Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra
Potřebné ingredience
vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč
Postup přípravy
Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a…
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.…
Lasagne
Potřebné ingredience
Cibule, česnek, olej, bazalka, oregano, rajčatový protlak, 2 plechovky loupaných rajčat, mleté maso ( hovězí, vepřové, míchané - dle chuti ), hladká mouka, máslo, mléko, sůl, pepř, směs sýrů ( parmazán ), nebo takový, kdo co má rád.
Postup přípravy
Na oleji do sklovata orestujeme 2 cibule na kostičky a česnek na plátky. Přidáme cca 400 g mletého masa, necháme podusit. Zasypeme silnou vrstvou bazalky a oregána, sůl, pepř.…
BBQ rebierka
Potřebné ingredience
asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky
Postup přípravy
Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou…
Bratislavská pečeně-děkuji Janě
Potřebné ingredience
600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.
Postup přípravy
Příprava receptu
Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním…
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole
Potřebné ingredience
Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou,…
Uzené maso
Potřebné ingredience
bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda
Postup přípravy
Doplněno 7.4.2015:
Letos 16,4kg masa (1/3 bůček s kostí, 1/3 krkovice s kostí a 1/3 kýta), 6 litrů vody+500g Pragandy. V lednici 10dní při 5C. A začalo to smrdět. Příčinou…
KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě
Potřebné ingredience
Měla jsem 8kotlet,lžíce sádla,2červené cibule,2červené papriky(1může být žlutá),velký rajský protlak,sůl,4stružky česneku,cca 2lžíce hladké mouky...
Postup přípravy
Na sádle osmahnu do zatáhnutí z obou stran osolené kotlety,vyjmu na talíř,do sádla vložím cibuli a česnek nakrájené na plátky,dále papriky na proužky(trochu papriky si nechám na…
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…
Domácí vepřová šunka
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty - 10-12 gramů pragandy /řeznická rychlosůl/ - můžete i méně, ale množství doplňte kuchyňskou solí - 10-12 gramů obyčejné kuchyňské soli - 2 dcl vody - lžíci medu
Postup přípravy
***Domácí šunka - šunkovar mandolína*** I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho…