Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
SUSHI (suši)

SUSHI (suši)

Potřebné ingredience

Sušené plátky mořské řasy SUSHI NORI - 1 balení (v balení je 10 plátků), Balíček rýže (musí mít krátká, kulatá zrna, je to ta co se používá do rizota či nákypů, hodně pouští škrob), 2 balení krabích tyčinek Surimi, kousek ryby dle výběru (marinovaný či uzený losos, kaviár, uzená makrela aj.), 2 - 3 okurky hadovky, 3 avokáda, 2 svazky jarní cibulky, pasta Wasabi, sojová omáčka, bambusová podložka (používám bambusové prostírání). Pozn. veškeré ingredience má v sortimentu např. Tesco

Postup přípravy

1. Nejprve uvaříme klasickým způsobem rýži
2. Okurky, avokáda a krabí tyčinky nakrájíme na dlouhé proužky a nachystáme si zelenou "nať" z jarních cibulek, tu nijak…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé -PANGAS- s lečem-SUPER RYCHLOVKA!!!!

Zapečené filé -PANGAS- s lečem-SUPER RYCHLOVKA!!!!

Potřebné ingredience

1LEČO VE SKLENICI,10 DKG PLÁTKOVÉHO SÝRA EIDAMU,MÁSLO,MLETÝ PEPŘ, SŮL:-))

Postup přípravy

Pangase osolíme, opepříme,naskládáme do dobře vymazaného pekáčku (máslem).Pokryjeme lečem,plátky sýra,na sýr dáme plátky másla.Pečeme v troubě asi tak 30 minutek:-)) Je to výborná…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s majolkou(tatarkou) -DĚKUJI Bibinka (Janinka)

Pangasius s majolkou(tatarkou) -DĚKUJI Bibinka …

Potřebné ingredience

Pangas, nebo Aljašská treska, brambory, 50 ml smetany, 3 vejce, 20dkg tvrdého, nebo plátkového sýra, majolka, nebo tatarka, koření na ryby, kmín, sůl.

Postup přípravy

Postup:

Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera

FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera

Potřebné ingredience

filé, sůl, pepř, hl. mouka/ těstíčko: 220g hl.mouky, 280ml chlazeného piva, 3 lžičky prášku do pečiva/ olej na smažení

Postup přípravy

Vymícháme ingredience na těstíčko a obalíme v něm osolené, opepřené a moukou poprášené rybí filé. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Určitě Vás nadchne křupavá krustička…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…

Potřebné ingredience

1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.

Postup přípravy

Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou

Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou

Potřebné ingredience

filety z lososa, grilovací koření, jarní cibulka, slanina

Postup přípravy

Filety z lososa zbavíme kůže, osušíme, položíme na alobal, z obou stran posyme grilovacím kořením /ja to na ryby nemám ráda a tohle grilovací tomu dalo opravdu dobrou chuť/, na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh z Daudetova mlýna

Pstruh z Daudetova mlýna

Potřebné ingredience

1 středně velký pstruh na osobu,

hladká mouka,

citronová šťáva,

česnek (co kdo snese),

tymián,

pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),

sůl,

olivový olej a máslo na smažení

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v mandlové krustě

Losos v mandlové krustě

Potřebné ingredience

* 4 filátka z lososa, každé o váze asi 200g * 50g změklého másla * 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků * 4 lžíce čerstvé petrželky * 50g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo * sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle

Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle

Potřebné ingredience

filety z bielej ryby,asi 100 g studeneho masla,sol,korenie,4 stručky cesnaku,1/4 šalky petrž.vnate,1/2 čl mletej červ.papriky,štava z 1/2 citrona alebo limetky

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU

PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

600 g lososa šťáva z půlky citronu 4 lžíce másla 500 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce petrželové natě 1 lžička čerstvého tymiánu 1 lžička čerstvé majoránky 1 a 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 100 g polotvrdého sýra 100 g zakysané smetany 150 g smetany ke šlehání 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Omyté a osušené porce lososa (filety či steaky) zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut stranou marinovat. Zapékací mísu vymažeme silnější vrstvou másla,…

Zobrazit více...

Kategorie