Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ

VEPŘOVÁ

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice, 4 vajíčka, 10 dkg sýru, 10 dkg šunkového salámu, cibule, plnotučná hořčice a hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a dáme na pánvičku, zprutka opečeme po obou stranách a přendáme do pekáčku( nemusíte vymazávat). Na tom samém…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta narychlo

Vepřová kýta narychlo

Potřebné ingredience

vepřová kýta
koření vše od kotany: steak, vepřová pečeně, americké brambory a sůl
sojovka, worcester
obyč. hořčice
cibule
olej
pivo nebo voda

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, nařízneme a posypeme kořením. Dáme na rozpálený olej zprudka orestovat. Přendáme na talíř.
Do výpeku dáme cibulku. Lžíci hořčice. Podusíme, podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Dušené vepřové maso v mrkvi s bramborem

Potřebné ingredience

vepřovou plec nakrájíme na kostky,cibuli na drobno,tu osmahneme na oleji,přidáme maso,lžičku kmínu a prudce orestujeme,přilejeme vodu,kostku bujonu,nakrájenou mrkev na kostky,osolit,opepřit.Té vody,aby bylo potopeno vše.Dusíme tak dlouho,až je masíčko pěkně měkké,mrkev se jakoby trochu rozvaří,ale to tak má být:-)zahustíme malinko vodou s hl.moukou.Na dochucení během vaření může přijít i podravka,podle chuti.Brambory vaříme zvlášť v hrnci!

Postup přípravy

Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na paprice podle H.Zagorové

Kotlety na paprice podle H.Zagorové

Potřebné ingredience

6 kotlet bez kosti 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 vrchovatá lžíce sladké papriky sůl olej voda

Postup přípravy

Maso nařízneme,naklepeme a osolíme z obou stran,mouku smícháme se sladkou paprikou
a maso v mouce ze všech stran obalíme.
Připravíme si nádobu (kterou můžeme dát pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA  CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Potřebné ingredience

vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.

Postup přípravy

Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Potřebné ingredience

Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Receptík mám od kámošky a je super.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Potřebné ingredience

plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda

Postup přípravy

Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta na strouhaných žampionech

Vepřová kýta na strouhaných žampionech

Potřebné ingredience

2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška

Postup přípravy

Postup viz foto....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

"Kotletky po debrecínsku" - vynikající dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 kotlety nebo libová krkovice, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 sladkokyselé okurky, 1 čaj. lžička sladké papriky, 1 polévková lžíce kečupu, 1 pórek, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

1. Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
2. Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném…

Zobrazit více...

Kategorie