Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ZELÍ NA PIVĚ-PROSTĚ ŽRACÍ:-))))

ZELÍ NA PIVĚ-PROSTĚ ŽRACÍ:-))))

Potřebné ingredience

HLÁVKU ZELÍ,KOUSEK VEPŘOVÉHO,KOUSEK KLOBÁSKY,KOUSEK UZENÉHO,CIBULI,PEPŘ,SŮL,SOJOVKU,KEČUP,HOŘČICI,PIVO.

Postup přípravy

ZELÍ NAKROUHÁME NA NUDLIČKY,DÁME DO PEKÁČE.PŘIDÁME NAKRÁJENÉ MASO,KLOBÁSU,UZENÉ A CIBULI.OPEPŘÍME,OSOLÍME,ZALIJEME TROCHOU SOJOVKY.DÁME 4 LŽÍCE PL HOŘČICE,PŮLKU KEČUPU A ZALIJEME…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem

Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem

Potřebné ingredience

vepřová plec, citron (nejlépe bio), med, zázvor, kardamom, sůl, pepř, cibule, pevná kyselejší jablka, brambory

Postup přípravy

vepřovou plec očistíme, nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme. citron omyjeme a ostrouháme kůru. tobolky kardamomu vyloupeme a semena rozdrtíme v hmoždíři. cca dvou- až…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gyros

Gyros

Potřebné ingredience

Olej , tymián , oregano,česnek maso vepřové -krkovička.

Postup přípravy

promícháme 1/8l oleje 1 lžíci suš. tymiánu 1 lžíci oregána,3 stroužky česneku, sůl , pepř.
Tuto směs nalijeme na 750gr cca nakrájené krkovičky na nudličky velké jako malíček a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince

Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby - hřiby,,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana (zakysaná), hladká mouka, voda

Postup přípravy

Postup
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové s koprovou omáčkou -malá obměna klasické koprovky

Vepřové s koprovou omáčkou -malá obměna klasické…

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové kýty,4 vejce vařená natvrdo,4 plátky anglické salniny,sůl,sádlo,asi 2 lžíce hl.mouky, 1 smetana na vaření,hrst sekaného kopru,na dochucení cukr,sůl a ocet

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme,osolíme na každý dáme plátek anglické a 1 vařené vejce-zabalíme a sepneme párátky.(nebo nití).V kastrole rozehřejeme asi 2 lžíce sádla a závitky ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový steak s broskví sýrem a štouchaný brambor.

Vepřový steak s broskví sýrem a štouchaný brambor.

Potřebné ingredience

Maso vepřové nebo kuřecí..osolit opepřit nakapat sojovku a obalit v hl.mouce..poté prudce orestovat do zlatova na pánvi..do výpeku nalít trochu vody a nechat zpěnit.dále naskládáme do pekáčku a na kaaždý steak klademe plátek šunky,broskev a překryjeme sýrem a nalijeme výpek..dáme zapéct do trouby. Štouchané brambory: uvaříme brambory..rozštoucháme a zamícháme do nich orestovanou cibulku do zlatova na oleji s anglickou slaninou..

Postup přípravy

http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3768382

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Potřebné ingredience

3/4 kg libového bůčku bez kosti,sůl.pepř,paprika mletá,olej,1 velká cibule,250g steril.leča(malá sklenička),2,5 dl vody,10 dkg žampionů,1 smetana(může být šlehačka), hladká mouka.

Postup přípravy

Bůček si nakrájíme na plátky-trochu naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na oleji po obou stranách a vložíme do vymazaného pekáčku,dáme péct..Na tuku po opékání masa osmahneme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové měšce se zapečenými plněnými bramborami z PROSTŘENO

Vepřové měšce se zapečenými plněnými bramborami z…

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 4 plátky vepř.kýty,šunkový salám asi 10 dkg,plnotučná hořčice,sůl,pepř.Na směs:3 vejce,asi 6 žampionů,jarní cibbulka,sůl,pepř,grilovací koření.Příloha:větší brambory,1 lučina,sůl,pepř,česnek,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Dáme si vařit brambory ve slupce.Během vření si připravíme maso a směs.Směs: Na pánvi osmažíme cibulku,přidáme žampony,rozšlehaná vajíčka,osolíme,opepříme a přidáme asi půl lžičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky v anglické slanině

Vepřové plátky v anglické slanině

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, čerstvě namletý černý pepř, šťáva z půlky středního citronu, 1 lžíce oregana, 8 plátků anglické slaniny, 25g másla, pepř, sůl, 150ml smetany na vaření, uvařené těstoviny

Postup přípravy

plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a posypeme oreganem... poté zabalíme každý do dvou plátků slaniny a spíchneme parátkem..opekáme na másle z každé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové rizoto-MOOC DĚKUJI IVONCE

Smetanové rizoto-MOOC DĚKUJI IVONCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 400g rýže (v suchém stavu), 400g libového vepřového masa, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej,200 ml smetany 33%, 2dl bílého vína, zeleninový nebo jiný vývar, sýr parmezánového typu a zelené bylinky na posypání

Postup přípravy

Postup
Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso na proužky obě papriky…

Zobrazit více...

Kategorie