Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani zahušťovat !!!

Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani…

Potřebné ingredience

Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.

Postup přípravy

Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divočinovky

Divočinovky

Potřebné ingredience

Srdce,játra z velkého divočáka,máslo,mouka,2 žloutky z vejce,mléko.česnek,cibule

Postup přípravy

Srdce a játra si nakrájíme na plátky tak,aby se daly obalovat.Z másla,mouky a žloutků si umícháme těstíčko.Přiléváme mléko a přisypáváme mouku dle potřeby.Před obalováním si maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Zbojnické špízy z kance

Zbojnické špízy z kance

Potřebné ingredience

0,5 kg kančích panenek,1-2 klobásky, cibule, angl.slanina, cherry rajčátka, žampiony

Postup přípravy

Maso si odblaníme a den předem naložíme, já použila zvěřinové koření, sůl a citronový pepř-maso se nemusí tolik solit, jinak by šel i barevný pepř.Důležité u zvěřiny je nakořenění…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečené srnčí na zelenině

Pečené srnčí na zelenině

Potřebné ingredience

Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule.

Postup přípravy

Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelení roštěnky

Jelení roštěnky

Potřebné ingredience

1 - 1,2 kg jelení zvěřiny z krku, kýty nebo hřbetu, sůl, pepř, 100 - 120 g slaniny, 100 g sádla, másla nebo oleje, větší cibule, cca 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Jelení krk nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme škrábanou nebo na tenko krájenou slaninou. Na rozehřátém sádle podusíme půlku nakrájené cibule, na ni…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Mufloní kýta na smetaně

Mufloní kýta na smetaně

Potřebné ingredience

800 g mufloní vykoštěné kýty, kyselé mléko, sůl, 50 g másla, 1 velká cibule, 1 bobkový list, rozmarýn, citronová kůra a šťáva, 3 stroužky česneku, hladká mouka, 200 ml kyselé smetany, cukr

Postup přípravy

Odleželé a odblaněné maso zbavíme loje, omyjeme a osušíme, naložíme přes noc do kyselého mléka. Poté je vyjmeme, otřeme dosucha, osolíme, na másle zpěníme nadrobno nakrájenou…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
divina

divina

Potřebné ingredience

mäsko /divina, môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..sol, korenie, olej, muka, vývar, slanina, huby, lečo

Postup přípravy

dostala som kusok mäska/divinu, tak som ju narezala na platky / môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..osolíme a okoreníme.Polejeme olejom a necháme marinovat 24 hodin.V…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík

Potřebné ingredience

0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet

Postup přípravy

Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí guláš

Srnčí guláš

Potřebné ingredience

Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka.

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Daňčí kýta na víně

Daňčí kýta na víně

Potřebné ingredience

Vykostěná kýta z mladého daňka (cca 2+ kg po vykoštění), špek uzený za studena (kološvárská slanina), červené víno (Frankovka, Mordý portugal), tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř, sůl, kořenová zelenina, bobkový list, ostružinový džem, brambory, červená cibule, máslo (olej).

Postup přípravy

Kýtu vykostíme. Nahrubo rozrtíme cca 10 - 12 kuliček jalovce a stejné množství černého pepře a vložíme do hrnce spolu s 2 - 3 snítkami rozmarýnu a kytkou tymiánu. 500 ml červeného…

Zobrazit více...

Kategorie