Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Kapustové závitky

Kapustové závitky

Potřebné ingredience

mleté maso rýže (používám od číňanů tu lepivou) vajíčko rohlík mléko česnek cibule majoránka sůl, pepř kapusta loupaná rajčata v plechovce cukr kečup

Postup přípravy

Kapustě vyřízneme košťál a dáme do vroucí vody a spaříme. Vodu z kapusty nevyléváme!!
Obereme listy.
Směs uděláme z masa, rohlíku namočeného v mléce, česneku, cibule,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky s mletým masem

Kapustové závitky s mletým masem

Potřebné ingredience

Kapustové listy, 100 g rýže (dávám jeden pytlík), cca 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, plátky anglické slaniny, 1 až 2 lžíce oleje, cca 200 ml kečupu, cca 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve běžným způsobem uvaříme rýži (dělám ji na divoko). Mezitím si uvařím v osolené vodě umyté kapustové listy - cca 2-3 minuty od doby varu (tak aby byly listy měkké a vhodné…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody. Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Luxusní karbanátky s tvarohem

Luxusní karbanátky s tvarohem

Potřebné ingredience

500g mletého masa, 1 tvaroh měkký, 100g strouhaného sýra,1 vejce, strouhanka, majoránka, drcený kmín, pepř, sušený nebo čerstvý česnek, sůl (tvaroh se dá nahradit i bilým jogurtem či kysanou smetanou, jen je pak potřeba dát více strouhanky)

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso a přidáme postupně, tvaroh, strouhaný sýr, 5-6 vrchovatých lžic strouhanky, 2 lžičky majoránky, 1 lžičku drceného nebo mletého kmínu, špetku pepře, 1,5…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené mleté s bramborama

Zapečené mleté s bramborama

Potřebné ingredience

Brambory syrové mleté maso vejce smetana koření na franc. brambory cibule

Postup přípravy

Do pekáčku naklademe ve vrstvách brambory ,mleté,cibuli koření a zalejeme smetanou s vejcem.Pečeme v troubě cca 90 min ,ale i déle.Dle potřeby.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masová směs na špagety

Masová směs na špagety

Potřebné ingredience

300g ml.vepř.masa,2-3 stroužky česneku,1 středně velká cibule,1 vrchovatá lžíce sádla,1 lžička majoránky,30g tvrdého sýra,250 ml kečupu jemného,150 ml vody.sůl.

Postup přípravy

Maso ochutíme solí,na pánvy rozehřejeme sádlo a zpěníme cibulku,přidáme maso(míchat aby se rozbouralo od sebe a nevznikla placka),přidáme majoránku,vodu,kečup,nastrouhaný sýr…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MUSAKA

MUSAKA

Potřebné ingredience

mleté maso mix, krájená rajčata v konzervě nebo čerstvá, brambory, vejce, bílý jogurt (nejlépe Selský), olej, koření čubrica nebo oregano, cibule.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opečeme. Přidáme rajčata a ještě podusíme. Mezitím si okrájíme brambory, syrové je nakrájíme na malinké kostičky (max. 1cm…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Drůbeží sekaná plněná hráškem a mrkví

Drůbeží sekaná plněná hráškem a mrkví

Potřebné ingredience

1 ks mražené drůbeží sekané / kupuji u Alberta/, 1 sáček mraženého hrášku s mrkví.

Postup přípravy

Vymačkám sekanou s buřtíku /už je ochucená /a smíchám v míse s hráškem a mrkví. Vytvaruji sekanou , dám na pekáček, podliji vodou a přidám trochu oleje, Když je sekaná pěkně…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené tajemství

Zapečené tajemství

Potřebné ingredience

500 g mletého masa mix, rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, rajčata, papriky, cibule, mrkev, brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr

Postup přípravy

Mleté maso osmahněte na pánvi na cibulce a oleji, pak přidejte rajský protlak. Rajčata, mrkev, papriky nakrájejte na menší kousky a dejte k masu na pánev. Česnek prolisujte a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zdobená sekaná (v alobalu)

Zdobená sekaná (v alobalu)

Potřebné ingredience

Na maso : 600g mletého masa, 2 žemle z předchozího dne, 2 vejce, česnek, mletá sl. paprika, sůl, pepř, plnotučná hořčice, cibule, majoránka Náplň : např. plátkový sýr, kyselá okurka, překrojené vařené vejce, klobása nebo párek....pórek, kapie !

Postup přípravy

Housku namočíme ve vodě, vymačkáme a roztrháme nebo nakrájíme na kousky. Mleté maso smícháme se žemlí, kořením, hořčicí a cibulí nakrájenou na jemno. Alobal si nařežeme na dva…

Zobrazit více...

Kategorie