Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s mrkví a brokolicí

Vepřové maso s mrkví a brokolicí

Potřebné ingredience

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

Postup přípravy

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz

Potřebné ingredience

mletý pepř, sůl,  sádlo, 1 kg,vepřová kotleta ,2 - 3 ks,porek, 1 kelímek smetana ke šlehání, 1 kg,brambor

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ S RÝŽÍ

VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ MASO (NÁM NEJVÍCE CHUTNÁ Z PEČENĚ) ALE JDE I Z PLECKA, KRKOVICE..\r\nCIBULE, KMÍN, ČERVENÁ PAPRIKA, MOUKA, SŮL, PEPŘ

Postup přípravy

Nakrájejte na plátky , naklepejte je , osolte a opepřete. Každý plátek masa z obou stran posypte mletým kmínem a obalte v hl. mouce. V hrnci rozehřejte olej a maso po obou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kmíně-děkuji Jaruně

Vepřové na kmíně-děkuji Jaruně

Potřebné ingredience

Suroviny: 50dkg vepřového plecka 1 větší cibule kmín celý a kmín mletý sůl,bílý pepř,olej,hladká mouka půl lžičky vegety a lžíci másla

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky nebo plátky.Na oleji zapěníme ,jemně nakrájenou cibuli a přidáme asi necelou půlku lžičky celého kmínu.Jen tak lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na kari s houbami

Vepřové kostky na kari s houbami

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty či plecka, 1 cibule, hrst hub, 1 lžička kari koření, drcený kmín, sůl, pepř, mražený hrášek, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce na cibulový základ. Necháme zatáhnout. Pak přidáme houby, buď syrové či předem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), sůl, 1 masox-nemusí být.

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
nakladané řízky -děkuji Ivetce

nakladané řízky -děkuji Ivetce

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřová kýta, sůl, pepř, 1 malá lžička podravky, 3 stroužky česneku, 75 g rajčatového protlaku /ne kečup/, 50 g oleje, bylinky - medvědí česnek, bazalka, petrželka, 2 vajíčka, hl. mouka, strouhanka

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDÍN Z UZENÉHO - KYNUTÝ KNEDLÍK

SEGEDÍN Z UZENÉHO - KYNUTÝ KNEDLÍK

Potřebné ingredience

OMÁČKA - uzené maso / já mám ocásky /, sádlo, cibule, bobkový list, sůl, kysané zelí, červená paprika - koření, hladká mouka, nebo jíška na zahuštění. Kdo by chtěl tak trochu smetany na šlehání. KNEDLÍK - 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 30 g kvasnic, 300 ml teplého mléka - ne horké, 1,5 starší housky nebo rohlík.

Postup přípravy

OMÁČKA - Na sádlo si dáme smažit větší cibuli nakrájenou na kousky, když má trochu barvičku přihodíme červenou papriku a malinko zpěníme. Přihodíme 3 bobkové listy, přidáme ocásky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"HRBATÉ MASO"

"HRBATÉ MASO"

Potřebné ingredience

Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..

Postup přípravy

Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Hanácký vrabec s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Na 4 závitky: 4 plátky vepřové kýty ( tedy asi 400 g), 200g vepřového bůčku, 40g sádla,1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, česnek, majoránka, kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme ,osolíme, potřeme česnekem, opepříme a posypeme majoránkou. Syrový bůček nakrájíme na malé kostičky a dáme na střed plátků masa , pevně svineme do…

Zobrazit více...

Kategorie