Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík

Potřebné ingredience

vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory

Postup přípravy

.........

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety pro hosty

Kotlety pro hosty

Potřebné ingredience

vepřové kotlety bez kosti, šunka, niva, cibule, sů,l pepř, grilovací koření

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáče, poklademe kolečky cibule, plátky šunky a nakonec nastrouháme nivu.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Ingredience 200 gramů bílé fazole z plechovky 200 gramů uzený bůček 10 kusů šalotka 400 gramů Vepřové maso bez kosti (krkovice, ramínko, pečeně) 1 kus větvička tymiánu 1 kus větvička čerstvého rozmarýnu 2 kusy stroužek česneku 200 gramů rajčata pelatti z plechovky 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni

Postup přípravy

Příprava
1.Bůček nakrájejte na kostičky a osmažte v hrnci, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtky, chvíli smažte, dokud cibulka nezesklovatí a dejte ji stranou.
2.Ve stejném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej

Postup přípravy

V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečený bůček tenhle miluji

pečený bůček tenhle miluji

Potřebné ingredience

NA BŮČEK 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže asi 1 lžíce mořské soli 1 lžička hrubě drceného bílého pepře 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků 2 lžíce čirého medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno NA BRAMBORY 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky sůl a čerstvě mletý pepř 6 bobkových listů 12 snítek tymiánu 500 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy

Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 3 hodiny
Počet porcí
4-6
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Nařežte vršek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s česnekovou omáčkou

Kotlety s česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči

Ražniči

Potřebné ingredience

maso-jakékoliv-já dnes měla krkovici,sůl,pepř,gril.koření,suš.česnek,sladká paprika,drcený kmín,olej,2 barevné papriky,2 cibule,asi 20 dkg anglické vcelku,velká nožka klobásky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,naložíme do koření,necháme odležet s kapkou oleje.Pak si nakrájíme klobásu na plátky,cibule na osminky,slaninu na kostky a papriku na kousky,Střídavě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg vepřové kotletky (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové), 1 černé pivo, 150g anglické slaniny, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 ks sáčku grilovacího koření, pepř, kmín, olej, sádlo

Postup přípravy

Postup
Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety bez kosti, možno i kuřecí prsa, slanina na plátky, sýr (/Eidam), lečo ve skleničce s omáčkou, sůl. pepř

Postup přípravy

Vepřová kotleta bez kosti (pro sebe dělám i kuřecí prso), 5 plátků kotlet naklepu, a z obou stran osolím a opepřím. Vložím je na plech a na každou kotletu položím 2-3 oplátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji Ivulince

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, 1 větší mrkev, klínek celeru, 5 petrželových natí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 lístky šalvěje, 2 lístky bazalky, sůl, pepř, 2 pol. lž. sádla, 2 pol. lž. hladké mouky

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak…

Zobrazit více...

Kategorie