Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu
Potřebné ingredience
Suroviny: Vepřová plec,sůl, pepř kečup, čalamáda, nakládaná červená paprika, tuk a cibule a trochu špeku na ovonění
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Plátky masa posolíme trochu opepříme, trošku osmáhnem špek, maso orestujeme na tuku a přidáme čalamádu, cibuli, trochu vody a taky kečup podle chuti…
Jídlo z jednoho pekáče
Potřebné ingredience
500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.
Máčené řízky-slavnostní pohoštění
Potřebné ingredience
Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme…
JÁTRA na víně se zeleninou
Potřebné ingredience
500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)
Postup přípravy
Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka…
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.
Potřebné ingredience
vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka
Postup přípravy
Opět manželova akce.
-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)
Postup přípravy
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky…
******* bígus od naší babičky *****
Potřebné ingredience
0,5kg kysané bílé zelí, středně velká cibule, olej, uzený špek na chuť, uzené maso (může být i uzené kuřecí nohy), kmín, sůl. Na zahuštění: hl. mouka a mléko
Postup přípravy
na oleji osmahnout na jemnou nakrájenou cibulku. Po chvíli přidat na kostky nakrájený uzený špek. Až cibule je bílá, tak přidat na jemno nakrájené zelí. Přidat kmín, trochu soli a…
Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách…
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 oloupanou cibuli, 2 kozí rohy, (paprika) 8 kusů sušených rajčat, 1/2 červené, zelené, žluté papriky, sůl, pepř, 1/4 kávové lžičky chilli koření, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku uzené sladké mleté papriky, koření vepřová pečeně, dle potřeby vývar,
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a půl kolečka. Na rozehřátý olej dáme maso a zprudka ho opečeme, přidáme cibuli, osolíme,…
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou…
Potřebné ingredience
Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)
Postup přípravy
Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím…