Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Moravský vrabec

0.0
Moravský vrabec

Potřebné ingredience

plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda

Postup přípravy

Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme trochu podlijeme.
Při pečení maso obracíme a podléváme.

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.

Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.

Výborné s br. knedlíkem a špenátem nebo zelím a i s houskovým knedlíkem.

naložené s česnekem, kořením a cibulí

pečeme s kostma....udělají dobrou šťávičku

upečeno, ještě dodělat sosík

zaprášené moukou

a hotovo, dobrou chuť

na fotce se zelím napůl kedlubnovým a napůl kysaným

Pomocník na vaření knedlíků :-)

naloženo

s houskovým knedlíkem a červeným a bílým zelím

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlr.Buckova 12. 2. 2015, 8:02
(Y)
AdeHa 16. 10. 2011, 9:45
Jani včera jsem vyzkoušela Váš recept k obědu (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)jen jsem šťávu neprocedila a taky super (F) (F) (F)děkuji za recept do sbírky (pl) (pl) (L) (hello) (hello) (hello).
bubík4 16. 10. 2011, 22:00
@AdeHa Jsem ráda, že vám chutnalo, nemáte za co děkovat (F) (F) (hello) (flower) (D)
manhartici 31. 5. 2010, 11:27
Výborná mňamka, dnes jsem dělala k obědu.... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp)
bubík4 4. 6. 2010, 19:04
@manhartici Lucí díky moc (L) (flower) (flower) (hello) (hello)
Zofulinka 1. 3. 2010, 21:59
ahojky, už se mi sbíhají sliny. Miluju zelí, ale kedlubnové jsem nikdy nedělala. Kolik kedluben potřebujete k obědu pro 4člennou rodinu. To musí být šílené množství ne? Když dělám hlávkové zelí, tak koupím celou hlavičku.... *-)
bubík4 2. 3. 2010, 9:10
@Zofulinka Lenko, děláme to z těch kedluben gigantů většinou co má tchýně na zahrádce a to stačí dvě ty veliké...... (F) (F) (hello) (flower)
Zofulinka 3. 3. 2010, 21:32
@bubík4 díky, zkusím to. Teď mám v troubě vrabce, tak uvidím, jak to dopadne. Zatím to vypadá dobře.
bubík4 7. 3. 2010, 14:38
@Zofulinka Lenko, doufám, že to dopadlo dobře (F) (F)
karass 12. 2. 2009, 19:03
Ahoj, prosím byl by recept i na to kedlubnové zelí a bramborové knedlíky, vypadají úžasně. Díky Iva (Y)
bubík4 12. 2. 2009, 20:12
@karass http://www.natura.cz/web/cesky/index.htm používám ty druhé, třetí a páté a zelí dělám takhle: nastrouhám kedlubnu, dám na sádlo nebo olej cibulku nadrobno, na to kedlubnu, kmín, cukr, sůl, ocet, dusím, podliju, zahustím nastrouhanou bramborou nebo hot.jíškou světlou nebo trochou mouky dochutím dle chuti
zdenka54 12. 2. 2009, 13:48
Teda,Jani,zas recept od Vás který nezklamal (L) (L)nadchl (F)
bubík4 12. 2. 2009, 18:54
@zdenka54 ZDENI, TO MĚ MOC TĚŠÍ, MOC DĚKUJU ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI (Y) (Y) (L) |:o)
Vája. 12. 2. 2009, 12:11
tak to je luxusní mňamka,, kedlubnové zelí milujuuuuuuuuu (Y) (Y) (jidlo)
bubík4 12. 2. 2009, 18:55
@Vája. MY TAKY, UŽ ABY BYLY ZASE V LÉTĚ KEDLUBÍNKY (Y) (Y) :-)
Kacer z Prahy 5. 6. 2008, 14:04
Jani,děkuji za receptík (clamp),dobrota!!!!! (Y) (Y) Katka
bubík4 5. 6. 2008, 19:16
@Kacer z Prahy KAČKO, NEMÁTE ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALO (hello) (flower) (flower) (F)
bubík4 9. 9. 2007, 17:04
Dneska byli k obědu, tak dodávám i fotky
Renča4 29. 8. 2007, 9:57
Dneska vyzkouším :-) (L)
bubík4 29. 8. 2007, 9:58
@Renča4 TAK JÁ PŘIJEDU JO, DALA BYCH SI ;-) (L) (L)
Renča4 29. 8. 2007, 13:05
@bubík4 Jo, přijeď :-) Je to vynikající, moc díky za receptík (L) (L) (L)
bubík4 29. 8. 2007, 13:11
@Renča4 RENČO, TO JSEM RÁDA, ŽE SE POVEDLO A CHUTNÁ (L) (L) (L)
Bromovka 22. 8. 2007, 15:38
Opravdu bezva - mě to takto před pár lety poradil náš známý řezník a ještě jsem to miinule vylepšila trochou divokého koření (do pekáče 1-2 jalovce, 2 zrnka nového koření a pár kuliček pepře), koření jsem pak po upečení vybrala, aby ho někdo (myslím hlavně manžela) nezhltl, protože opravdu hltal a chválil :-)) Šťávu necedím, stejně se to rozpeče k nepoznání. Navíc jsem se bála, že děti, které jsme měli na oběd zvané, nebudou bůček chtít, tak jsem k tomu nakrájela kuřecí stehna (každé na 3 kousky, odřízla jsem na kloubu a pak ještě v jednom místě na zhruba 3 stejné části) a tak to byl mišmaš kuřecího, bůčku a vepřového plecka a krkovice a každý si vybral od každého kousek - my česká jídla milujeme :-)) Já tedy i italská, francouzská a čínská... :-)) :-)
bubík4 22. 8. 2007, 22:36
@Bromovka (Y) (Y) (Y)
JANA308 21. 8. 2007, 7:52
znám, je to bašta.Doporučuji všem tento (PL)
bubík4 21. 8. 2007, 11:13
@JANA308 JANI DĚKUJU!! DĚLALI JSME TO TAK I V HOSPODĚ A JE TO DOBRŮTKA. (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie