Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený

Potřebné ingredience

ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr

Postup přípravy

rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem kostí

Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem…

Potřebné ingredience

pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))

Postup přípravy

Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.

jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečená ryba (Panganius)

Zapečená ryba (Panganius)

Potřebné ingredience

Rybí filé (nebo nějaká jiná ryba), sůl, pepř, hladká mouka, sladká paprika, chilli, olej, rajčata,
niva (cihla), strouhanka.

Postup přípravy

Zmrazenou rybu jsem dala na chvíli do trouby, aby povolila voda. Pak jsem ji osušila, osolila, opepřila a obalila v mouce smíchané s paprikou a chilli. Na dno pekáčku trochu oleje…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Výborné a voňavé rybí filé s hráškem

Výborné a voňavé rybí filé s hráškem

Potřebné ingredience

rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení

Postup přípravy

Opravdu výborné a rychlé jídlo, naše děti to baští od malička :-)



Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR NA VÍNĚ

KAPR NA VÍNĚ

Potřebné ingredience

4 porce kapra, 3dl bílého vína, sůl, pepř, 2 menší cibule, smetana ke šlehání, hrstka nadrobno nakrájené šunky, hrst strouhaného sýra a kousek másla

Postup přípravy

Porce kapra podlijeme vínem, posolíme, popepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme 15min.Potom kapra vyjmeme a do zbylé šťávy přidáme smetanu, sýr a šunku.Necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
OBALOVANÝ KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU

OBALOVANÝ KAPR V SÝROVÉM TĚSTÍČKU

Potřebné ingredience

kapr nakrájený na podkovičky, sůl, pepř, citron, šunka, hl.mouka, strouhanka, vejce, strouhaný sýr, olej na smažení

Postup přípravy

Porce osolíme, opepříme, pokapeme po obou stranách citronem a zabalíme do plátků šunky.Po chvilce odležení obalíme v rozšlehaném vejci s moukou, strouhankou a strouhaným sýrem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryba s rýží a kari omáčkou

Ryba s rýží a kari omáčkou

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 2 filety (já používám rybu Pangas), smetana, pórek, olej, rýže (já dělám jasmínovou), sůl a kari

Postup přípravy

Rybu opečeme na pánvi z obou stran, přendáme na talíř a uchováme v teple, do výpeku po rybě vhodíme porek nakrájený třeba na kolečka, orestujeme, přidáme kari a zalijeme smetanou,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
luxusní ryba pro návštěvu

luxusní ryba pro návštěvu

Potřebné ingredience

pro dvě osoby:
2 filé
2 lžíce citrónu
sůl
pepř
špenát (500 g)
muškátový oříšek
2 lžíce másla
100 g mrkve
1 mladá cibule
1 lžíce mouky
100 ml masoxu
8 lžic šlehačky
rýžový papír
sojová omáčka
rýže nebo bulghur jako příloha

Postup přípravy

1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska na zelenině se smetanou

Treska na zelenině se smetanou

Potřebné ingredience

1 kg filé z Tresky
1 pytlík mražené zeleniny hrášek, kukuřice, mrkev
400ml smetany 12%
400g tvrdého sýra
1 cibule
1/2 másla
brambory
pepř, sůl, česnek, paprika

Postup přípravy

Na dno hlubšího pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme zeleninou, posolíme, poklademe plátky másla. Filé z tresky poklademe na zeleninu, okořeníme. Brambory…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sumeček v sýru

Sumeček v sýru

Potřebné ingredience

filety Sumečka ( Pangas ), jakékoliv koření, sýr na strouhání, olivový olej, strouhanka, brambory

Postup přípravy

Filety Sumečka omyjeme, osušíme, dáme koření a následně obalíme v nastrouhaném sýru, ke kterému přidáme trochu strouhanky, aby nám to lépe drželo. Usmažíme na teflonové pánvy, do…

Zobrazit více...

Kategorie