Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

KAPUSTŇÁK - mleté maso s kapustou

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 hlávka kapusty, celá palička česneku, půl cibule, 1,5 lžičky soli (česnek obsahuje soli dost, proto můžete dát jenom jednu lžičku soli), pepř, 1 dcl oleje, 2 - 3 vejce, polohrubá mouka asi 1 dcl, 1 lžička sladké papriky pro barvu. Kapustu před pokrájením ještě mírně vymačkám, aby neobsahovala tolik vody. Tip: pro masojídky dejte mletého masa víc - 75 dkg.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou :)

Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou …

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500 g-1 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř,šunka, balíček 4 vejce uvařená na tvrdo,sýr,okurka

Postup přípravy

Připravíme si potravinářskou folii ( cca 70 cm), na kterou rozprostřeme ochucené mleté maso do tvaru velkého obdélníku (asi 50 x 30 centimetrů). Maso pomažeme hořčicí, poté šunkou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Gulášovka jako ze školní jídelny

Gulášovka jako ze školní jídelny

Potřebné ingredience

3 větší cibule, 0,5kg mletého vepřového masa, olej, 1 sáček sladké mleté papriky, 2lžíce pálivé papriky, 1lžíce ďábelská směs, zahušťovadlo ( voda s hladkou moukou...), 6 větších brambor, 1 sáček majoránky, sůl nebo vegeta nebo bujon či masox...jak máte rádi.....

Postup přípravy

viz foto

Toto množství vařím tak v 5l hrnci.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

mleté maso
kapusta
cibule
česnek
sůl, majoránka, steak koření, od kotány, ale není nutné
rohlík
strouhanka
vajíčko

Postup přípravy

Kapustu ovaříme, vykrájíme košťály, nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka. Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, rohlíkem,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Nejlepší sekaná od tchýně

Nejlepší sekaná od tchýně

Potřebné ingredience

- mleté maso (hov. + vepřové 1:1)
- koření na ml. masa
- česnek
- sůl
- pepř
- polohr. mouka
- voda
- vejce

Postup přípravy

Mleté maso promícháme s kořením, solí, pepřem, vejcema a česnekem.
Přidáme trochu vody a trošku polohrubé mouky.
Lepší sekanou jsem nikdy nejedla.
Je šťavnatá, moc dobrá!…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Švedské kuličky IKEA

Švedské kuličky IKEA

Potřebné ingredience

Kuličky: 400g mletého masa (hovězího/vepřového), 1 lžíce solamylu, 4 lžíce strouhanky ,1 lžíce hl. mouky, 1,5dl mléka nebo vody, sůl, 1 vejce , mletý pepř, 1 malá cibule, olej na smažení. Omáčka: 1 bujonová kostka, 1 lžíčka moučného másla (máslo smicháné s hl. moukou) 1 dl mléka nebo vody, 2-3 lžíce smetany.

Postup přípravy

Smichejte strouhanku, škrob a mléko nebo vodu. Nechte odstát alespon 10 minut. Přidejte maso, pepř, sůl, a promíchejte. Přidejte vajíčko a nadrobno nakrájenou cibuli. Rukama…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Štavnaté karbanátky

Štavnaté karbanátky

Potřebné ingredience

1kg mletého vepř. masa, 1/2 l mléka, 3 lžíce plnotuč. hořtice, sůl, pepř, strouhanku na zahuštění

Postup přípravy

Maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Nemusíme ani promíchávat a vložíme nejlépe na noc do lednice. Promícháním nic nezkazíme. Druhý den vyndáme, mléko je vsáknuté do masa, osolíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Arabelčina  úžasná želva z mletého masa ( recept pro ty co se doma nudí :-) ) s rajskou omáčkou

Arabelčina úžasná želva z mletého masa ( recept pro…

Potřebné ingredience

600g mletého masa, 2 vajíčka, koření: sůl, pepř, majoránka, česnek, drcený kmín, 4 párky, 20dkg anglické slaniny

Postup přípravy

Mleté maso si smícháme s kořením. Můžete si je udělat jak já na způsob karbenátků, nebo jako čevapčiči....záleží na vás co máte raději. Pak si z masa tvoříme tělíčko želvičky. Na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečená bramborová kaše s mletým masem

Zapečená bramborová kaše s mletým masem

Potřebné ingredience

brambory,mleté maso,niva,vejce,cubulu,bazalka,petržel,rozmarýn,strouhanka na vysypání,šlehačka

Postup přípravy

Uděláme brambrouvou kaši se smetanou,kvejcem a bylinkami a trochou nivy.(přidáváme až to vychlaldne)\r\nMleté maso osmažíme na cibulce a dochutíme.Do mísy dáme kaši,na to maso…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
PEČENÁ SEKANÁ-DĚKUJI PELDĚ

PEČENÁ SEKANÁ-DĚKUJI PELDĚ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g mletého masa, sůl, pepř, majoránka, mletá paprika, 2 vejce, strouhanka, 3 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku

Postup přípravy

Postup
Maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, hořčici, vejce a prolisovaný česnek. Pořádně promícháme. Dle potřeby do masa přimícháme strouhanku. Maso…

Zobrazit více...

Kategorie