Pečení ja radost - sekačka po mužsku
Potřebné ingredience
2 x 5 min. životního času / 1 ks mletého ochuceného masa dle místních zvyklostí / 1 ks pekárny na chleba / 1 ks smlouva s dodavatelem elektřiny / 1 ks myčka nádobí
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme dle místních zvyklostí. Nebojíme se experimentovat! (strnulé a konzervativní neexperimentální povahy jsou brzo staré, zapšklé a není s nima řeč. Nikdo je nemá…
Vynikající Gurmánské plněné papriky
Potřebné ingredience
6 baculatých barevných paprik 4 rajčata 3 cibule 600 g mletého masa 1 vejce 1 lžíce hořčice 1 lžíce smetany sůl pepř čerstvá majoránka bylinková sůl (vegeta) hrst strouhanky 1 stroužek česneku špetku koření Čubrica hrst syrové rýže 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 4 kuličky celého pepře 4 kostky cukru rajský protlak „passata di pomodoro“ (cca 500 g) kostka masoxu (může být na posílení chuti, ale nemusí)nejlepší je domácí vývar špetka skořice 1 dl vody
Postup přípravy
Právě dělám a voní z trouby po celé kuchyni, inspirovala jsem se na netu...
Připravené a očištěné papriky od žebroví a semínek naplníme masovou směsí. Tu připravíme z mletého…
Štavnaté karbanátky
Potřebné ingredience
1kg mletého vepř. masa, 1/2 l mléka, 3 lžíce plnotuč. hořtice, sůl, pepř, strouhanku na zahuštění
Postup přípravy
Maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Nemusíme ani promíchávat a vložíme nejlépe na noc do lednice. Promícháním nic nezkazíme. Druhý den vyndáme, mléko je vsáknuté do masa, osolíme…
Karbanátky na kyselo
Potřebné ingredience
Mleté maso, které klasicky dochutíme na karbanátky (česnek, majoránka, sůl, pepř, vejce, strouhanka a malá cibule) nebo já dělám raději karbanátky ze šlehané sekané (jak říkáme "růžové" - tu pak již nedochucujeme).Jako další si nakrájíme na slabá půlkolečka cca 4 velké cibule - dle množství karbanátku a jak kdo má rád. Dále budeme potřebovat na nálev: 1litr vody, 1/2 litr octa (podle chuti se může i přidat), 3dkg soli, 6dkg cukru, 10tablet sacharinu (umělé sladidlo), 2ks bobkového listu, 6 kuliček Nového koření, 10 kuliček celého pepře.
Postup přípravy
Z masové směsi si vytvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji na pánvičce či ve fritovacím hrnci. Karbanátky necháme na ubrousku vychladnout.…
HOLANDSKÉ ŘÍZEČKY +++
Potřebné ingredience
SMĚS- 1 malé syrové vejce, mlété maso vepřové, sýr cihla, sůl. TROJOBAL: mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení,
Postup přípravy
Mleté maso a sýr promícháme přidáme sůl a uložíme do ledničky na 30 minut.Zprochladlé směsi tvarujeme ploché řízečky které obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova.PŘÍLOHA:
…
Sekaná, námi milovaná
Potřebné ingredience
1 kg mletého masa (půl vepřové a půl hovězí), 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, malá lžička drceného kmínu, malá lžička mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce majoránky, sůl podle chuti, 1 malá lžička práškového cukru, 2 lžíce nadrceného ledu, 3 hrstě strouhanky, trochu vody - tak 4 lžíce, 2 celá vajíčka, 1 syrová brambora, 10 dkg špeku
Postup přípravy
Je to jednoduché, vše se smíchá dohromady, bramboru nastrouhám na jemné nudličky, led dám do sáčku a rozdrtím paličkou na maso, když zůstanou větší kousky nevadí. Cibuli po…
LASAGNĚ (od Báry Nesvadbové)
Potřebné ingredience
NA BOLOŇSKOU OMÁČKU: 1lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných celých či nakrájených rajčat z plechovky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, mletý pepř. NA SÝROVOU OMÁČKU: 50g másla, 50g hladké mouky, 600ml mléka, 125g sýra na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. A PLÁTKY LASANÍ
Postup přípravy
PŘÍPRAVA BOLOŇSKÉ OMÁČKY: Olej, ,jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku…
Sekaná ala ptáček-děkuji recepty.cz
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 500g mleté vepřové plece, 200g na jemno strouhané cihly, hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky), 100g uzené krkovičky(na kostičky), 2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby), 1velká lžíce plnot.hořčice, 1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec), mletý pepř, mletý kmín,trochu červené mleté papriky, 2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky
Postup přípravy
Jak na to:
Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na…
KARBANÁTKY S HLÍVOU A KAPUSTOU
Potřebné ingredience
1kg mletého masa,cca 1/4kapusty,200g hlívy ústřičné,1cibule,3stroužky česneku,rohlík,trochu mléka,2vejce,strouhanka,sůl,bylinky(dala jsem medvědí česnek,petrželku,pažitku...),sádlo,či olej....
Postup přípravy
Kapustu nakrájím na proužky,spařím vroucí vodou,přecedím..Rohlík nakrájím na kostičky,v misce smočím v mléce.Rozpálím tuk,osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku,přidám kapustu,hlívu…
Smetanové brambory s bazalkou a rolkou s anglií!
Potřebné ingredience
8 ks brambor, 8 str. česneku, 1 cibule, plátky angl. slaniny (15dkg), 2 smetany na šlehání, 15 dkg eidamu (nastrouhat), 3 KL bazalky, koření Kotányi na Fr. brambory - 2 PL, 4 PL kečupu, trochu mléka - cca 2 velké panáky!! 500g ml. masa, 2 str. česneku, koření na ml. masa, podravku (vegetu),1 vejce, trocha hl. mouky
Postup přípravy
KL - kávová lžička (s kopečkem)
PL - polévková lžíce
Maso připravíme buď jako na sekanou (každá máte svůj recept),nebo dle mého receptu ...
Maso dáme do misky,vložíme…