Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší utopenci

Nejlepší utopenci

Potřebné ingredience

špekáčky, cibule, kuličky nového koření, kuličky pepře, ocet, voda

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a do řezu zasuneme silnější plátek cibule. Dno nádoby posypeme cibulí na silnější plátky nakrájenou, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Potřebné ingredience

vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč

Postup přípravy

Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

Cibule, česnek, olej, bazalka, oregano, rajčatový protlak, 2 plechovky loupaných rajčat, mleté maso ( hovězí, vepřové, míchané - dle chuti ), hladká mouka, máslo, mléko, sůl, pepř, směs sýrů ( parmazán ), nebo takový, kdo co má rád.

Postup přípravy

Na oleji do sklovata orestujeme 2 cibule na kostičky a česnek na plátky. Přidáme cca 400 g mletého masa, necháme podusit. Zasypeme silnou vrstvou bazalky a oregána, sůl, pepř.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

BBQ rebierka

Potřebné ingredience

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

Postup přípravy

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Potřebné ingredience

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

Postup přípravy

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso

Uzené maso

Potřebné ingredience

bůček, kýta, krkovice, Praganda, převařená voda

Postup přípravy

Doplněno 7.4.2015:

Letos 16,4kg masa (1/3 bůček s kostí, 1/3 krkovice s kostí a 1/3 kýta), 6 litrů vody+500g Pragandy. V lednici 10dní při 5C. A začalo to smrdět. Příčinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě

KOTLETY NA PAPRIKÁCH-výborná omáčka-pečená v troubě

Potřebné ingredience

Měla jsem 8kotlet,lžíce sádla,2červené cibule,2červené papriky(1může být žlutá),velký rajský protlak,sůl,4stružky česneku,cca 2lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

Na sádle osmahnu do zatáhnutí z obou stran osolené kotlety,vyjmu na talíř,do sádla vložím cibuli a česnek nakrájené na plátky,dále papriky na proužky(trochu papriky si nechám na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Vepřové po řecku.děkuji Ottovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi…

Zobrazit více...

Kategorie