na trošce oleje, přidáme vepřové maso pokrájené na kostičky , osolíme, opepříme a orestujeme malilinko do hněda. Pak podlijeme teplou vodou, přidáme nastrouhané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

Doporučuji vyzkoušet, nenáročné na čas !!!! a je úplně jiný než klasický guláš.

Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
3 v 1 BÁJEČNÉ MASO,  BRAMBORY A SOSÍK v PEKÁČKU

3 v 1 BÁJEČNÉ MASO, BRAMBORY A SOSÍK v PEKÁČKU

Potřebné ingredience

plátky masa ( vepřové, kuřecí nebo krůtí řízky)==== brambory==== slaninka==== pórek==== šlehačka==== pro mlsné jazýčky ještě slaninka a sýr

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, okořeníme dle chuti a vložíme do pekáčku, ve kterém máme rozloženou slaninku
(ale nemusí být, pokud nemáte rádi).
Syrové brambory nakrájíme na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Fazolový kotlík

Fazolový kotlík

Potřebné ingredience

vepřové plecko kuřecí prsíčka točený salám cibule sl. a pálivá paprika, chilli, sůl, pepř pálivý kečup fazole jaké má kdo rád (já dávala bílé v tomatě, červené ve slaném nálevu a bílé ve slaném nálevuú lečo ve skleničce trošku tmavé jíšky na zahuštění olej nebo sádlo

Postup přípravy

Na oleji nebo na sádle si orestujeme cibuli skoro do hněda.
Na to přidáme vepřové maso na kostičky. Necháme pořádně zatáhnout. Přidáme sl. i pálivou papriku a trochu chilli.…

Zobrazit více...

Kategorie