Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Závinky s kysaným zelím :o)

Závinky s kysaným zelím :o)

Potřebné ingredience

Krkovička dle potřeby, anglická slanina 10 dkg, cibule, 1 sklenice kysaného zelí (nejlepší domácí výroby)

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Kysané zelí propereme a dusíme spolu se slaninou a nakrájenou cibulí. Tuto směs naplníme a zamotáme jako ptáčky. Pak pečeme asi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zdravá sekaná  aneb i manžel ji miluje

zdravá sekaná aneb i manžel ji miluje

Potřebné ingredience

1 kg mletého masa, houska, mléko, gril.koření, kmín, marjánka, cibulka, sůl, slunečnicová semínka, ovesné vločky

Postup přípravy

všechny přísady smícháme, cibulku jen zvlášt orestujeme, rohlíky namočíme v mléce, pak vymodelujeme šíšu , můžeme poklást slaninou a dáme péct, v zakryté formě, na konci pečení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Recept na kotlík

Recept na kotlík

Potřebné ingredience

Suroviny:
Vykostěný vepřový bůček, sádlo, sůl, česnek, cibule, tymián, rozmarýn, červená paprika, hrubě drcená směs barevných pepřů, majoránka, sojová omáčka, alkohol, med.

Postup přípravy

Příprava marinády:
Směs koření zalijeme olejem, přidáme sojovou omáčku a lžíci medu. Pokud budete nakládat maso tak doporučuji přidat štamprdlu slivovice (maso bude měkčí).…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Oběd v jednom hrnci

Oběd v jednom hrnci

Potřebné ingredience

vepřové maso na plátky
brambory
mrkev
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy

Jídlo se připravuje v papiňáku. Nejdříve vymažeme hrnec silnou vrstvou másla, dále klademe střídavě brambory na kolečka, mrkev a vepřové maso, solíme a pepříme, nedoléváme vodu. V…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZBRUF

ZBRUF

Potřebné ingredience

vepřová plec,olej,cibule,sůl,mletá paprika,rajčatový protlak,hladká mouka,česnek a navíc se přidává lečo

Postup přípravy

Jedná se o jídlo ke špagetám a dětem hodně chutná. Přepisuji recept:vepřová plec,olej,cibule,sůl,mletá paprika,rajčatový protlak,hladká mouka,česnek a navíc se přidává lečo - je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BĚLORUSKÁ  PODRÁŽKA

BĚLORUSKÁ PODRÁŽKA

Potřebné ingredience

Tenhle recept jsem kdysi našla v kalendáři F1, vyzkoušela a od té doby patří do našeho jídelníčku. Tak zkuste i vy.
40 dkg libového vepř. masa, 2 cibule, 4 brambory, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, mletou papriku, olej, 1,5 dl vody, petželovou nať

Postup přípravy

V tlakovém hrnci orestujeme na troše oleje maso nakrájené na kostky, pak osolíme, lehce podlijeme trochou vody, uzavřeme hrnec a vaříme přibližně10 min. Dalších 10 min necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kološvarské

Kološvarské

Potřebné ingredience

750 kg vepřové plece ,500g rýže .kysané zelí v sáčku ,koření

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji si osmahnu maso přidám koření co dům dá a dusím až je maso měkké,ale musí zůstat štáva .Mezitím si uvařím rýži pak vše promíchám dohromady i se zelím ,ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

Potřebné ingredience

10 rohlíků nebo 1 veka,2 vejce,200g uzeného (povařit),1 hrnek hrubé mouky,3dcl mléka,čerstvá petrželka nebo hrst sušené,zelí,cibulka,sůl

Postup přípravy

uzené uvaříme doměkka nakrájíme na drobné kostičky ,veku nebo rohlíky také nakrájíme na drobné kostičky a dáme společně do pekáčku nebo na plech a opražíme v troubě dožluta.Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Raráškovy koule

Raráškovy koule

Potřebné ingredience

Na 15ks:
1 velká kotleta (2,5kg); 1,2 kg tvrdého sýra na plátky; 0,5-0,75 kg šunkového salámu - jemné plátky; 1kg anglické slaniny; 6 velkých cibulí na kolečka; 1 máslo; alobal na grilování (silnější)

Postup přípravy

Tenhle recept doma děláme, když se má sejít rodina ( je nás 13 :-) ). Není to moc pracné a všem se dělají boule za ušima:-) Samozřejmě použité množství hravě můžeme zredukovat dle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY PRAŽSKÉHO UZENÁŘE

VEPŘOVÉ KOTLETY PRAŽSKÉHO UZENÁŘE

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,
2 párky,
2 balení vepřové šunky,
čerstvé žampiony,
1 smetana,
1/4 masoxu,
sůl, pepř

Postup přípravy

Osolíme a opepříme kotlety, orestujeme na oleji, vyndáme a do šťávy z restování přidáme na kolečka nakrájený párek, na kostičky nakrájenou šunku a nadrobno nakrájené žampiony,…

Zobrazit více...

Kategorie