Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s fazolkami -MOOC DĚKUJI-janusa (Jana Krajská)

Vepřové plátky s fazolkami -MOOC DĚKUJI-janusa (Jana…

Potřebné ingredience

Suroviny: asi 4 plátky vepřové kýty 1 velká cibule 4 stroužky česneku 5dkg dietního salámu mražené zelené fazolky plátkový sýr Gouda máslo 3 lžíce olivového oleje sůl

Postup přípravy

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme a pomažeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme dietní salám nakrájený na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Druhy vepřového masa + tipy na zpracování, jaké maso je vhodné na dušení, vaření, pečení...

Druhy vepřového masa + tipy na zpracování, jaké maso…

Potřebné ingredience

http://www.zabijacky.cz/druhy-veproveho-masa/

Postup přípravy

Třeba já pořád zápasím s tím, které maso je vhodné na co, a tyhle stránky mi pomůžou a Vám snad taky :-))) Aktivní odkaz v komentářích.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno za 36kč!!!!! Aneb za málo peněz hodně muziky :-))))) S podrobným postupem.

Pečené koleno za 36kč!!!!! Aneb za málo peněz hodně…

Potřebné ingredience

koleno (asi 1100g), koření (já použila od Vitany na vepřovou pečeni), 1 cibule, 5 stroužků česneku, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 5 malých bobkových listů (nebo 3 větší), 2 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

Koleno omyjeme, popř. i opálíme chlupy. Nařízneme na několika místech až ke kosti. Koleno posypeme necelým sáčkem koření (asi 3/4 sáčku, když máte radši o něco slanější, dejte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na víně,moravance s nivou pečená

Kotleta na víně,moravance s nivou pečená

Potřebné ingredience

5xplátek kotlety-

Postup přípravy

ty osolíme a opepříme a dáme na pekáč,vše zalejeme celou lahvičkou sterilované moravanky nebo kunovjanky,poklademe plátky nivy a pokapeme oliv.olejem a zalejeme asi deci a půl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrou

Údená rolka s medovo-horčicovou glazúrou

Potřebné ingredience

udena rolka alebo šunka (ale hodí sa aj na iné pečene maso) ,med,horčica,klinčeky,korenie na bravčove pečene

Postup přípravy

masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem

Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Vepřovou plec 4 plátky,plátky anglické slaniny,česnek-3 stroužky,sůl,pepř,kysané zelí,kmín,cukr,sůl,cibuli,,sádlo.

Postup přípravy

Nejdříve si podusíme zelí na troše sádla osmažíme cibulku ,přidáme kysané zelí,sůl,kmín trochu cukru aby nebylo tak kyselé a dusíme do měkka.Necháme vychladnout.
Plátky z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♦♦♦ Bramborové knedlíky plněné uzeným masem + zelí +cibulka ♦♦♦

♦♦♦ Bramborové knedlíky plněné uzeným masem + zelí …

Potřebné ingredience

vařené brambory,uzené maso ( bok a rolka), cibule,hrubá mouka ,1-2 vejce,zelí ,sůl

Postup přípravy

Uvařím si brambory ,oloupám a nastrouhám na jemno,přidám hrubou mouku,vejce ,sůl a zadělám bramborové knedlíky.
Uzené maso jsem si den předem uvařila a namlela nebo nakrájela…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

Kořeněné vepřové nudličky s kokosem

Potřebné ingredience

4 osoby: 750 g libového vepřového masa nakrájeného na nudličky (panenka, kotleta), 2 lžice oleje, 2 pórky, 1 červená paprika, 1 plechovka krájených rajčat, 60 g strouhaného kokosu, sůl, pepř ********** MARINÁDA: 2,5 cm čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky chilli, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce kari, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky koření garam masala, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Nejrpve si připravíme marinádu - smícháme strouhaný zázvor, chilli, utřený česnek, kari, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nudličky masa v marinádě obalíme, přikryjeme fólií a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Utopenci

Utopenci

Potřebné ingredience

cca 1kg špekáčků,4 velké cibule,ocet,voda,sůl,cukr.

Postup přípravy

špekáčky nakrájíme na půlky a ty natřikrát nakrojíme nahoře,cibuli na půl kolečka,naskládáme do sklenic,aby byly špekáčky proloženy cibulí.Uděláme si lák:voda+ocet,sůl a cukr…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky trochu jinak

Řízky trochu jinak

Potřebné ingredience

Vepřové maso, vejce, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení. Na vývar bujón a máslo.

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance a následně ve vajíčku. Osmažíme na pánvi.
Mezitím si připravíme vývar z 1/2 litru vody, kostky bujónu a 1/4 kostky…

Zobrazit více...

Kategorie