Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
KAPŘÍKOVY NUGETY SE SALÁTEM - výýýborné

KAPŘÍKOVY NUGETY SE SALÁTEM - výýýborné

Potřebné ingredience

Nugety - syrový kapr (může být i naložený nebo jiná ryba), smetana, citrón, česnek, špetka soli. Trojobal -hl. mouka, 1 vejce, strouhanka Salát - pekingské zelí nebo ledový salát, mrkev, ol. olej, sůl, pepř, cukr, citr. štáva.

Postup přípravy

Trošku odlehčení po vánočním kapru s bramborovým majonézovým salátem. Prostě jsem dnes nemohla dceři říct, že bude už třetím dnem kapr a salát. Takže jsem v bleskové rychlosti pro…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem

Ryba zapečná s rajčaty, žampiony a pórkem

Potřebné ingredience

ryba (záleží, co kdo má rád, a nebo co má zrovinka v mražáku), rajčata, pórek, žampióny, sýr Cottage, kysaná smetana (když zdravě, tak light:-)), česnek, bylinky (oregáno, bazalka), sůl, pálivá paprika ( nebo chilli)

Postup přípravy

1. Do pekáčku narovnáme porce ryby, plátky oloupaných rajčat, pórek, čtvrtinky žampiónů.
2. Smícháme sýr, smatanu, bylinky a prolisovaný česnek, douchutíme paprikou a solí.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a širokými nudelemi

Steak ze žraloka s hořčično-pepřovou omáčkou a…

Potřebné ingredience

steak ze žraloka, kysaná smetana, francouzská hořčice, pepř (hrubě namletý), široké nudle, směs provensálské koření, Rama Culinesse

Postup přípravy

1. Steaky lehce osolíme, okořeníme pepřem a bylinkami. Krátce opečeme na Ramě.

2. Smetanu smícháme na woku s hořticí, dochutíme pepřem a solí. Prohřejeme

3. Uvaříme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Mořský koktejl po čínsku

Mořský koktejl po čínsku

Potřebné ingredience

600 g mořské směsi mražené nebo vakuované, půl lžičky soli, 2 menší karotky, 1 střední pórek, mletý pepř, 2 lžičky vegety, čtvrt lžičky mletého zázvoru, 2 stroužky česneku, citrónová šťáva

Postup přípravy

Mořskou směs opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Pórek očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Potom k němu přidáme mořskou směs a opečeme do zlatova.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro skutečné GURMÁNY

Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro…

Potřebné ingredience

2 plátky lososa, 6 čerstvých žampionů k plnění, cibule, hrst mandlí, vlašských a kešu ořechů, smetana, hermelín, 100g nivy smetanový taveý sýr, máslo, citronový pepř, 100g anglické slaniny, brambory zelenina na oblohu,

Postup přípravy

Oloupaným žampionům vyřízneme nožičky, které osmahneme spolu s cibulí, k polovině této směsy přidáme nastrouhanou nivu a touto hmotou naplníme kloboučky žampionů. Dáme je zapéci…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
UTOPENCI z rybích karbanátků

UTOPENCI z rybích karbanátků

Potřebné ingredience

2kg rybího masa - filety, cejn, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, funkční friťák popř. kastrol a olej, další 2 cibule nakrájené na plátky.

Postup přípravy

Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky.
Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli pozor a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS NA SLANINCE V ALOBALU.

LOSOS NA SLANINCE V ALOBALU.

Potřebné ingredience

losos-může být mražený, sůl, šťáva z citronu, anglická slanina, kousek asi 4 cm,1/12 papriky, 1-2 rajčata.

Postup přípravy

losose nakrájíme na podkovičky i s kůží nebo bez,jak kdo má rád,osolíme,opepříme,pokapeme citronovou šťávou, vložíme na alobal, na pánvi lehce osmahneme na kousky nakrájenou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Čína z pangase

Čína z pangase

Potřebné ingredience

pangasius filety lehce rozmražené, pórek, mrkev, citron, sůl, zázvor čerstvý nebo sušený

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na tenké proužky - nejprve na špalíčky cca 3 cm vysoké, poté na plátky a nakonec z plátků podélné proužky. Vypadá to mnohem efektněji než klasická kolečka.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS S OMÁČKOU  A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

LOSOS S OMÁČKOU A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

Potřebné ingredience

asi 800 g lososa, 2 lžíce citr. šťávy, 500-1000 g brambor, plátek másla, olej,hladká mouka,200 ml bílého vína, 250 ml smetany, hermelín, nebo jiný chutný třeba i tavený sýr

Postup přípravy

Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius Provensal

Pangasius Provensal

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 filety pangasiuse 50g másla směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka, estragon) 150ml bílého vína (přívlastkového, nejlépe nějakou aromatičtější odrůdu) citronová šťáva sůl

Postup přípravy

recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 40 min.

Ingredience:
2 filety pangasiuse
50g másla
směs provensálských bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka,…

Zobrazit více...

Kategorie