Pangas podle miláčka
Potřebné ingredience
pangasia, sůl, pepř, kmín drcený, kurkuma, smetana, sýr na zapékání, máslo, brambory vařené
Domácí Pečenáče
Potřebné ingredience
Kapr - filety sůl pepř sladká červená paprika olej Nálev : 2 a 1/4 l vody 1 l octa celý pepř dle chuti několik bobkových lístků hořčičné semínko cibuli na kolečka kyselé okurky na kolečka mrkev na kolečka červená paprika na proužky
Postup přípravy
Ryby vyfiletujeme, každou filetu nakrájíme na 5 - 6 kousků.
Osolíme je, opepříme a obalíme v HLM smíchanou s červenou sladkou paprikou.
Smažíme do křupava ve vyšší…
Rybí karbanátky s gratinovanými brambory
Potřebné ingredience
Karbanátky: ryba (z předešleného dne, nebo např. filé udělané na pánvi), petrželka, sůl, majoránka, prolisovaný česnek, rohlík nebo toustový chléb namočený v mléce (aby se všechno vsáklo), vejce, limetková nebo citronová šťáva, strouhanka na obalení. Na gratinované brambory potřebujeme brambory, sůl, pepř, tymián, smetanu, strouhaný sýr.
Postup přípravy
Rybí maso promícháme rukou s ostatními surovinami, tvoříme karbanátky a lehce obalíme ve strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Brambory nakrájíme na tenké…
Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou
Potřebné ingredience
4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej
Postup přípravy
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen…
PSTRUH s bylinkami a citronem
Potřebné ingredience
1pstruh,1stroužek česneku,olivový olej,tymián - hladká petržel , hrubá sůl
Tatarské filé
Potřebné ingredience
50 dkg filé/treska/,tatrská omáčka-menší sklenice,máslo,koření na ryby,sůl
Postup přípravy
Koupené kostky z tresky ,osolím,posypu rybím kořením a naskládám do máslem vymazaného pekáčku.Celé poliji tatraskou a zapeču v troubě.Podávám s americkým bramborem,PZ je to…
Pangas se zeleninou a čínské nudle
Potřebné ingredience
Pangas (počet dle osob), mražená zelenina, čínské nudle. Grilovací koření, sůl, hladká mouka, olej, máslo.
Postup přípravy
Pangase umýt, osušit. Nakrájíme na kostičky, které posypeme troškou soli (nemusí být) a grilovacím kořením. Obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji lehce opečeme.
Do…
Zapékaný tuňák
Potřebné ingredience
brambory (polouvařené), tuňák z plechovky (2 plechovky alespoň - dle množství brambor), cobule, rajčatová směs kupovaná (doporučuji boloňskou), oregano, mléko, máslo, mouka, strouhanka
Postup přípravy
Nejprve si na cibulce osmahneme okapaného tuňáka z konzervy. Přidáme rajčatovou směs a necháme prohřát. Připravíme si bešamel - v kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme trochou…
Bramborové halušky s uzeným lososem
Potřebné ingredience
uvařené halušky, 1 smetana ke šlehání, 200g uz. losos, 2 lžíce čerstvého kopru, sůl, citron
Postup přípravy
smetanu přivedeme do varu, přidáme nasekaný kopr, kousky lososa a uvařené halušky...provaříme....
Smetanová ryba
Potřebné ingredience
2 pláty pangase máslo pórek sůl, pepř smetana 12% stroužek česneku
Postup přípravy
Do pánvičky si dáme rozpustit máslo, přidáme na nudličky pláty pangase. A necháme smažit NEMÍCHAT!! Jen to přehazovat, přidáme sůl, pepř, česnek a na kolečka nakrájenou hrst půrku…