Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
sojové maso s Uncle bens

sojové maso s Uncle bens

Potřebné ingredience

uncle bens domácí výroby- děkuji za recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22645 sojové maso zeleninový bujon

Postup přípravy

Sojové maso uvaříme podle návodu. Já přidávám zeleninový bujon a libeček.
Po uvaření slijeme vodu a přimícháme do teplé omáčky a chvilku povaříme.
Uncle bens omáčku zavařuji…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Ředkvičkový mozeček

Ředkvičkový mozeček

Potřebné ingredience

2 svazky ředkviček, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, muškátový květ, petržel nebo pažitka

Postup přípravy

Příprava:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji. Přimícháme hrubě nakrájené ředkvičky, osolíme, přidáme muškátový květ a dusíme do měkka. V případě potřeby…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kuskus

Kuskus

Potřebné ingredience

250 g kuskusu, 1/4 l vody, olivový olej, máslo, sůl, cibule, česnek, zelenina - čerstvá a mražená (mrkev, porek, kukuřice, hrášek)

Postup přípravy

Vodu osolíme, přidáme olivový olej, a přivedeme k varu (místo vody lze použít vývar, já místo soli dávám rovnou zeleninový či kuřecí bujon).
Odstavíme, vsypeme kuskus, dobře…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polentové noky s omáčkou z hlívy ústřičné

Polentové noky s omáčkou z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

POLENTOVÉ NOKY: 3/4 l vody, sůl, větší špetka majoránky, 200 g instantní polenty ********** OMÁČKA: 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250 - 300 g hlívy ústřičné, 140 ml bílého vína, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, pažitka (nemusí být)

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Vroucí vodu osolíme, přisypeme majoránku a odstavíme. Za stálého míchání zašleháváme polentu. Vrátíme zpět na plotýnku a mícháme asi 1 min, dokud…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gratinované brambory s cibulí

Gratinované brambory s cibulí

Potřebné ingredience

500 g brambor 30 g másla 100 g sýra 2 cibule 100 ml smetany na vaření sůl, pepř

Postup přípravy

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme polovinu másla, nasypeme do něj cibulové prstýnky. Necháme zesklovatět.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Šumavské zapečené fleky

Šumavské zapečené fleky

Potřebné ingredience

40 min, pro 4 osoby 500 g širokých nudlí 3 vejce 3 Sedlčanské Hermelíny 300 g žampionů 1 cibule, 300 g hlávkového zelí 1/8 l mléka olej, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Nudle uvaříme v osolené vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Na oleji podusíme cibuli a nakrájené žampiony. Zvlášť podusíme nakrájené zelí s kmínem. Vše promícháme,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Potřebné ingredience

30 minut, pro 4 osoby 1/2 l mléka 5 vajec 1/4 kg hladké mouky 250 g špenátu 2 dl oleje česnek 1 Sedlčanský Hermelín

Postup přípravy

Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Potřebné ingredience

200g žampionu,cibulka,3-4 vajíčka,smetana ke šlehání,eidam,sůl a pepř

Postup přípravy

z klouboučků žampionů vydlabeme vnitřek s nožičkou, vydlabaný vnitřek dáme na orestovanou cibulku,osolíme,opepříme,chvíli dusíme doměka a poté přidáme vajíčka.připravenou směsí…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hlíva s bramborama - jídlo z jedné pánve:-)

Hlíva s bramborama - jídlo z jedné pánve:-)

Potřebné ingredience

400 g hlívy * 2 velké cibule (žlutá, může být i červená, jarní...) * 8 stroužků česneku * 1 kg brambor * máslo * sůl * drcený kmín * může být uzené, anglická či jiná slanina, záleží na chuti

Postup přípravy

recept mám ze serveru labuznik od uživatele BONA, dělám ho už dlouho, a je to veeelká dobrota:-)
cibule nakrájíme na tenká půlkolečka a na másle v nepřilnavé pánvi (dělám ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hermelín s brusinkama zapečený v mikrovlnce

Hermelín s brusinkama zapečený v mikrovlnce

Potřebné ingredience

na 4 porce: 4 hermelíny nebo jiné sýry s bílou plísní (originál patří brie) * brusinky nebo výrazná marmeláda - nejlépe rybízová, z černého rybízu atd. * 2 lžíce medu * hnědý (třtinový) cukr * mandlové lupínky

Postup přípravy

hermelíny by měly být už zralé, tak 15 a míň dní před koncem trvanlivosti. jen tak se pěkně roztečou:-)

smícháme v misce brusinky nebo marmeládu s medem. rozkrojíme podélně…

Zobrazit více...

Kategorie