Lososová romance
Potřebné ingredience
Losos nakrájený na podkovičky, sůl, d´ábelské koření, mouka,cibule, brambory , žampiony, anglická slanina, mléko, niva, sádlo,
Postup přípravy
Lososa si lehce osolím a posypu dˇábelským kořením a nechám na talíři odležet. Mezitím dám vařit celé brambory skoro do měkka. Očistím žampiony. Vykrojím z nich nožičky. Zpěním si…
Pangas s bramborovými špeclemi a špenátem
Potřebné ingredience
Pro 4 dospělé osoby : 750g mražené ryby pangas (pangasius - Tesco, Glóbus, Makro), 1 balení bramborových špeclí (Tesco, Glóbus), 1 balení mraženého listového špenátu, 1 větší cibule, 1 zakysaná smetana, špaldová mouka, 50-100g 30%eidamu, 2 stroužky česneku, sůl, (mletý kmín), olivový olej.
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a položíme na ni mražené kusy pangase a necháme ho úplně změknout, až se začne rozpadávat, když do něj rýpneme špachtlí, na menší kousky (nepřiklápíme…
Kapr zapečený v sýrové omáčce
Potřebné ingredience
4 porce kapra, citron, 200 g žampionů, 1 lžíce másla, tuk na smažení, sůl
Omáčka: 1/4 l sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra
Postup přípravy
Nakrájené žampiony podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce masa dle možností vykostíme, pokapeme citronem, osolíme, omoučíme, smažíme na oleji dozlatova. Vejce…
LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM
Potřebné ingredience
sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa
Postup přípravy
Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme,…
Rychlý Pangas (sumeček) = rybička bez kostí
Potřebné ingredience
Pangasius, sůl, majoránka, (česnek, strouhaný sýr), olej na smažení
Postup přípravy
Během rozehřívání pánve s trochou oleje osolíme zmrazené rybí filety (asi 1 filet na osobu) a posypeme majoránkou (ev.i strouhaným česnekem) z obou stran. Pak dáme na pánev, po…
Losos s kapiemi a se sýrem
Potřebné ingredience
Losos, 1 sklenička kapií, sůl, 20dkg tvrdého sýru, rozmarýn, 3 lžíce hořčice, 1/2 kelímku šlehačky, citrón, 1 malý bílý jogurt, vařené brambory a máslo
Postup přípravy
Losos osolíme a pokapeme citrónem, vložíme do jogurtu a orestujeme na másle. Otočíme na druhou stranu, přidáme kapie, zalijeme šlehačkou smíchanou s hořčicí a posypeme oregánem.…
Štika se šlehačkou
Potřebné ingredience
štika, smetana nebo šlehačka, citron, cibule, česnek, rajčata, paprika, nebo i jiná zelenina, sůl, vegeta, olej
Postup přípravy
Den předem: vykuchanou štiku vcelku pokapeme citronem, osolíme, posypeme vegetou a naplníme směsí zeleniny s cibulí a česnekem nakrájenými na plátky, navršíme i na štiku.…
spagety s morskymi plody
Potřebné ingredience
spagety olivovy olej bile vino zeleninovyr bujon cesnek chili papricka muze pridat rajcatovy protlak sul.
Postup přípravy
Rozehrejeme olej pridame cesnek papricku plody more vino bujon sul a kdo chce rajce.Uvarime spagety.Omacku nechame 15 minut varit.Scedime spagety a pridame k omacce a promichame…
KAPR PO ĎÁBELSKU
Potřebné ingredience
Kapr nebo filé, plnotučná hořčice, hladká mouka, sůl, pepř, chilli nebo kousek feferonky, cibule, kapie (zavařená červená paprika), kečup, chleba.
Postup přípravy
Porce kapra nebo filé osolíme a opepříme, pomažeme pl.hořčicí, obalíme v hladké mouce a naprudko na oleji osmažíme.
Potom vyjmeme z pánve, zpět na pánev dáme nadrobno nasekanou…
Pangasius s lečem
Potřebné ingredience
500 g pangy nebo jiné ryby, zeleninové lečo ve sklenici, oregáno, Rama na smažení (nebo jiný tuk), 5 vajec, sladký kečup a sůl
Postup přípravy
Mírně povolenou rybu osolíme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme rybu. Osmahneme a dáme lečo, ze kterého jsem slili šťávu, aby to nebylo tak…