Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Moravský závitek

Moravský závitek

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice, 4 plátky anglické slaniny, libový točený salám, plnotučná hořčice, sůl, pepř, drcený kmín, staročeské a grilovací koření, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Postup:
plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme dle chuti. Jednu stranu potřeme hořčicí,položíme plátek slaniny a špalíček salámu. Zavineme a spíchneme jehlou. Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
OKURKOVÁ OMÁČKA

OKURKOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

NA 4 PORCE-pul kg masa-já použila vepřovou plec,muže být i hovězí-kdo jak má rád,sul,pepř,cukr,smetana,mléko 2dcl,hladká mouka,máslo,lžička červené papriky,kyselé okurky,-lák z okurek,cibule

Postup přípravy

maso uvaříme do měkka,zvlášt si uděláme cibuli do zlata a přidáme mouku,lžičku papriky a zalijeme vývarem a mlíkem,přidáme lák z okurek a 20min prováříme, dochutit sul,pepř,cukr…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
jídlo z jednoho hrnce

jídlo z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

pro 4osoby-2hrnky rýže,4vepřové kotlety-muže být i jiné maso,loupaná rajčata z konzervy,4papriky,sul,pepř,rozmarýn,sojová omáčka

Postup přípravy

do pekáčku dáme rýži,zalijeme vodou na 2hrnky -3hrnky vody-sul,přidat nakrájená rajčátka i se štávou,přidat papriky a na konec osolené,opepřené maso a rozmarýn,zakápnout sojovkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na způsob golubců-děkuji Andrejce

Vepřové na způsob golubců-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 300g vepřového masa, nejlépe plece 300g nakrájeného bílého hlávkového zelí 1 velká cibule 1 malý rajčatový protlak 1 zakysaná smetana ( 180g) 1/2 smetany na vaření ( 100 - 125ml) 1PL mleté sladké papriky 3 bobkové listy 8 kuliček nového koření 2PL sádla 2PL hladké

Postup přípravy

Postup
Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské ragů

Debrecínské ragů

Potřebné ingredience

300g libové vepřové plece,2 cibule,2 lžíce oleje,2 str.česneku,2 bílé papriky,1 ,malý rajčatový protlak,100 ml smetany.1 lžíci hl.mouky,ml.červená paprika,drcený kmín.sůl.1 debrecínský párek

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostky.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,přidáme maso-osmahneme,pak přídáme koření,rajský protlak,zalijeme trochou vody a dusíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými  brambory a cibulovými kroužky

Vepřová krkovice s gulášovou omáčkou, šťouchanými …

Potřebné ingredience

vepřová krkovice (já dělám i z kotlety), sůl, pepř, kmín, červená paprika, majoránka, 3 střední cibule, česnek, plnotučná hořčice, olej, brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a necháme na hodinku uležet v lednici.
Na oleji si osmažíme 3 střední cibule, několik stroužků česneku …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivé kostky s houbovým nádechem-děkuji -hanahcotton (Hanka Svatušková)

Ohnivé kostky s houbovým nádechem-děkuji -hanahcotton …

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2kg vepřového masa - já jsem použila plec,,olej, sůl, pepř, drcený kmín,1/2 lžička chilli,1 lžíce mletých sušených hub - olej+ hladká mouka na zásmažku.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, dáme zprudka opéct na rozpálený olej.Přidáme sůl, pepř, kmín, chilli a sušené houby, podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké. Potom dolijeme vodu,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naložené v jogurtu

Řízky naložené v jogurtu

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, b. jogurt, sůl, pepř, česnek, podravka, vajíčko.

Postup přípravy

Řízky naklepat, nasolit, opepřit. Smíchat jogurt, česnek, vajíčko, trochu podravky a naložit do toho řízky aspoň přes noc. Potom obalit jen ve strouhance a smažit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Potřebné ingredience

střední hlávka bílého zelí, na proužky · 1 kg vepřového masa, na kostky · 2 cibule, nadrobno · 5 větších rajčat, oloupaná, na kolečka · 4 zelené papriky, na proužky · 5 stroužků česneku · 1 lžíce červené sladké papriky · na dochucení i pálivá paprika · menší mrkev a petržel na kolečka · sádlo · sůl, mletý pepř, ( na dochucení možno přidat kostku MASOXU nebo MAGGI) · nať celeru a libečku (necháme vcelku) · hrst pokrájené natě z petrželky · hladká mouka

Postup přípravy

·Maso nakrájíme na kostky a na omastku opečeme. Přikryjeme pokličkou a ve vlastní šťávě dusíme až je maso měkké. ( Možno trochu podle potřeby podlít vodou)
·Do druhého hrnce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou-děkuji vareni.cz

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

vyzkoušelo kuchařů (7) Ingredience Vepřová plec 700 g Sůl Pepř Rostlinný olej 3 lžíce Apetito (150-200g) 4 kostka Mléko 2 dl Listový špenát (200-250) čerstvý 250 g Světlá jíška

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.

Očistíme si špenátové…

Zobrazit více...

Kategorie