Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ

VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ

Potřebné ingredience

Ingredience: vepřová panenka - ideální velikost 350-400 g, anglická slanina (tenké, podlouhlé plátky) 120-150 g, sůl, pepř, krystalový cukr, hořčice dijonského typu, tuk na vymazání formy

Postup přípravy

Postup přípravy: Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vrabci v protlaku

Vrabci v protlaku

Potřebné ingredience

vepřové plecko: 500 g ,kmín: špetka ,sůl: špetka ,pepř: špetka ,olej na smažení: 20 ml ,cukr krupice: 1 lžička, protlak rajčatový: 1, česnek: 1 stroužek

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kmín a maso chvíli restujeme na rozpáleném oleji na pánvi.
Krok 2:
Potom je přendáme do pekáče a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

600g vepřového masa (kýta, krkovice), 1 lžíce sádla, 1 lžíce másla, trochu olivového oleje, sůl, pepř, kari, 1 vetší plechovka žampionů, instantní jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kari z obou stran. V papiňáku necháme rozehřát tuk, maso opečeme z obou stran a zalijeme vodou. Vaříme v papiňáku asi 30 min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné vepřové kotlety

Plněné vepřové kotlety

Potřebné ingredience

pro 4 osoby: 4 vepřové kotlety 2 cm vysoké, 3 vajíčka, 10 dkg libové anlg. slaniny, 2 lžíce steril. hrášku, steril. kapie, ostřejší koření do nádivky, sůl, na trojobal: vajíčko, mléko, hl. mouka + strouhanka.

Postup přípravy

Náplň: na kousky nakrájenou ang. slaninu mírně opečeme v kastrůlku, přidáme vajíčka a ostřejší koření, které máte rádi, vajíčka usmažíme a přidáme hrášek a nakrájenou kapii,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Omáčka z vepřové plece se sterilovanými paprikami a smetanou

Omáčka z vepřové plece se sterilovanými paprikami a…

Potřebné ingredience

cca 800g vepřového plecka , dvě střední cibule, 1 smetana nebo šlehačka, olej, 1 masox, mletá sladká paprika, dvě malé skleničky ( nebo jedna velká ) sterilovaných paprik (nudliček) , sůl, pepř, instantní jíška

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme na jemno nakrájené cibule, až zesklovatí, přidáme maso a mícháme. Když se maso zatáhne a pustí šťávu, tak ho poprášíme sladkou paprikou, já dávám cca půlku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE

GULÁŠ V TROUBĚ - VELMI CHUTNÝ A BEZ PRÁCE

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 velké cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lzičky sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu, 1 rajčatový protlak, sůl dle chuti, 3/4 - 1l vody, čerstvá paprika

Postup přípravy

Nejprve si zapneme troubu na 250 stupňů.
Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VELIKONOČNÍ NÁDIVKA/ HLAVIČKA

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA/ HLAVIČKA

Potřebné ingredience

Suroviny na 2 plechy ( pekáče, pokud chcete vyšší)- 16 vajec, 1 kg toast. chleba, 80g másla, 1kg uzeného masa (krkovice), 1kg vepř masa, 1 kuře( bez prsíček), kopřivy, pažitka, petrželka, česnek 6-8 stroužků, sůl, pepř, muškát,

Postup přípravy

Masa uvaříme každé zvlášť do měkka, maso necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky. Toast. chléb na kostičky nakrájený pokropíme vývarem z vepř. a uzeného masa. Žloutky utřeme s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Křehké vepřové kotlety-časopis katka

Křehké vepřové kotlety-časopis katka

Potřebné ingredience

Ingredience vepřové kotlety (4 ks) majonéza Hellmann´s (4 lžíce) cibule (1-2 ks) sůl, pepř, nastrouhaný parmazán na posypání

Postup přípravy

Postup přípravy
Kotlety důkladně naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Poté maso a cibuli potřeme majonézou Hellmann\´s a posypeme nastrouhaným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice, nebo plecko, sůl, pepř, kmín a česnek.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, osolíme, opepříme přidáme kmín a prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice na min.6 hodin, já…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥LUXUSNÍ ZAPEČENÁ KRKOVIČKA♥♥♥

♥♥♥LUXUSNÍ ZAPEČENÁ KRKOVIČKA♥♥♥

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovice, sůl, 4-6 strouků česneku, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového, 2lžíce sojové omáčky, 6lžic ostrého kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, brambory k podávání

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepejte na stranách nařízněte a z obou stran důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše…

Zobrazit více...

Kategorie