Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Sekaná, námi milovaná

Sekaná, námi milovaná

Potřebné ingredience

1 kg mletého masa (půl vepřové a půl hovězí), 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, malá lžička drceného kmínu, malá lžička mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce majoránky, sůl podle chuti, 1 malá lžička práškového cukru, 2 lžíce nadrceného ledu, 3 hrstě strouhanky, trochu vody - tak 4 lžíce, 2 celá vajíčka, 1 syrová brambora, 10 dkg špeku

Postup přípravy

Je to jednoduché, vše se smíchá dohromady, bramboru nastrouhám na jemné nudličky, led dám do sáčku a rozdrtím paličkou na maso, když zůstanou větší kousky nevadí. Cibuli po…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
♣♣♣ HOLANDSKÝ ŘÍZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ ♣♣♣ JINAK MLETÝ ŘÍZEK SE SÝREM ☺

♣♣♣ HOLANDSKÝ ŘÍZEK S BRAMBOROVOU KAŠÍ ♣♣♣ JINAK MLETÝ…

Potřebné ingredience

Mleté vepřové maso,eidam,špetka soly,mléko,vajíčko,hladká mouka,petrželka( může i nemusí být),strouhanka,vajíčko,hladká mouka na obalení,brambory ,mléko a máslo na kaši

Postup přípravy

1// Maso si dám do mísy a přidám nastrouhaný sýr,mléko,vajíčko,petrželku,špetku soly a vše pořádně rozmíchám a nechám v chladničce přes noc.
2// Druhý den si z masa udělám…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Lihapullat - finské masové kuličky - "univerzální" použití :)

Lihapullat - finské masové kuličky - "univerzální&…

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa (možno napůl s vepřovým, málo tučné), 2 - 3 krajíce staršího chleba, 200g zakysané smetany, 1 vejce, 1 - 2 menší cibule, půl lžičky soli, půl lžičky nového koření, půl lžičky mleté sladké papriky, čtvrt lžičky bílého pepře, olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na drobno a nechte na oleji na pánvi lehce zesklovatět a změknout. Dejte stranou a nechte vystydnout.
Střídky z chleba rozdrobte a smíchejte se zakysanou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
"KNEDLÍKY  S  PŘEKVAPENÍM"

"KNEDLÍKY S PŘEKVAPENÍM"

Potřebné ingredience

Bramborové těsto ( rozpis na 15 knedlíků ) 8 středně velkých brambor vařených ve slupce, 2 vejce, sůl, hrubá mouka, krupice, solamyl.
"Překvapení" - uzená rolovaná plec nebo může být i měkký salám, cibule, pepř.

Postup přípravy

Bramborové těsto : brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a necháme úplně vychladnout. Buďto je nastrouháme na hrubém struhadle, nebo umeleme v mlýnku na maso. V "hromádce"…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky-nesmažené!!!

Kapustové karbanátky-nesmažené!!!

Potřebné ingredience

1 kg mletého masa, hlávka kapusty, sůl, pepř, sladká parika, česnek, majoránka, cibule, 2 vejce,strouhanka nebo máčené rohlíky v mléce, máslo nebo olej

Postup přípravy

Nakrájíme si kapustu, vložíme do velkého hrnce, zalijem vodou, kterou jsme osolili a uvaříme. Uvařenou kapustu scedíme a necháme vychladnout. Do mísy si dáme mleté maso, přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná která hned zmizí

Sekaná která hned zmizí

Potřebné ingredience

1 kg vepřového mletého masa, 2 vajíčka, 2 rohlíky, trochu mléka, sůl, pepř, červená paprika, 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, trochu strouhanku, suchou petrželku a plátek másla.

Postup přípravy

Mleté maso si dáme do mísy, do které přidáme vajíčka,rohlíky nakrájené a kostičky a vymáčené v mléce,sůl, pepř, červená paprika, Prolisovaný česnek, cibulku nakrájenou na jemno,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Smetanové brambory s bazalkou a rolkou s anglií!

Smetanové brambory s bazalkou a rolkou s anglií!

Potřebné ingredience

8 ks brambor, 8 str. česneku, 1 cibule, plátky angl. slaniny (15dkg), 2 smetany na šlehání, 15 dkg eidamu (nastrouhat), 3 KL bazalky, koření Kotányi na Fr. brambory - 2 PL, 4 PL kečupu, trochu mléka - cca 2 velké panáky!! 500g ml. masa, 2 str. česneku, koření na ml. masa, podravku (vegetu),1 vejce, trocha hl. mouky

Postup přípravy

KL - kávová lžička (s kopečkem)
PL - polévková lžíce

Maso připravíme buď jako na sekanou (každá máte svůj recept),nebo dle mého receptu ...
Maso dáme do misky,vložíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Roláda z rybího filé - skvělá změna....

Roláda z rybího filé - skvělá změna....

Potřebné ingredience

800g rybího filé, 2 vajíčka, 4 plátky veky nebo 1 rohlík, 1/2 hrnku strouhanky, 5 stroužků česneku, zelená petrželka, sůl, mléko, kmín.

Postup přípravy

Postup podle obrázků.....tuto roládu jsem vyzkoušela, když už jsem nevěděla co zase vařit na oběd, rybí filé máme moc rádi, ale běžné smažení nebo pečení na másle se mi nechtělo…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rychlá boloňská omáčka-děkuji vareni.cz

Rychlá boloňská omáčka-děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

1 konzerva konzervovaná rajčata, 2 lžičky koření na špagety, 1 špetka soli, 6 stroužků česneku, 1 ks větší cibule, oregano, 500 g vepřové mleté maso, 3 lžičky mletá sladká paprika, 1 špetka mletý černý pepř ,3 lžíce olivový olej, 500 g špagt, 2 lžíce cukru

Postup přípravy

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme.

K zelenině přidáme mleté maso…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Manželovo mleté maso v bramborákové krustě

Manželovo mleté maso v bramborákové krustě

Potřebné ingredience

cca 1 kg mletého masa (my používáme krutí), klasické bramborákové těsto, 2 balíčky plátkového sýra,

Postup přípravy

Na cibulce orestujeme mleté maso které osolíme a opepříme. Připravíme si bramborákové těsto (brambory, vajíčko, hladká mouka, česnek, sůl, pepř, majoránka - z nastrouchaných…

Zobrazit více...

Kategorie