Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Smažený hermelín v bramborákovém těstíčku

Smažený hermelín v bramborákovém těstíčku

Potřebné ingredience

4x hermelín (100g)
hladká mouka
bramborákové těsto
olej

Postup přípravy

Hermelín podélně rozřízneme, obalíme v mouce, bramborákovém těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Podáváme s různě upravenými…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Žemlové knedlíky téměř bez práce (vařené v sáčku)

Žemlové knedlíky téměř bez práce (vařené v sáčku)

Potřebné ingredience

3 včerejší rohlíky,1/8 l mléka,1 žloutek,2 bílky,30 g krupice,1 PL Hery nebo másla,zelená petrželka,sůl

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Zalijeme je mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme s krupicí, rozpuštěným tukem, nakrájenou petrželkou, osolíme. Naposledy zlehounka zamícháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky z houskového knedlíku

Bramboráky z houskového knedlíku

Potřebné ingredience

Houskový knedlík, mléko, vajíčko a koření na bramborák

Postup přípravy

Nakrájíme houskový knedlík na kostičky, přidáme vajíčka a zalejeme mlékem. Hmota by měla konzistencí připomínat klasiku z brambor. Ochutíme jako klasický bramborák.
Výborný…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky  s Nivou

Halušky s Nivou

Potřebné ingredience

1 balení halušek v sáčku,25-30dkg Nivy,sůl.Doporučuji síto na halušky.

Postup přípravy

Halušky se připraví podle návodu na sáčku. Než se uvaří,tak v míse rozdrobím Nivu a do té pak uvařené ještě horké halušky přendám. Niva se tou teplotou roztaví a udělá bezva…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborová

Bramborová

Potřebné ingredience

uvařené brambory (podle počtu lidí)
20 dkg slaniny na malý pekáč
40 dkg slaniny na velký pekáč
solamyl
1 vejce
podravku
koření
může být i trochu česneku

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí a oloupání nastrouháme na hrubo, přidáme trochu solamylu vejce, podravku, různé koření dle chuti a můžeme přidat i česnek (nemusí být)…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
FLEKY SE ZELÍM

FLEKY SE ZELÍM

Potřebné ingredience

1x menší hlávku zelí, 2ks cibule,pytlík fleků, kmín,sůl,(já tam dávám i vegetu)

Postup přípravy

Cibule se nakrájí na drobno a do růžova se osmaží, pak přidám nakrájené zelí kmín sůla trochu podleji vodou.Dusím to do chvíle než zelí zhnědne cca 30min pak to smíchám s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky se salámem a kys. zelím

Bramboráky se salámem a kys. zelím

Potřebné ingredience

Brambory, vejce, hl. mouka, trošku strouhanky, sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek, salám herkules nebo poličan (tyto salámy jsou nejlepší, protože jsou hodně aromatické), dále dle chuti přidat kysané zelí

Postup přípravy

Oloupat brambory a nastrouhat, přidat zbylé ingredience, zhruba 10 dkg krájeného salámu na 1,5 kg brambor, nebo podle chuti a nakrájet na malé kousíčky. Krásně to ty bramboráčky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
brynzové halušky:4osoby

brynzové halušky:4osoby

Potřebné ingredience

4středně velké brambory
1vejce
trošku mléka asi půl deci
polohrubá mouka těsto musí být hustější
Brynza
špek

Postup přípravy

brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle,přidáme vajíčko,mléko sůl a zahustíme moukou.Do hrnce si dáme vařit vodu a bud přes haluškár do je cedník koupíte ho v domácívh…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

Potřebné ingredience

Půl střední hlávky, čerstvého červeného zelí, máslo, cibuli, hnědý cukr, ale může být krystal, šťáva z jednoho citrónu a 2 jablka oloupaná, na plátky nakrájená.

Postup přípravy

Odstraníme košťál a tvrdší z listu a nakrájíme zelí. Dáme ho chvilinku orestovat, podusit na kousek másla ( ne olej ), Přidáme nastrouhanou větší cibuli ( opravdu nastrouhat,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory na zobačku

Brambory na zobačku

Potřebné ingredience

brambory, tatarka, česnek, kečup, tvrdý sýr

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na tenké kolečka (cca půl cm), krátce uvaříme, pak vylejeme vodu a necháme proschnout a teď jsou dvě možnosti: buď usmažíme ve friťáku nebo upečeme v troubě na…

Zobrazit více...

Kategorie