Dušené vepřové maso s jablkovým pyré-DĚKUJI HANIČCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g vepřového masa 1 velká cibule 2-3 větší jablka půl kostky masoxu půl lžičky kari sůl cukr
Postup přípravy
Postup
Na rozehřátém tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a vložíme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená…
Sváteční segedín- podle Gurmetu
Potřebné ingredience
150g uzené plece(krkovice),250g steheních kuřecích řízku,500g vepřové plece,3 lžíce sádla,2 větší cibule,100g anglické slaniny,3 lžičky červené papriky,špetku kmínu,2 bobkové listy,6 kuliček pepře,2 lžíce hl.mouky,1 masox,300g kysaného zelí,1 sladkou smetanu (měla jsem tatra smetanu na vaření),špetku cukru,sůl
Postup přípravy
Uzenou plec nakrájíme na menší kousky,plec a stehení řízky na větší.V kastrolu rozpálíme sádlo přidáme pokrájenou cibuli a anglickou slaninu a směs necháme zrůžovět,pak přidáme…
Martinique
Potřebné ingredience
4plátky vepřové plece nakrájené na větší kousky,4str.prolisovaného česneku,4lžíce citr.šťávy,1lžíce cukru, 1lžička ml.nového koření,1lžička ml.skořice,2lžíce oleje,2lžíce kari,vývar z masoxu,6mrkví nakrájených na kolečka,1zelená paprika nakrájená na širší nudličky,2bobkové listy,1lžička tymiánu,1velká cibule
Postup přípravy
V misce smícháme maso,česnek a citr.šťávu.Přikryjeme a necháme asi hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Ve větší misce smícháme cukr,nové koření a skořici.
Z marinády…
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme…
Provensálské vepřové
Potřebné ingredience
vepř. maso, 2 cibule, 2-3 rajčata, namoč. sušené houby ev. čerstvé žampiony, sklenička vína (jedno jaké, dělám s bílým i s červeným, podle toho, co je zrovna načaté), kousek cukety, 1 zakys. smetana, provensálské koření
Postup přípravy
- na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou…
Vepřové v karamelu
Potřebné ingredience
libové vepřové maso, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojovky, ananasový kompot, kousek bujon, kostky, tavený sýr - stačí čtvereček apetita, maratonec ap., máčený solamyl
Postup přípravy
- na rozpálený olej dám cukr, a když začne karamelizovat, přidám kousky osoleného a opepřeného masa a orestuji, pak podliji bujónem, přidám sójovou omáčku a dusím. Ke konci přidám…
Ražniči
Potřebné ingredience
500g panenské vepřové nebo vepřové kýty 80g cibule 80g anglické slaniny 120g žampiónů sůl mletý pepř olej 4 bramboráky naložená červená řepa celerový salát strouhaný křen na oblohu
Postup přípravy
Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso
naklepeme, cibuli nakrájíme na silnější kolečka,
žampióny očistíme, malé necháme v celku, větší
podle potřeby půlíme nebo…
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Potřebné ingredience
200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř
Postup přípravy
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…
Krakonošova směs
Potřebné ingredience
600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej
Postup přípravy
Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…
VEPŘOVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
Vepř. krkovice (nebo kýta), šunka, pórek, na tvrdo vařená vejce,směs koření Adam(paprika,zázvor,chili,kurkuma.česnek, medové aroma) nebo grilovací koření, mandlová paštika, tvrdý sýr,sůl. Cibule a tuk na osmažení, vývar nebo masox.
Postup přípravy
Maso rozkrojíme ,rozklepeme na větší plát, posolíme a potřeme mandlovou paštikou.Poklademe šunkou,vařenými vejci, pórkem. Vše hustě posypeme strouhaným sýrem.
Smotáme do rolády…