Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Potřebné ingredience

Vepřové plátky z kýty,olej,sůl,1/2 masoxu,hladká mouka,sojová omáčka,1 lžíce másla

Postup přípravy

Vepřové řízky si naklepeme ,osolíme,obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji,trochu podlijeme vodou/ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití kaše/,přidáme 1/2 masoxu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety v sýru

Vepřové kotlety v sýru

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 100 g strouhaného sýra, 1 lžička sladké mleté papriky, pepř, sůl, kelímek smetany ke šlehání, hladká mouka na obalení, olej na smažení

Postup přípravy

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme, vložíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŽRALOČÍ PLOUTVE ( naprosto dokonalé)

ŽRALOČÍ PLOUTVE ( naprosto dokonalé)

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa( nejlépe kýty, ale i libové plecko) MARINÁDA: 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 1 lžíce polévkového koření,1 lžíce worcestru, 1 lžíce oleje,1 lžíce kečupu, 2 lžíce solamilu, 1 nastrouhaná středně velká cibule, 1 syrové vejce.

Postup přípravy

Do marinády naložíme maso a necháme 48 hodin uležet v lednici. Pak smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke

Bravčové v hruškovo-smotanovej omáčke

Potřebné ingredience

br.panenka alebo kuracie prsia,2 pl oleja,korenie,sol,1 pl masla,4 hrušky,1 čl hnedeho cukru,1 červena cibula,1 čl tymianu,1 sladka smotana,1 čl medu

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÝ PIVNÍ GULÁŠ V THERMOMIXU

VEPŘOVÝ PIVNÍ GULÁŠ V THERMOMIXU

Potřebné ingredience

1. 1/2 kg vepřové plece 2. 2 velké cibule 3. 2 stroužky česneku 4. 1/2 odměrky oleje 5. 1/2 sáčku sladké papriky 6. sůl, chilli, mletý kmín, majoránka 7. 1/2 lahve piva 8. 1 PL vegety 9. 4 PL hladké mouky

Postup přípravy

• Nakrájené maso naložíme do trošky oleje, osolíme a přidáme chilli. Necháme odležet minimálně 2 hodiny.
• Cibuli rozkrájíme společně s česnekem 8sec na R-4, přidáme olej a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarská bašta

Pivovarská bašta

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg vepřové libovější plece,olej asi 3 lžíce,1 cibuli,1pórek,1dl piva,4lžíce sladkého kečupu/může být i víc/,česnek 3-5 stroužků,sůl,pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/,přidáme sůl,pepř,utřený česnek,kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut.Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřová plec na kmíně

vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

500g masa,2lžičky kmínu,cibule 2ks,masox,smetana,olej,hladká mouka

Postup přípravy

cibuli necháme na oleji zružovět a přidáme na kostičky nakrájené maso a kmín,masox,necháme vařit do měkka,pak zahustíme-hl.mouka voda a prováříme 20min,na konec smetana

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Růže z vepřového masa

Růže z vepřového masa

Potřebné ingredience

Potřebujeme:4 vepřové plátky-z kýty,sůl pepř,2 str česneku, asi 30 dkg točeného salámu/jakýkoliv já jsem dala drůbeží/ na nádivku: asi 15 dkg uzeného bůčku,1 cibuli,kousek mrkve a pórku,1 vejce

Postup přípravy

Na nádivku si připravíme :bůček uz.na kostičky nakrájet-dáme na pánvičku na něm zpěníme nakrájenou cibuli,pórek a mrkev.Necháme chvíli orestovat -pak přidáme vejce a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen (dávala jsem ale normální - klasika), 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky (já použila Gustin)

Postup přípravy

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
OBRÁZENÉ ŘÍZKY

OBRÁZENÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

Vepřové maso -ale může být i kuřecí nebo krůtí-, strouhanka, vajíčko,sůl,pepř,olej,anglická slanina,cibule

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY
Vepřové plátky naklepeme,nasolíme a opepříme, potom obalíme ve strouhance a pak až ve vajíčku. Zadím máme rozehřátou pánec a hned opečeme na pánvi všechny…

Zobrazit více...

Kategorie