Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bulharské zelí

0.0
Bulharské zelí

Potřebné ingredience

střední hlávka bílého zelí, na proužky · 1 kg vepřového masa, na kostky · 2 cibule, nadrobno · 5 větších rajčat, oloupaná, na kolečka · 4 zelené papriky, na proužky · 5 stroužků česneku · 1 lžíce červené sladké papriky · na dochucení i pálivá paprika · menší mrkev a petržel na kolečka · sádlo · sůl, mletý pepř, ( na dochucení možno přidat kostku MASOXU nebo MAGGI) · nať celeru a libečku (necháme vcelku) · hrst pokrájené natě z petrželky · hladká mouka

Postup přípravy

·Maso nakrájíme na kostky a na omastku opečeme. Přikryjeme pokličkou a ve vlastní šťávě dusíme až je maso měkké. ( Možno trochu podle potřeby podlít vodou)
·Do druhého hrnce nakrájíme na proužky bílého zelí, na kolečka mrkev a petržel, na proužky zelené papriky, na kolečka rajčata, na plátečky česnek, nadrobno cibule, libeček, nať z celeru. Přidáme sůl, pepř, Masox. Podlijeme vodou, asi do ¾ směsi a dusíme. Až je směs měkká libeček a celer vytáhneme.
·Měkké maso a podušenou směs smícháme dohromady a ještě 20 minut společně vaříme.
·Nakonec zahustíme. Rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku, pak ještě sladkou papriku. Zpěníme a vlijeme do bulharského zelí. Nasypeme nakrájenou nať z petrželky a ještě 15 minut za občasného míchání povařit.
·Podáváme s chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 27. 5. 2013, 11:40
(skolak) |:o) (witch) (Y)
Agnezka 30. 5. 2013, 17:45
@laskonka333 Děkuji Soňo, je to mňamka, tak se dej do vaření. Recept jsem vložila proto, že recepty na netu pod stejným názvem jsou jiné a já do zelí nerada dávám mléko, šlehačky atd. Naučila jsem se toto zelí uvařit podle kamarádky z Bulharska, ale možná si ho vylepšila podle sebe nebo se v její rodině vaří přesně takto. Je to jako u nás např. s gulášem, každý ho uvaří jinak a všechny jsou skvělé. *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie