Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Tuňák zapečený s brambory a brokolicí podle Ditky

Tuňák zapečený s brambory a brokolicí podle Ditky

Potřebné ingredience

2 konzervy tuňáka v tomatu,8 uvařených brambor,1 brokolice,15 dkg Nivy,olivový olej,bylinkové koření

Postup přípravy

Brokolici chvilinku povaříme,brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky,Nivu nastrouháme na hrubém struhadle.
Do nevymazané zapékací mísy poklademe 1/2…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Salát z krabích tyčinek + zeleninka

Salát z krabích tyčinek + zeleninka

Potřebné ingredience

Balíček krabích tyčinek,sýr 30%,paprika,okurek,jogurt. Mrkev,rajče.

Postup přípravy

Všechno pokrájíme,mírně posolíme a zalijeme jogurtem. Promíchat. Naservírovat na talířky,doprostřed nastrouhanou mrkvičku a dozdobit rajčetem.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filet se sýrem a zel.salát

Rybí filet se sýrem a zel.salát

Potřebné ingredience

Filet z Aljašské tresky,plátk.sýr 30%, gril.koření. Na salát: zelí,mrkev,paprika,jogurt.Brokolice,řepa.

Postup přípravy

Rozmrazený filet trošku pomačkat,aby vytekla přebytečná voda,posypat gril.kořením. Na pánvi podusit až začne být měkčí,otočit,položit plátek sýra a dodělat.
Salát : spařit…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos zapečený se smetanou

Losos zapečený se smetanou

Potřebné ingredience

1losos,1kelímek smetany,citron,česnek,pepř.2 větší cibule na čtvrtky.

Postup přípravy

Lososa nakrájíme na podkovičky ,pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Nesolíme hned,protože sůl vytahuje vodu a ryba by byla suchá.
Potom rybu potřeme utřeným…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Potřebné ingredience

1-2balíčky krabích tyčinek-dle počtu jedlíků :-)))
kyselé okurky - asi 2ks
1 menší cibulka
malá plechovka kukuřičky a malá plechovka hrášku
1 tatarka(dietnější verze 1/2bílý jogutr+1/2tatarky)
sůl,pepř na dochucení

Postup přípravy

krabí tyčinky přelijeme převařenou vodou a necháme odležet do měkka
do mísy dáme cibulku+okurky nakrájené na malinké kostičky,pak přidáme kukuřici a hrášek
změklé krabí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní jídelny

Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní…

Potřebné ingredience

rybí filé 600g,250ml mleka,100g -150g polohr.mouky,3 zloutky a sníh ze 3 bílků,70g rozpušt.másla nebo Hery,sůl,petrzelka-pažitka,strouhanka na vysypani plechu,1 kyprici prasek

Postup přípravy

Smichame mouku,kyprici prasek,mleko,maslo,zloutky,sul,bylinky a vmichame rozmrazene rybi file,pokrajene na kosticky....Nakonec zlehcime snehem z bilku-vznikne huste testicko,mozno…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filety  zapečené s nivou

Rybí filety zapečené s nivou

Potřebné ingredience

rybí filety - nejlépe filety mořské tresky
niva
olej nebo Rama coulinese
hladká mouka
koření na ryby
brambory

Postup přípravy

Rybí filety necháme rozmrazit a pak je vložíme do utěrky (ne papírové), aby vysála z ryb zbytečnou vodu. Poté je na okořeníme. Z jedné strany je položíme do mouky a tou pouze…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Štika se šlehačkou

Štika se šlehačkou

Potřebné ingredience

štika, smetana nebo šlehačka, citron, cibule, česnek, rajčata, paprika, nebo i jiná zelenina, sůl, vegeta, olej

Postup přípravy

Den předem: vykuchanou štiku vcelku pokapeme citronem, osolíme, posypeme vegetou a naplníme směsí zeleniny s cibulí a česnekem nakrájenými na plátky, navršíme i na štiku.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
File po Finsku

File po Finsku

Potřebné ingredience

file4 kousky 1šlehačku, citron.sul, pepř ,1 lžičku masla

Postup přípravy

Do pekáčku nebo zapékaci misky vložíme filé ,které pokapeme citron.štávou ,posolime a opepříme a přidáme 1 lžičku másla a to vše zalijeme 1 šlehačkou a dáme do trouby. Je to brzo…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Chobotnicky (Sepie, Calamare) na cibulce

Chobotnicky (Sepie, Calamare) na cibulce

Potřebné ingredience

500 g chobotnicek (nejlepe uz ocistenych), 3 pol. lzice olivoveho oleje, 750 g cibule, 2 bobkove listy, 3-4 trouzky cesneku, 1 pol. lzice papriky, pepr, sul, 1 citron, 2 pol. lzice petrzelky

Postup přípravy

Nejlepe koupime uz ciste chobotnicky bez vnitrnosti a kuze, ty oplachneme pod tekouci vodou, osusime a nakrajime na male kousky - nudlicky, kolecka.
Oloupeme cibulku a…

Zobrazit více...

Kategorie