Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Potřebné ingredience

2 pol. lžíce strouhané mrkve, 2 pol. lžíce strouhaného celéru, 1 menší cibule nakrájená nadrobno, 4 stroužky česneku prolisované, 4 pol. lžíce strouhaného eidamu, 4 pol. lžíce mletých vlašských ořechů Na dochucení: trochu oleje, worcestru, sójové omáčky, sladké papriky, kečupu, soli

Postup přípravy

Všechny ingredience zamícháme a dochutíme. Mažeme na topinky upečené na oleji nebo na toasty. DOBROU CHUŤ!!
Je to trochu ostřejší, ale kdo nemá rád, dá více kečupu. Oblizovali…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky

Halušky

Potřebné ingredience

45dkg pol.mouky,5 dkg hl.mouky,2 vejce,3/4 dl oleje,1 1/2dl mléka,1PL soli,1/2 ČL podravky

Postup přípravy

těsto vypracujeme obvyklým způsobem,strouhala jsem na cedníku na halušky do vroucí osolené vody. Hustota těsta je na vás nesmí to téct ani být moc tuhé.
Doba varu orientačně 4…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborový gratin s NIVOU

Bramborový gratin s NIVOU

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 150 g Nivy, 150 g salámu/šunky/, 6 stroužků česneku, 1 zakysaná smetana, 150 ml mléka, červená mletá paprika, sůl,pepř,

Postup přípravy

Syrové oloupané brambory nakrájet na plátky silné asi 3 mm, česnek oloupat a také nakrájet na tenké plátky, šunku na kostičky, nivu nastrouhat a smíchat se zakys. smetanou a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KNEDLÍK Z MIKROVLNKY podle sestry

KNEDLÍK Z MIKROVLNKY podle sestry

Potřebné ingredience

jeden a půl rohlíku na kostky, 2 vejce( bílky na sníh zvlášť), půl lžičky soli, půl prdopeče, 380 ml hrubé mouky-jeden a půl čtvrtlitrového hrnečku, 380 ml mléka-jeden a půl čtvrtlitrového hrnečku

Postup přípravy

vymažu a vysypu silikonovou formu na bábovku, zamíchám těsto-naposledy vkládám sníh z bílků a dám do mikrovlnky na 8 minut při výkonu 750 W. Když cinkne mikrovlnka, ponechám v ní…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pohanková polévka alá BRAMBORAČKA podle Hanky Zemanové

Pohanková polévka alá BRAMBORAČKA podle Hanky Zemanové

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina - 2mrkve,1petržel,1/2 celeru,1cibule-může být i porek ,100-150g pohanky lámanky, hříbky sušené nebo čerstvé, 2-4stroužky česneku, 1,2vody nebo vývaru olej,sůl,majoránka,drcený kmín

Postup přípravy

1. Ve větším hrnci si rozehřejeme 4lžíce oleje a zeleninu nastrouhanou nahrubo,cibuli nebo porek na jemno-orestujeme ,přisypeme propláchnutou pohanku lámanku...společně chvíli…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
celozrnné špagety s cuketovou omáčkou

celozrnné špagety s cuketovou omáčkou

Potřebné ingredience

celozrnné těstoviny, rostlinný olej, česnek, sušená bazalka, sójová smetana, sůl +pepř na dochucení

Postup přípravy

na oleji podusit nastrouhanou cuketu, přidat sůl , pepř+rozdrcený česnek ..nakonec smetanu.....rozmixovat...

recept je z detoxu Mačingové....chutné..jemné.... a bleskovka !…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1 kelímek 150 ml bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 lžíce jedlé sody, špetka soli

Postup přípravy

Udělat těsto a buď rozválet a vykrajovat skleničkou nebo jen tak těsto vytáhnout rukama, smažit v oleji

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený květák s jogurtem

Zapečený květák s jogurtem

Potřebné ingredience

1 menší květák, 300 - 400g jogurtu, 4 vejce, sůl, pepř, sušený česnek, 100 - 150g strouhaného ementálu, 2 hrsti mraženého hrášku, hrst petrželky, asi 3 lžíce zakysané smetany (nemusí být). Máslo a strouhanka na pekáček

Postup přípravy

Květák uvaříme v páře do poloměkka, rozebereme na růžičky. Smícháme jogurt, smetanu, vejce, koření, 1/2 sýru, hrášek a petrželku. Do směsi přidáme květák a promícháme. Nalijeme do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

Slovenské strapačky s hlávkovým zelím

Potřebné ingredience

6 zemiakov, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, 1/2 väčšej alebo 1 menšia kapusta, olej, 1 lyžička mletej rasce

Postup přípravy

v obrázkovom

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti

Krémová polévka z dýně Hokkaido *** i pro malé děti

Potřebné ingredience

1 dýně Hokkaido, 1l vody, bazalka, Solčanka nebo mořská sůl, 1lžíce kvalitního oleje

Postup přípravy

Dýni i se slupkou dobře omyjeme. Ostrým nožem ji rozkrojíme na dvě půlky, odstraníme semena a dýni nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vaříme do změknutí…

Zobrazit více...

Kategorie