Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Bramborové plněné knedlíky s uzeným  z Vysočiny- recept od mojí maminky

Bramborové plněné knedlíky s uzeným z Vysočiny-…

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 750 g hrubé pšeničné krupice, 2 vejce, 0,5 kg mletého uzeného masa, 3 lžíce sádla, sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a pomeleme nebo jako já rozšťoucháme.
Přidáme krupici krátce opraženou na sádle, vejce , sůl a zpracujeme v těsto. Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčový steak s jablkovo-chrenovou  omáčkou

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou

Potřebné ingredience

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

Postup přípravy

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Buritos

Buritos

Potřebné ingredience

Na placky /tortily/: 200g hladké mouky,1/2 prášku do pečiva,1 lžička cukru,špetka soli,300ml vody. Na náplň: hlávkový salát,kečup,libovější bůček nebo plecko /asi půl kg/,cibuli,voršestr,sůl,1 bujón,2papriky.

Postup přípravy

Na pánvičce osmahneme cibulku,na ni dáme podusit do měkka maso nakrájené na menší kousky,
papriku na proužky,voršestr,bujón a podle chuti dosolíme.
Z uvedeného těsta na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na zelenině s kus-kusem-DĚKUJI KAMILCE

Plecko na zelenině s kus-kusem-DĚKUJI KAMILCE

Potřebné ingredience

500 g vepřového plecka, 2 mrkve,1/2 celeru,1 brokolice,, 1 cibule, 4 stroužky česneku, olej, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, mletý kmín, sušený rozmarýn, instantní tmavá jíška

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Během opékání opepříme, okmínujeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Vepřová pečeně v hořčičné omáčce

Potřebné ingredience

500g vepřové pečeně (ev. kýty), 2 stroužky česneku, 1 lžíce papriky, sůl, pepř, 1/2 kostky masoxu, 100 - 130g plnotučné hořčice, 2 lžíce sádla (másla), ocet a cukr podle chuti, asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso osolíme, obalíme v paprice a natřeme hořčicí ze všech stran. Osmahneme na sádle (másle), zalijeme vodou, přidáme bujon, pepř a dáme péct do trouby na 180 - 200°C asi na 60 -…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta-děkuji Ince

Vepřová kýta-děkuji Ince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty, , 1 velký pórek, 2 cibule, 150 g žampionů, 90 g červené řezané sterilované kápie, 2 dl červeného vína, olej, sůl, mletý pepř, česnek, sojová omáčka

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, obalíme v solamylu a prudce opečeme spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme nakrájenou cibuli, žampiony, kápii a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Vepřové plátky s fazolkami a křenem-děkuji Angel 666

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty, sůl, pepř, olej, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sklenice sterilovaných fazolek, asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího), 2 stroužky česneku, kousek čerstvého křenu

Postup přípravy

Postup
Z masa si nakrájíme menší plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
Skoro měkké plátky masa vyjmeme, do výpeku přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-super rychlý

Vepřový guláš-super rychlý

Potřebné ingredience

Vepřová plec Bez kosti 600 g Rostlinný olej 3 lžíce Cibule Střední 2 ks Mletá paprika 3 lžička Sůl Pepř Kmín Česnek 1-2 2 stroužek Hladká mouka 1 lžíce Majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči do pekáčku

Ražniči do pekáčku

Potřebné ingredience

4kotlety sůl a pepř 1rajčatový protlak 2lžíce hořčice sojová omáčka 2stroužky česneku 2cibule na kolečka 4plátky anglické slaniny 4plátky eidamu

Postup přípravy

Maso naklepeme a osolíme,opepříme.V hrníčku si smícháme omáčku,z protlaku,hořčice,sojovky a prolisovaného česneku.Do vymazaného pekáčku vrstvíme kotlety,potřeme omáčkou na to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mexické fazole

Mexické fazole

Potřebné ingredience

1 plechovka červených fazolí v nálevu 1 plechovka bílých fazolí v tomatové omáčce 350g vepřové kýty cibule česnek dle chuti rajský protlak velký kari sůl,pepř kousek masoxu (nemusí být) olej

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnou na olej doměkka,maso pokrájíme na menší kousky,osolíme,opeříme a posypeme trochou kari.
Okořeněné maso dáme k cibuli a opečeme ze…

Zobrazit více...

Kategorie