UZENÝ ZAVAŘENÝ KAPR , AMUR NEBO CEJN +++
Potřebné ingredience
Ryby, sůl, drcený kmín, česnek, olej olivový, nebo olej slunečnicový .
Postup přípravy
Ryby očistíme vykucháme opláchneme.Romačkáme česnek se solí,potřeme stím ryby lehce pokmínujem.Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna.Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny…
LOSOS S KREVETKAMI V TAJINE
Potřebné ingredience
POTREBNÉ PRÍSADY Lososový filet, krevety, maslo, mandľové maslo /nemusí byť/,korenená soľ, citrón, červené víno.
Postup přípravy
Lososový filet umyjeme, vysušíme.
Na dno tajinu odkrojíme plátok masla, naň položíme filet z lososa, osolíme korenenou soľou, priložíme plátky citróna a znovu plátky masla.
kapr v bramborovém těstíčku + salát
Potřebné ingredience
4 porce kapra zbaveného kůže,sůl,5 větších brambor,3 stroužky česneku,1 vejce,lžičku sušené majoránky, špetku mletého pepře, 3 - 4 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, olej na vymazání zapékací mísy na salát : 500g kysaného zelí,1 cibule, 2 lž. sterilované červené papriky, cukr,sůl,pepř
Postup přípravy
- očištěné a osušené porce kapra lehce osolíme a necháme asi půl hod. odležet. Oloupeme brambory a najemno nastrouháme.
K nim prolisujeme česnek, přidáme vejce, sůl, majoránku…
Zapečený pangasius na řecký způsob
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 6 rajčat, 800 g pangase, 2 cibule, 6 stroužků česneku, lžíce oregána, sůl, pepř, citron, trochu másla
Postup přípravy
Na pánvi si na olivovém oleji osmahnu cibule, česnek a oregáno. Tím si "vystelu" zapékací mísu nebo pekáč. Na to pak naložím osolené a pocitronované plátky pangase (solí a…
Musle (scallopsy) se spenatem a zampionama + Kuskus
Potřebné ingredience
Kuskus\\r\\nBalicek musli (scallops)\\r\\nZampiony\\r\\nMrazene spenatove listy\\r\\nMaslo
Postup přípravy
NA masle osmahneme mrazene musle (5minut) osolime, opeprime, podlijeme troskou vody a nechame dusit dalsi 2 minuty. Na druhe panvicce si osmahneme zampiony a pridame rozmrazeny a…
Krabí salát s melounem
Potřebné ingredience
2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, mletý pepř, 1 meloun kantalup, ledový salát
Postup přípravy
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou…
Krabí salát
Potřebné ingredience
1 balení krabích tyčinek, mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), 1 cibule, 1 lžíce pikantní hořčice, citr.šťáva, malý bílý jogurt, majonéza
Postup přípravy
Tyčinky uvaříme krátce v páře, necháme vychladit. Stejně tak připravíme zeleninu. Cibuli nadrobno nakrájíme, rovněž tyčinky nakrájíme na malé kousky. Zakapeme citronovou šťávou,…
FILETY Z CANDÁTA
Potřebné ingredience
filety,máslo,citron,kmín,červená sladká paprika,grilovací koření,mouka,řeřicha,mořská sůl.
Postup přípravy
rybu nasolíme,potřeme vymačkaným citrónem,okořeníme a obalíme v mouce.na pánvi rozpustíme máslo,rybu opečeme a posypeme řeřichou.podáváme s brambor.kaší.
Pangasius s lečem
Potřebné ingredience
500 g pangy nebo jiné ryby, zeleninové lečo ve sklenici, oregáno, Rama na smažení (nebo jiný tuk), 5 vajec, sladký kečup a sůl
Postup přípravy
Mírně povolenou rybu osolíme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme rybu. Osmahneme a dáme lečo, ze kterého jsem slili šťávu, aby to nebylo tak…
Zapečené brambory s pangasem a brokolicí - od tety…
Potřebné ingredience
1,5 kg brambor 300g pangase 100g cihla Brokolice (tolik kolik kdo chce) Sůl, pepř. Bešamel: plátek másla 2 lžíce hladké mouky 1/2 l mléka kečup, stroužek česneku
Postup přípravy
Je to výborná dobrůtka pro naše prcíčky. S kamarádkou se střídáme o vaření tak jsem si dovolila vložit i recept od ní. Je to paráda když se s vámi kamarádka podělí o kus žvance:-D…