Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
zapečené rybí filé s brokolicí

zapečené rybí filé s brokolicí

Potřebné ingredience

800g mraženého filé, 3 velké brambory, 1 brokolice, 1 cibule, zakysaná smetana, 1 vejce, 100g sýra, červená paprika, sůl, pepř, hladká mouka, rybí koření, 2 stroužky česneku

Postup přípravy

Uvaříme brambory a nakrájíme je na plátky, brokolici uvaříme ve vodě. Rybí filé si přes noc necháme rozmrazit. Rozmražené filé posypeme kořením na ryby, pepřem a červenou paprikou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce

Potřebné ingredience

1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.

Postup přípravy

Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tartar (tatarák) z lososa

Tartar (tatarák) z lososa

Potřebné ingredience

200g čerstvého syrového lososa, 2 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce čerstvého sekaného kopru nebo bazalky (orientační množství, dolaďte si podle své chuti), 1/2 limetky, sůl, pepř, navíc čekanku, rukolu a polníček (v libovolné kombinaci)

Postup přípravy

Verzí tartarů z lososa jsem potkala už hodně. Pár mi jich opravdu hodně chutnalo a z nich je tato zde uvedená složena z relativně nejdostupnějších surovin. :)

1/ Lososa…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z restaurace

Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z…

Potřebné ingredience

Insirovala jsem se z restaurace: pangasius dle stravníků, sůl, citr. šťáva, koření na ryby, olivový olej « přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/, hladká mouka, mléko dle potřeby, špetka muškátového ořechu, 1 zarovnaná čajová lžička vegety, asi 1/2 lžičky citr.kůry, štáva z citronu, špetka kari koření, dle chuti cukr « kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej

Postup přípravy

Rybu osušíte, osolíte a pokapete citr. šťávou. Pak posypete kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dejte pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažte rybu.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
*+*Krabí salát*+*

*+*Krabí salát*+*

Potřebné ingredience

* 1 svazek ředkviček * půl salátové okurky * 2 rajčata * 1 kelímek bílého jogurtu * 200 g sýra Cottage * 5 krabích tyčinek * citrónová šťáva * trocha sušeného česneku * mleté chilli koření * sůl

Postup přípravy

Ředkvičky, salátovou okurku, rajčata a krabí tyčinky nakrájíme na malé kousky, přidáme kelímek bílého jogurtu, Cottage sýr, zakápneme šťávou z půlky citrónu, přidáme špetku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pečený kapr se zeleninou - hroozně jednoduchá  dobrota

Pečený kapr se zeleninou - hroozně jednoduchá dobrota

Potřebné ingredience

naporcovaný kapr (já měla mraženého a nerozmrazovala jsem předem aby neoslizl), mražená směs zeleniny, kečup ostrý, česnek, trochu oleje, sůl, příp. nějaké koření, já dala pepř a trochu provensálu

Postup přípravy

Do zapékací mísy dáme trochu oleje na to naporcovaného kapra, posypeme česnekem nakrájeným na plátky, solí, kořením a mraženou zeleninou, polijeme kečupem (zeleninou ani kečupem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí treska na zelenině

Rybí treska na zelenině

Potřebné ingredience

balení rybích tresek,olej,zelenina(já použila 1/2 balíčku asijské směsi zmrazené),sůl,vegeta,špetka grilovacího koření,10dkg tvrdého sýru.

Postup přípravy

Tresky polorozmrazené vložíme na pekáček s olejem,posypeme zeleninou,kořením a dáme na 20minut péct.Pak vytáhneme,posypeme sýrem a dopečeme 10minut.Podáváme nejlépe s bramborem a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pikantní steaky z lososa

Pikantní steaky z lososa

Potřebné ingredience

400 g steaků z lososa, 1 větší cibule, 150 g uzené slaniny, 50 ml oleje, 200 g rajčat, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce hořčice, citron, bylinky (pažitka, libeček, bazalka, rozmarýn), sůl, máslo

Postup přípravy

Lososa osušíme ubrouskem, z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a citronovou šťávou.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos na špenátové peřince

Losos na špenátové peřince

Potřebné ingredience

losos (bez kůže a kostí) podle počtu strávníků, 200g listů baby špenátu, 1 střední jablko (ne moc kyselé), česnek, jarní cibulka, ořechy, cukr moučka, sůl, pepř

Postup přípravy

Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran /nemusí být moc, bude se ještě péct/. Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám).
Ořechy…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

Potřebné ingredience

naporcovná ryba ( treska, file, kapr...dle uvážení),
tvrdý sýr,
anglická slanina,
cibule,
smetana,
2 vejce, sůl, koření na ryby (dle uvážení)

Postup přípravy

Rybu naporcujeme (já mám nejraději tresku či file...)...další postup...viz. obrázkový

Zobrazit více...

Kategorie