Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové řízky s houbami a rýží

Smetanové řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu

Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec,sůl, pepř kečup, čalamáda, nakládaná červená paprika, tuk a cibule a trochu špeku na ovonění

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Plátky masa posolíme trochu opepříme, trošku osmáhnem špek, maso orestujeme na tuku a přidáme čalamádu, cibuli, trochu vody a taky kečup podle chuti…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho pekáče

Jídlo z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA na víně se zeleninou

JÁTRA na víně se zeleninou

Potřebné ingredience

500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)

Postup přípravy

Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Potřebné ingredience

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

Postup přípravy

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)

Postup přípravy

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
******* bígus od naší babičky *****

******* bígus od naší babičky *****

Potřebné ingredience

0,5kg kysané bílé zelí, středně velká cibule, olej, uzený špek na chuť, uzené maso (může být i uzené kuřecí nohy), kmín, sůl. Na zahuštění: hl. mouka a mléko

Postup přípravy

na oleji osmahnout na jemnou nakrájenou cibulku. Po chvíli přidat na kostky nakrájený uzený špek. Až cibule je bílá, tak přidat na jemno nakrájené zelí. Přidat kmín, trochu soli a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách-děkuji Hance

Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 oloupanou cibuli, 2 kozí rohy, (paprika) 8 kusů sušených rajčat, 1/2 červené, zelené, žluté papriky, sůl, pepř, 1/4 kávové lžičky chilli koření, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku uzené sladké mleté papriky, koření vepřová pečeně, dle potřeby vývar,

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a půl kolečka. Na rozehřátý olej dáme maso a zprudka ho opečeme, přidáme cibuli, osolíme,…

Zobrazit více...

Kategorie