CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny
Potřebné ingredience
Cizrna, máslo, mléko, sůl, cibule, česneková sůl.
Postup přípravy
Cizrnovou kaši dělají u malé v MŠ a chutná jí, tak jsem se včera rozhodla vyzkoušet. Všude v receptech se ovšem cizrna napřed na několik hodin namočí do vody. To jsem ovšem…
Červená čočka
Potřebné ingredience
1 - 2 lžíce oleje, 250g červené čočky, 1 střední mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 400g plechovka loupaných rajčat, 1 lžíce oregana, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, 1 - 2 bobkové listy, 500ml zeleninového vývaru. Parmazán.
Postup přípravy
Na oleji restujeme nadrobno nakrájenou mrkev a celer asi 15min., poté přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli restujeme. Přidáme čočku, zamícháme, aby se obalila směsí, dále…
STERILOVANÝ FAZOLOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
1 kg suché malé bílé fazole - namočit den předem, uvařit (možno fazole namíchat já dělám ze 3-4 druhů, barev a velikostí - malé bílé, fialové, strakaté, velké bílé....:-) ....uvařit zvlášť, použít i s vodou, ve které se vařily, po uvaření osolit +1 kg papriky, vykrájené, na kostičky cca 1,5x1,5 cm....udusit +1kg rajčat, nakrájet taktéž...udusit do měkka. +1kg cibule, na větší kostky...udusit možno i najednou s aprikami. NÁLEV: Svařit 2 dcl octa, 200 g cukru, 50g deka, 1 dcl olivového oleje - přecedit, použijeme bez kuliček hořčičného semínka)
Postup přípravy
Fazole zvlášť uvařit a zeleninu podusit, připravit nálev, smíchat a přidat nálev přes cedník. Dochutit dle zvyklostí a chuti (obvykle už není třeba), možno přiostřit chili.…
rychlé,chutné zdravé FAZOLE z konzervy
Potřebné ingredience
červené konzervované fazole,cibulka,olej,párek,zakysaná smetana,sůl
Postup přípravy
Na oleji osmahnem cibulku,přidáme na kolečka nakrájený párek a scezené fazolky a podle chuti osolíme.Prohřejeme,přidáme smetanu a podáváme s chlebíkem.Je to naprosto vynikající.
Čočkový salát
Potřebné ingredience
asi 250 g čočky, 1 velkou mrkev, 1 červenou papriku, 1 jablko, 4 vejce oblíbený salát – rukolu, polníček nebo jiný salát s drobnými listy, sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc do vody. Ráno vodu z čočky slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Trvá to asi 15 minut. Chvilku před úplným změknutí osolíme a ještě asi pět…
Čočka ny kyselo-supr postup-mooc děkuji babi
Potřebné ingredience
Ingredience: 300g čočky sůl 30g másla 40g cibulky 30g mouky citronová šťáva 1 lžička cukru pepř ocet dle chuti 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení
Postup přípravy
Příprava:
Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu.…
Mexické fazole dušené
Potřebné ingredience
400g tmavých fazolí, 1 čerstvá paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 masox, bazalka, tymián, 3 špetky mleté papriky ( může být i pálivá ), sůl a mletý pepř dle chuti, voda na uvaření fazolí
Postup přípravy
Den předem namočené fazole uvaříme v 1,5l nesolené vody. Cibuli drobně nakrájíme,osmahneme ji na oleji,přidáme papriku a česnek, tuto směs přisypeme do fazolí, ze kterých se téměř…
Čočka na kyselo
Potřebné ingredience
čočka, sůl, pepř, ocet, klobáska, vejce, chléb a okurka... cibule..
Postup přípravy
Na trošce oleje zpěním cibuli dám na ní čočku.. a zaliju vodou.. vařím v papiňáku. přidám pepř, sůl, trošku vegety a asi čtyři lžíce octa. Zavřu papiňák a vařím cca 10 minut. Je…
Cizrna s uzeným
Potřebné ingredience
cizrnu, vodu, máslo, cibuli, hl. mouku, sůl, pepř, uzené.
Postup přípravy
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Vodu slejeme. Na másle si osmažíme cubulku, zaprášíme moukou, přidáme uvařenou cizrnu, zalijeme vodou ( použila jsem vývar z uzeného),…
Kubánské národní jídlo - congrí
Potřebné ingredience
Zatím mám vloženo vzorové foto dle receptu Kluci v akci, až budu příště dělat congrí vlastní, dodám originální. Nějak jsem ho teď nestihla vyfotit... Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřový, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně - viz. mé recepty.
Postup přípravy
Tak jsem konečně dodělala fotodokumentaci vlastní, mrkněte do mých receptů Congrí - kubánské národní jídlo.
Tento odkaz jsem nechtěla rušit, některé z vás již tuto stránku…