Losos se špenátovými nudlemi
Potřebné ingredience
250g lososa,špenátové nudle,smetana(31%),máslo,kečup,koření na ryby(nedávám pro děti),sůl,citron
Postup přípravy
Lososa pokrájíme na menší kousky,orestujeme na másle,mezitím si postavíme vodu na nudle.Uvaříme je.Jakmile chytne losos růžovou barvu,přidáme smetanu,1lž.kečupu(dávám i více)…
SMAŽENÉ KRABÍ KOLÁČKY
Potřebné ingredience
500g krabích tyčinek, 1 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 vejce, 1 lžíce zakysané smetany, 1 menší drobně nasekaná cibule, 2 lžíce hladké mouky, špetka sladké papriky, olej na smažení, strouhánka na obalování, pepř a sůl.
Postup přípravy
1. Krabí tyčinky nasekáme na velmi jemné kousky, smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně zamícháme a necháme ji alespoň hodinu v lednici odpočinout.
2.Z vychlazené…
Rybí filé na maďarský způsob- z jednoho hrnce
Potřebné ingredience
400-600g filé z tresky, 2 cibule, 2 lžíce mleté červené papriky, 300-400g brambor, zeleninový bujón, hladká mouka na zahuštění, sůl, mletý pepř, kopr
Postup přípravy
viz obrázkový postup
Kopr způsobí výbornou chuť, celý pokrm má konzistenci jako bramborový guláš. dobrou chuť!!!
Pangas s brokolicí
Potřebné ingredience
4 filety Pangase, brokolice, koření: provensálské bylinky, česnek se solí, kari, smetana, 150 g sýra na strouhání, olivový olej
Postup přípravy
Filety Pangase omyjeme a osušíme papírovou utěrkou, ochutíme kořením. V pekáčku si rozehřejeme olivový olej a rybu na něm opečeme, vyskládáme v pekáčku vedle sebe, dáme na ní…
Filetka s krustou
Potřebné ingredience
rybí filety (kostky) nebo panganius
hladká mouka
sůl, sladká paprika
strouhanka
sýr - najemno postrouhaný
troška oleje
pečící papír
Postup přípravy
Rybu osolíme, posypeme sl.paprikou. jemně obalíme v hladké mouce. V misce smícháme strouhanmku se sýrem, zhruba 1:1.
Rybu dáme na pekáček, na pečící papír, a posypeme směsí ze…
smetanový pangasius
Potřebné ingredience
1 balení pangase, 1 smetana ke šlehání, citrón, sůl, koření na ryby, strouhaný sýr
Postup přípravy
pangasiuse pokapene citr. šťávou a jemně osolíme, ve smetaně rozmícháme koření na ryby nalejeme na rybu a necháme tak hodinku uležet, pečeme přikryté na posledních cca 10 minut…
Zapečené rybí filé s lilkem
Potřebné ingredience
1 lilek,3-4 rajčata,rybí filé,brambory,olej(dávám olivový),tvrdý sýr,koření dle chuti-grilovací,gyros,souvlaki,sůl
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka 1cm silná,posolíme a necháme "vypotit",asi po 20-30min vodu slijeme a opláchneme(lilek pouští hořkou šťávu).Mezitím si oloupeme brambory,nakrájíme na…
Rybí filé se zeleninou
Potřebné ingredience
filety z mořské tresky, sůl, koření na ryby, kmín, máslo, mražená zelenina, brambory
Postup přípravy
Filety z obou stran osolíme a vložíme do pečící mísy, ve které již máme máslo. Posypeme kořením na ryby a kmínem. Do mísy k filetám přidáme i zeleninu, kterou lehce osolíme. Mísu…
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte…
Potřebné ingredience
1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.
Postup přípravy
Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již…
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku
Potřebné ingredience
5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.
Postup přípravy
Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…