Zapečený květák
Potřebné ingredience
1 květák, 500g brambor, 200g šunky (nemusí být), 300g žampionů, 1 mozzarella, 150g eidamu, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř, smetana
Postup přípravy
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme růžičky květáku, posolíme, posypeme nakrájenou šunkou, plátky žampionů a kousky mozzarelly. Navrch přikryjeme vrstvou brambor na plátky, které…
KLUZKY-příloha
Potřebné ingredience
1kg brambor, 250g bramborového škrobu (solamyl),sůl
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce.Vystydlé,zbavené slupek,nejlépe den odležené,ale nemusí být,nastrouháme,nebo nameleme,přidáme solamyl a sůl a vypracujeme hladké těsto a tvoříme kuličky…
++ SUPER DOBROTA++BRAMBORÁKOVÁ BUCHTA+++
Potřebné ingredience
1,5kg brambor,1-2 paličky česneku, 2 vejce, 20dky salámu ( točený,buřty..),sůl,pepř,majoránka,hladká mouka,mléko,prášek do pečiva
Postup přípravy
+++ brambory oloupeme,omyjeme a nastrouháme na jemno
+++ osolíme,okořeníme a přidáme rozmačkaný česnek
+++ vše promícháme
+++ přidáme vejce a nakrájenou uzeninu
+++…
Úžasné langoše od kolegy ze Slovenska :-)
Potřebné ingredience
Ingredience: 1kg polohr.muky, 500ml mlieka, 250ml kyslej smotany, 50g kvasnic,1lyžička sody bikarbony, štipka soly, cukru. Toť originál :-) Pro 4-členou rodinu bohatě postačí z polovičního množství !!! Moc langoše nemusím, ale manžel o nich začal doma básnit (kolega z práce jim je dělal na nějakém dýchánku) a synek chtěl moc ochutnat. Tak jsem zalovila v receptech zde na mmb a dopadlo to nic moc. Při 2.pokusu manžel prohlásil, že tohle nejsou langoše, ale placky a že zjistí recept u kolegy. Chlapi to v práci probrali a recept byl doma. Musím uznat, že jsou úžasné a chutnají i mně :-) Kolega pochází z maďarsko- slovenských hranic, takže receptík bude původní, "nepočeštěný".
Postup přípravy
Z mlieka kvasníc soly a cukru si pripravy kvasok, pridat smotanu, muku zmiesanu so sodou a aspon na hodinu do chladničky odložiť nech nakysne :) hotovo .... To je originál... :-)…
Langoše - vynikající !!!!!
Potřebné ingredience
800 g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 kelímek zakysané smetany, ten samý kelímek mléka, lžička soli, 2 vejce
Postup přípravy
Ze všeho vypracujeme těsto, které dáme do máslem vymazaného igelitového sáčku na 2 hodiny vykynout do lednice...
Pak vždy kousek těsta utrhneme (cca 2 lžíce) a válečkem…
BRAMBOROVÉ PLACKY**** RYCHLÁ A VÝBORNÁ VEČEŘE :-)
Potřebné ingredience
bramb. knedlíky v prášku, anglická slanina, olej
Postup přípravy
angl. slaninu nakrájíme na malé kousky - kostičky, sypkou směs na knedlíky nasypeme do mísy, promícháme se slaninou a dále připravujeme dle návodu na sáčku. Z těsta tvoříme…
BALKÁNSKÁ BAŠTA
Potřebné ingredience
Brambory, cuketa, rajčata, cibule, česnek, bazalka, zakysaná smetana, balkánsky sýr, olivový olej, pepř, voda.
Postup přípravy
Brambory oloupeme nakrájíme na 8mm silná kolečka, stejně tak cibuli cuketu a rajčata (se šlupkou). Balkán nastrouháme. Vymažeme pečící misku olivovým olejem a vrstvíme brambory,…
ZAPEČENÁ CUKETA +++
Potřebné ingredience
50dkg cukety,10dkg tvrdého sýra,25 dkg šunky,2 vejce,3 lžíce oleje,půl menší cibule,2 stroužky česneku,3 lžíce celozrnné mouky +2 lžíce hladké mouky,půl prášku do pečiva, zelená petrželka,grilovací koření,sůl dle potřeby,pokud nedietně tak dát jen hladkou mouku. menší plech
Postup přípravy
Cuketu,okrájíme odděláme vnitřek a na hrubém struhadle nastrouháme pokud je moc vodová trošku vymačkat ,taktéž nastrouháme sýr, šunku.Cibuli a česnek nastrouháme na jemno …
BURGER Z ČERVENÉ ŘEPY - dokonalá náhrada masa (i pro…
Potřebné ingredience
Po shlédnutí v Loskutákovi jsem burgery musela vyzkoušet a fakt doporučuji. Snědli to i chlapi s velkou chutí a syn, který by červenou řepu jinak nepozřel, v tomto případě snědl rovnou 3 kusy burgerů! Opravdu k nerozeznání od pravých.
Postup přípravy
na směs z řepy:
cca 1kg červené řepy (uvařit, oloupat, najemno nastrouhat nebo umixovat v mixéru)
1 hrnek strouhanky (nebo asi 3 rohlíky) zvlhčíme mlékem či bujónem
2…
ŠULÁNKY (ŠIŠKY) S PRAŽENOU STROUHANKOU
Potřebné ingredience
Večer uvařím 3 velké brambory (600g) ve slupce, uvařené oloupu, vychladlé dám do lednice....
Druhý den je nastrouhám, osolím a přidám 200g hrubé mouky (když nemám, dám dětskou krupičku smíchanou s polohrubou m.), z takto připravených brambor se těsto nelepí, je krásně hladké a při válení šišek již nemusíte podsypávat moukou ;-)
Postup přípravy
Z na jemno nastrouhaných brambor a mouky(+osolím) zpracuji hladké těsto. Rozdělím na menší dílky. Z nich vyválím delší válečky asi na prst silné a nakrájím na přibližně stejně…