Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

asi 6 plátků vepřových kotlet,2 vejce,1,5 lžičky soli,1 lžička kari, 1,5 lžičky papriky, trochu pepře, 2 lžičky gril.koření, trochu vody,1,5 lžičky kmínu, trochu sojové omáčky, 3-4 stroužky česneku.

Postup přípravy

Rozšleháme celá vejce s trochou vody,solí a kořením a do marinády naložíme naklepané kotlety,nejlépe přes noc. Marináda je výborná i na jiná masa-např.kuřecí.Může být naložené i 5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

Potřebné ingredience

plátky krkovice bez kosti, anglická slanina, cibule, česnek, olej, koření dle chuti, nejlépe grilovací + mletý kmín

Postup přípravy

Tohle je zase trochu kalorická bomba, takže žlučníkářům nedoporučuji, ale já už ji dělám skoro dietní :-)) tak uvidíte, no.....
Já toto dělám v tom litinovém oválném pekáči,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Staročeská kýta

Staročeská kýta

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty sádlo 4/5 stroužků česneku ČL drceného kmínu ČL mletého zázvoru sůl cibulka PL medu PL hladké mouky

Postup přípravy

Kýtu nasolíme, posypeme kořením, vetřeme ze všech stran utřený česnek( já to utřu společně se solí), rozpálíme si v pekáčku sádlo a prudce ze všech stran maso opečeme, aby se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VELMI SNADNÉ A CHUTNÉ! TATRANSKÉ KOTLETY - RYCHLÝ OBĚD

VELMI SNADNÉ A CHUTNÉ! TATRANSKÉ KOTLETY - RYCHLÝ OBĚD

Potřebné ingredience

4 LIBOVĚJŠÍ KOTLETY (Z KRKOVIČKY, KÝTY), SŮL, PEPŘ, 4 PLÁTKY ANGLICKÉ SLANINY, 4 PLÁTKY ŠUNKY NEBO ŠUNKOVÉHO SALÁMU, STERILOVANÉ LEČO V OLEJI BEZ UZENINY, 100 G STROUHANÉHO TVRDÉHO SÝRA, 150 ML SLADKÉ SMETANY.

Postup přípravy

KRKOVIČKU PO OBVODU NAŘÍZNEME, OSOLÍME A OPEPŘÍME. NA KAŽDOU PORCI POLOŽÍME PLÁTEK ANGLICKÉ SLANINY, PLÁTEK ŠUNKY A LŽÍCI LEČA. KOTLETY NASKLÁDÁME DO PEKÁČE, POSYPEME SÝREM,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty nebo kotlety, 750 g brambor, 200 ml kysané smetany, 200 ml mléka, 1 velká lžíce Dijonské hořčice, 3 malé lžičky obyčejné hořčice, sůl, mletý pepř, cibule, hladká mouka, olej, uzený sýr plátkový

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky. Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi. Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč (vrstvené maso)

Džuveč (vrstvené maso)

Potřebné ingredience

na 4 porce: 500 g vepřových nebo kuřecích plátků (hotové balené vepř. plátky bez kosti prodává Lidl), 100 g plátků anglické slaniny, 2 větší cibule, 3 velké mrkve, 500 g brambor, hořčice (obyčejnou, ne kremžskou), olej, 1 kostka masového vývaru (např. Kucharek), 3 lžíce sušeného tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

Pekáč plný šťavnatého masa neboli džuveč je prostě balkánský zázrak. Od té doby, co jsme tento recept doma poprvé vyzkoušeli, patří džuveč mezi naše nejoblíbenější jídla!…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový dušený  řízek

Vepřový dušený řízek

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta, česnek, vývar, olej, pepř, plnotučná hořčice, polohrubá mouka, sladká mletá paprika, sůl.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Utřeme česnek a řízky dle chuti potřeme z obou stran. Na jednu stranu připravených řízků rozetřeme rovnoměrně plnotučnou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemské ragů

Znojemské ragů

Potřebné ingredience

50 dkg vepřové libové plece,3cibule,2 lžíce oleje,2 lžíce hl.mouky,sůl.pepř-dle chuti,trochu sladké papriky,1/2 lžičky mletého kmínu,trochu bazalky a majoránky,6 kyselých okurek,asi 5-10 dkg libového uzeného

Postup přípravy

2 cibule nadrobno nakrájíme a osmahneme v papiňáku (nebo kastrolu),přidáme maso pokrájené na kostky-zprudka orestujeme.Pak osolíme ,přidáme koření ,podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso v rajčatech s kuskusem

Vepřové maso v rajčatech s kuskusem

Potřebné ingredience

400 g vepřové kýty 500 g loupaných rajčat nejlépe Valfruta 1 - 2 jarní cibulky 2-3 mrkve koření dle vlastní chuti na ochucení masa (já dávala kari, sůl, pepř) sojová omáčka sladká

Postup přípravy

Na rozpálené pánvi zpěníme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přídáme mrkev a chvilku osmahneme. Nakonec konzervu loupaných rajčat a dusíme. Mezitím si připravíme kuskus…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička vesnického flamendra-mooc děkuji maris

Krkovička vesnického flamendra-mooc děkuji maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 pátky krkovičky 1 velká červená paprika 2 cibule 4 stroužky česneku lišky - cca dvě hrsti 1 pikantní klobása 3 lžíce kvalitního kečupu ostřejší kořenící směs, např grilovací olej 1 lžíce másla sůl

Postup přípravy

Postup
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…

Zobrazit více...

Kategorie