Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji  Ivance

Vepřové plecko nadivoko s houbami-děkuji Ivance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, sůl, 200 gr cibule, 50 gr slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, sladká paprika, 200 gr žampionů, 125 ml kysané smetany, 2 pol. lž. hladké mouky, 2 rajčata, 1 pol. lž, hořčice, mletý pepř

Postup přípravy

Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Krkovička s pikantní paprikovou směsí-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice 2 červené papriky 1 velká cibule 100g šunky 3 menší kyselé okurky 1 malý rajčatový protlak worcester 1KL feferonového krému čerstvý křen špetka cukru nebo trochu kečupu na doslazení vývar ( já jsem použila gelový bujón s česnekem) pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš

Guláš

Potřebné ingredience

1kg masa (plecko z Alberta za 80 Kč, ale výsek bez chemie a vody), cibule co maso objemem, drcený kmín 1 lžička, paprika 2 lžičky, protlak 100-150g, masox 1ks, česnek, majoránka, solamil 4 lžičky

Postup přípravy

Maso opékat (nemusí se míchat:5-10minut nechat ležet, pak otočit),pak vyndat, dát cibuli a restovat, +drcený kmín +sůl +protlak, +maso, restovat, +paprika, +půllitr vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Vepřová panenka se sušenými rajčaty a křenem

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 100g anglické slaniny, sůl, křenová pasta, sušená rajčata, čerstvá nebo mražená bazalka,

Postup přípravy

Panenku rozdělíme na kousky asi po 7cm, uprostřed nařízneme otvor. Maso osolíme, do otvoru vložíme rajče s bazalkou a povrch masa potřeme křenem. Každý kousek obalíme anglickou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Vepřové na paprice -děkuji Pepíčkovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g vepřové plece (ramínka) •sůl •olej •1 střední i větší cibu­le •1,5-2 lžičky sladké mleté papriky •1 lžíce hladké mouky •2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být •1 stroužek česneku •šlehačka •vývar (masox). Doporučená příloha •houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

Postup přípravy

Postup
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obracený řízek-DĚKUJI REMY

Obracený řízek-DĚKUJI REMY

Potřebné ingredience

Suroviny: řízky ((kuřecí nebo vepřové) kečup hořčice bazalka tarhoňa strouhanka vejce na obalování sůl

Postup přípravy

Postup
Řízky osolíme,naklepeme,obalíme ve strouhance, vejci a osmahneme na oleji dozlatova.z kečupu a hořčice si uvaříme omáčku, přidáme bazalku, případně ochutíme podle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na pivě s česnekem

Plecko na pivě s česnekem

Potřebné ingredience

plecko-může být samozřejmě i krkovice,kýta...2 cibule,5 stroužků česneku,kmín,sladká paprika,sůl,sádlo,asi decku piva

Postup přípravy

Na sádle osmahneme dohněda na měsíčky nakrájeno ucibuli,přidáme na plátky nasekaný česnek,opečeme,přidáme maso a zprudka opečeme doběla,pak osolíme,přidáme sladkou papriku a celý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)

Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)

Potřebné ingredience

cca 6 špekáčků, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka

Postup přípravy

špekáčky rozkrojíme v půli, ale né úplně, aby zlstali obě půlky spojené..naplníme nějakou pálivou omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy (můžeme nahradit balkánským…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mad´arský vepřový perkelt

Mad´arský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

Vepřová plec , papriku, sůl, cibule , česnek, Rajčata, paprika žampiony nebo houby , voda,mastidlo ,

Postup přípravy

Připravím si zaklad na guláš a maso dusím,podlévám a v polovině dušení přidám ostatní ingredience a až je maso měkké dochutím a je to !!! nezahuštuji ,rajčata to zahustí .Přeji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Myslivecká směs - jednoduché a vynikající!!

Potřebné ingredience

0,5 kila vepřového libového masa,300gramu kabanosu nebo točeného salámu,větší sklenice bílého sterilovaného sladkokyselého zelí (640g),menší sklenice sterilované červené papriky(340g),sojovka,grilovací koření.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky,kabanos taky.Maso si v míse okořeníme a přidáme trochu oleje a sojovky.Zamícháme,aby se směs dostala všude. Rozpálíme si větší pánev nebo hrnec a…

Zobrazit více...

Kategorie