Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
LASAGNE

LASAGNE

Potřebné ingredience

Na masovou omáčku: 1/2 kg mletého hovězího masa, cibule, olivový olej, rajský protlak, sezónní zelenina (rajčata, papriky, cokoli, co zavazí v lednici, lze nahradit hotovým lečem), balíček plátků na lasagne (využijete alespoň nadvakrát).
Na bešamelovou omáčku: hladká mouka, máslo, mletý muškátový oříšek, mléko.
Dále: sýr - mozzarela, tvrdý sýr s alespoň 40% tuku

Postup přípravy

Uvaříme obě omáčky a do vymazané zapékací mísy klademe vrstvy. Nejnižší vrstvou jsou plátky lasagne, nahoře naopak musí být omáčka a nakonec sýr.

Postup je následující.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečené želvy

Pečené želvy

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, párky, anglická slanina, vejce

Postup přípravy

Mleté maso si ochutíte tak, jak máte rádi. Já jsem dělala klasickou sekanou (maso, sůl, vejce, houska namočená v mléce, česnek, majoránka). Rozdělte na tři části a vytvořte…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

1 kapusta, 250g mletého masa, 2 vejce, 50g slaniny, 1cibule, 3 stroužky česneku, 1 špetka pepře, sůl, koření do mletého masa, strouhanka.

Postup přípravy

Uvaříme kapustu ve slané vodě. Pak ji slijeme, necháme okapat, vychladnout a po té ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu na drobno nakrájíme nebo umeleme. Vložíme do mísy a přidáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové závitky s mletým masem

Kapustové závitky s mletým masem

Potřebné ingredience

Kapustové listy, 100 g rýže (dávám jeden pytlík), cca 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, plátky anglické slaniny, 1 až 2 lžíce oleje, cca 200 ml kečupu, cca 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve běžným způsobem uvaříme rýži (dělám ji na divoko). Mezitím si uvařím v osolené vodě umyté kapustové listy - cca 2-3 minuty od doby varu (tak aby byly listy měkké a vhodné…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Vinná klobása ve špenátovém hnízdě

Vinná klobása ve špenátovém hnízdě

Potřebné ingredience

Balíček listového těsta, 300g vinné klobásy, 30 g másla, 1 cibule, 350g mraženého špenátu, 2 stroužky česneku, 2 vajíčka, 50 ml smetany, 50 g nivy,pepř

Postup přípravy

Cibuli osmahneme na másle doměkka, pak přidáme špenát, prolisovaný česnek a chvíli podusíme. Sundáme z plotýnky a přidáme vajíčka a nastrouhanou nivu, opepříme. Solit netřeba,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masový tunel

Masový tunel

Potřebné ingredience

100 g těstovin-trubek(kvalitní), 500g mletého masa, 1 vejce, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 1 cibule, 2-3 lžíčky pl. hořčice, 2 troužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dopoloměkka.Rohlíky namáčíme v mléce, cibuli nakrájíme na drobno. Vše zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na to dáme 3/4 sekané.Na sekanou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř, slanina, šunka, balíček listového špenátu mraženého, 4 vejce uvařená na tvrdo.

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným šesnekem, jemně nakrájenou cibulí, majoránkou, 3 lžíceme strouhanky, ochutíme solí a pepřem.

Připravíme si potravinářskou folii (…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou :)

Sekaná plněná vařeným vejcem , sýrem,šunkou a okurkou …

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 500 g-1 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř,šunka, balíček 4 vejce uvařená na tvrdo,sýr,okurka

Postup přípravy

Připravíme si potravinářskou folii ( cca 70 cm), na kterou rozprostřeme ochucené mleté maso do tvaru velkého obdélníku (asi 50 x 30 centimetrů). Maso pomažeme hořčicí, poté šunkou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Hamburgery po našem

Hamburgery po našem

Potřebné ingredience

8 větších bagetek,500g mletého masa ochuceného(směs vepř+hov.),vajíčko,sůl,pepř,majoránka,strouhanka na zahuštění,salátová okurka,pekingské zelí,cibulka,kečup,tatarka,horčice,olej

Postup přípravy

Rozřízneme si bagetky,potřeme kečupem.\r\nSměs masa vložíme do mísy(sice je ochucené,ale já ještě upravuji),přidáme 1 vajíčko,osolíme,opepříme,dáme špetku majoránky a hrst…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Potřebné ingredience

300 g mletého masa,100 g uvařené rýže ,pepř a sůl.500 g hlávkového zelí 1 bobkový list,4 zrnka nového koření,100 g rajčatového protlaku,cukr a sůl.

Postup přípravy

Z mletého masa vytvarujeme kuličky a opečeme.Nakrájíme zelí přidáme sůl,protlak bobkový list a nové koření.
podlijeme a vaříme do měkka.Ochutíme cukrem přidáme opečené kuličky…

Zobrazit více...

Kategorie