SUSHI (suši)
Potřebné ingredience
Sušené plátky mořské řasy SUSHI NORI - 1 balení (v balení je 10 plátků), Balíček rýže (musí mít krátká, kulatá zrna, je to ta co se používá do rizota či nákypů, hodně pouští škrob), 2 balení krabích tyčinek Surimi, kousek ryby dle výběru (marinovaný či uzený losos, kaviár, uzená makrela aj.), 2 - 3 okurky hadovky, 3 avokáda, 2 svazky jarní cibulky, pasta Wasabi, sojová omáčka, bambusová podložka (používám bambusové prostírání). Pozn. veškeré ingredience má v sortimentu např. Tesco
Postup přípravy
1. Nejprve uvaříme klasickým způsobem rýži
2. Okurky, avokáda a krabí tyčinky nakrájíme na dlouhé proužky a nachystáme si zelenou "nať" z jarních cibulek, tu nijak…
Zapečené filé -PANGAS- s lečem-SUPER RYCHLOVKA!!!!
Potřebné ingredience
1LEČO VE SKLENICI,10 DKG PLÁTKOVÉHO SÝRA EIDAMU,MÁSLO,MLETÝ PEPŘ, SŮL:-))
Postup přípravy
Pangase osolíme, opepříme,naskládáme do dobře vymazaného pekáčku (máslem).Pokryjeme lečem,plátky sýra,na sýr dáme plátky másla.Pečeme v troubě asi tak 30 minutek:-)) Je to výborná…
Pangasius s majolkou(tatarkou) -DĚKUJI Bibinka …
Potřebné ingredience
Pangas, nebo Aljašská treska, brambory, 50 ml smetany, 3 vejce, 20dkg tvrdého, nebo plátkového sýra, majolka, nebo tatarka, koření na ryby, kmín, sůl.
Postup přípravy
Postup:
Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené.…
FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera
Potřebné ingredience
filé, sůl, pepř, hl. mouka/ těstíčko: 220g hl.mouky, 280ml chlazeného piva, 3 lžičky prášku do pečiva/ olej na smažení
Postup přípravy
Vymícháme ingredience na těstíčko a obalíme v něm osolené, opepřené a moukou poprášené rybí filé. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Určitě Vás nadchne křupavá krustička…
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…
Potřebné ingredience
1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.
Postup přípravy
Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…
Losos v alobalu s jarní cibulkou a opraženou slaninou
Potřebné ingredience
filety z lososa, grilovací koření, jarní cibulka, slanina
Postup přípravy
Filety z lososa zbavíme kůže, osušíme, položíme na alobal, z obou stran posyme grilovacím kořením /ja to na ryby nemám ráda a tohle grilovací tomu dalo opravdu dobrou chuť/, na…
Pstruh z Daudetova mlýna
Potřebné ingredience
1 středně velký pstruh na osobu,
hladká mouka,
citronová šťáva,
česnek (co kdo snese),
tymián,
pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),
sůl,
olivový olej a máslo na smažení
Postup přípravy
Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…
Losos v mandlové krustě
Potřebné ingredience
* 4 filátka z lososa, každé o váze asi 200g * 50g změklého másla * 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků * 4 lžíce čerstvé petrželky * 50g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo * sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně…
Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle
Potřebné ingredience
filety z bielej ryby,asi 100 g studeneho masla,sol,korenie,4 stručky cesnaku,1/4 šalky petrž.vnate,1/2 čl mletej červ.papriky,štava z 1/2 citrona alebo limetky
PEČENÝ LOSOS S LAHODNOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
600 g lososa šťáva z půlky citronu 4 lžíce másla 500 g rajčat 2 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce petrželové natě 1 lžička čerstvého tymiánu 1 lžička čerstvé majoránky 1 a 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 100 g polotvrdého sýra 100 g zakysané smetany 150 g smetany ke šlehání 1 lžíce strouhanky
Postup přípravy
Omyté a osušené porce lososa (filety či steaky) zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme 10 minut stranou marinovat. Zapékací mísu vymažeme silnější vrstvou másla,…