VEPŘOVÁ
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice, 4 vajíčka, 10 dkg sýru, 10 dkg šunkového salámu, cibule, plnotučná hořčice a hladká mouka na obalení
Postup přípravy
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a dáme na pánvičku, zprutka opečeme po obou stranách a přendáme do pekáčku( nemusíte vymazávat). Na tom samém…
Vepřová kýta narychlo
Potřebné ingredience
vepřová kýta
koření vše od kotany: steak, vepřová pečeně, americké brambory a sůl
sojovka, worcester
obyč. hořčice
cibule
olej
pivo nebo voda
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, nařízneme a posypeme kořením. Dáme na rozpálený olej zprudka orestovat. Přendáme na talíř.
Do výpeku dáme cibulku. Lžíci hořčice. Podusíme, podlijeme…
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem
Potřebné ingredience
vepřovou plec nakrájíme na kostky,cibuli na drobno,tu osmahneme na oleji,přidáme maso,lžičku kmínu a prudce orestujeme,přilejeme vodu,kostku bujonu,nakrájenou mrkev na kostky,osolit,opepřit.Té vody,aby bylo potopeno vše.Dusíme tak dlouho,až je masíčko pěkně měkké,mrkev se jakoby trochu rozvaří,ale to tak má být:-)zahustíme malinko vodou s hl.moukou.Na dochucení během vaření může přijít i podravka,podle chuti.Brambory vaříme zvlášť v hrnci!
Hamburská omáčka
Potřebné ingredience
Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…
Kotlety na paprice podle H.Zagorové
Potřebné ingredience
6 kotlet bez kosti 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 vrchovatá lžíce sladké papriky sůl olej voda
Postup přípravy
Maso nařízneme,naklepeme a osolíme z obou stran,mouku smícháme se sladkou paprikou
a maso v mouce ze všech stran obalíme.
Připravíme si nádobu (kterou můžeme dát pak…
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…
Vepřové plátky na kmíně se žampióny
Potřebné ingredience
Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda
Postup přípravy
Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme…
Vepřová kýta na strouhaných žampionech
Potřebné ingredience
2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška
"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!
Potřebné ingredience
4 kotlety nebo libová krkovice, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 sladkokyselé okurky, 1 čaj. lžička sladké papriky, 1 polévková lžíce kečupu, 1 pórek, pepř, sůl, olej, hladká mouka
Postup přípravy
1. Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2. Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném…