Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš paprikáš

Vepřový guláš paprikáš

Potřebné ingredience

750g vepřového masa (používám plecko), olej, 3 středně velké cibule, 1 velká červená kapie, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, trocha hladké mouky nebo střídka starého chleba na zahuštění

Postup přípravy

1/ Maso zbavit blan, kližek apod. a nakrájet na větší kostky (cca o hraně 2cm). Osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet nahrubo, papriku (kápii) na čtverečky o hraně asi 1cm.
3…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tymiánové plátky ve smetanové omáčce -MOOC DĚKUJI-isahu (Ivana)

Tymiánové plátky ve smetanové omáčce -MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 větší plátky vepř.kýty 2 smetany na vaření 1 zakysaná smetana 4 stroužky česneku 2 lžičky tymiánu grilovací koření mletý pepř sůl 1 cibule olej 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Postup:

Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hl.moukou a zprudka orestujeme na troše oleje. Opečené plátky vyjmeme a na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maminčiny přírodní řízky

Maminčiny přírodní řízky

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky/vepř.plátky/, 125g másla, 1 střední cibule, trochu hladké mouky a sůl

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a jednu stranu pomoučníme. Cibuli nastrouháme na jemném struhadle. V kastrolu rozpustíme polovinu másla a maso opečeme nejprve omoučněnou stranou. Pak i s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovský samuraj-děkuji vareni.cz

Silvestrovský samuraj-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

1 sklenka kunovjanka,1 sklenka sterilovaná kapie,2 ks cibule,500 g vepřová plece podle chuti mletý černý pepř,sů,lchilli koření,mletá sladká paprika

Postup přípravy

Do rozpáleného oleje dáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme ho. Můžeme použít i kuřecí prsa.

Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, skleničku kunovjanky i s nálevem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
>>> Plněné bramborové knedlíky uzeným masem se zelím

>>> Plněné bramborové knedlíky uzeným masem se zelím

Potřebné ingredience

NA KNEDLÍKY: *** bramborové těsto *** uzené maso*** cibule *** olej *** NA ZELÍ: *** zelí *** cibule *** sádlo *** hl. mouka *** ml.cukr *** sůl *** podravku *** popř. ocet

Postup přípravy

KNEDLÍKY: Uzené maso (buď uvařené z uzených kostí a obrané nebo uzenou krkovičku) nakrájíme na malé kostičky popř. já uzenou krkovičku strouhám na strouhadle s velkými oky... Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ KOTLETY+KUŘECÍ PRSA S OMÁČKOU TACO SPOLU S AMERICKÝMI BRABORY

ZAPEČENÉ KOTLETY+KUŘECÍ PRSA S OMÁČKOU TACO SPOLU S…

Potřebné ingredience

KOTLETY,KUŘECÍ MASO,DEBRECÍNKA,NASTROUHANÝ SÝR,TRVANLIVÁ SMETANA (2KRABIČKY),CIBULE,OMÁČKA TACO (SPECIÁLNÍ OMÁČKA NA TORTILY),PEPŘ,SŮL,SUŠENÁ PETRŽELOVÁ NAŤ,BRAMBORY

Postup přípravy

KOTLETY NAKLEPEME,KUŘECÍ MASO, VŠE OSOLÍME,OPEPŘÍME A POKLADEME NA DNO PEKÁČE.MŮŽEME NA MASO DÁT I ANGLICKOU SLANINU - JÁ DALA DEBRECÍNKU.PAK TAM VLIJEME OMÁČKU (JE TO NA ZPŮSOB…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Švejk -pikantní ( před, na i po oslavě :-)

Švejk -pikantní ( před, na i po oslavě :-)

Potřebné ingredience

Vepřové maso nejlépe bůček, cibule, paprika, rajčata, trocha kečupu, sůl , pepř, čili nebo ostrá paprička, cukr dle chuti, příloha chléb

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na nudličky, v misce osolíme,opepříme a přidám trošku solamylu. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme, přidáme cibuli a papriku a zarestujeme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))

pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))

Potřebné ingredience

Kus vepúřové pečeně, cca 6 sušených švestek, sůl, pepř, vývar, 2 cibule. marináda - olej, česnek, tymián bramborové knedlíky - ušetřila jsem si práci a použila v prášku kysané zelí

Postup přípravy

Maso uprostřed nařízneme, otvor zvětšíme vařečkou a nacpeme dovnitř švestky. Na oleji v pekáčku zprudka opečeme maso ze všech stran, pak posolíme a opepříme, podlijeme vývarem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso s omáčkou mandlový křen

Uzené maso s omáčkou mandlový křen

Potřebné ingredience

50 dkg uzené krkovice,3 dkg mandlí na plátky krájených,4 lžíce strouhaného křenu,1 šlehačka,2 lžíce hladké mouky,sůl,cukr,masox

Postup přípravy

Dáme si vařit uzené maso-doměkka.Pak maso vyndáme -v troše vody rozšleháme mouku -vlijeme do vývaru,přidáme masox a provaříme asi 30 minut.Pak vlijeme šlehačku,přidáme strouhaný…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÉ ZÁVITKY S PEČENÝMI BRAMBORAMI

MASOVÉ ZÁVITKY S PEČENÝMI BRAMBORAMI

Potřebné ingredience

Plátky masa-kotleta, kýta, plecko, kuřecí nebo telecí, pro osobu 1 plátek. podle plátků masa i tolik slaniny a může být i studená šunka. 2 žampiony. sůl, pepř, hořčice, provázek 1/2 kostka slepičího bujonu, hrnek vody, 200 ml mléka, 2 lžičky instantní jíšky. zelenina-co doma máte. brambory+muškátpový oříšek,

Postup přípravy

Maso: naklepeme pod mikrotenem na velmi tenké plátky, osolím, oprpřím, potřu hořčicí, na to dám plátek slaniny, plátek studené šunky-"pršut" na to 2-3 plátky žampionu a…

Zobrazit více...

Kategorie